Ideja za hitro kosilo: Recept za polento z mletim mesom

Polenta se odlično ujema z mletim mesom. Postrežemo jo lahko kot prilogo k raguju iz mletega mesa, ali pa pripravimo samostojno jed, kjer kombiniramo polento in mleto meso. Odlična ideja za kosilo!
Polenta z mletim mesom (Foto: Karmen Valant)
Polenta z mletim mesom (Foto: Karmen Valant)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Sestavine za polento z mletim mesom:

7 dcl slane vode
3 dcl koruznega zdroba
24 dag mletega mesa
3 žlice olivnega olja
4 žlice drobno sesekljane čebule
4 žlice domače paradižnikove mezge
čista juha
česen
sol in poper
nariban parmezan

Preberite tudi: Sarma – vse skrivnosti priprave dobre sarme

Recept za polento z mletim mesom:

V večji posodi zavremo slano vodo, zakuhamo koruzni zdrob in ga med mešanjem kuhamo 8 minut.

Ko je polenta kuhana, jo položimo za prst na debelo v namaščeno posodo za narastke. Seveda je dober tudi kakšen drug, bolj nizek pekač.

Čebulo drobno sesekljamo in jo popražimo na olivnem olju. Dodamo mleto meso in ga nekaj minut pražimo. Namesto mletega mesa lahko uporabimo tudi šunko ali prekajeno kuhano meso, oboje drobno sesekljamo ali zmeljemo.

Ko mleto meso malo porjavi, dodamo sol, poper, domačo paradižnikovo mezgo in strt česen.

Premešamo in še nekaj minut dušimo. Nato prepraženo mleto meso položimo čez polento in ga bogato potresemo z naribanim parmezanom.

Tako sestavljeno polento s parmezanom postavimo v pečico, ki smo jo ogreli na 190 stopinjC, pečemo 20 minut, da se sir po vrhu lepo zapeče. 

Preberite tudi: Kako skuhamo najboljšo mineštro?

O AVTORICI PRISPEVKA:

Karmen Valant je upokojenka, ki se ljubiteljsko ukvarja s kuhanjem in pisanjem. Več njenih receptov in idej boste našli tudi na njeni spletni strani TUKAJ.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Recepti jedi Polenta z mletim mesom Kosilo
Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Rolada Pavlova

Sočna, slastna in hitro pripravljena. Iz Jožičine kuhin...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Polnjene paprike v pečici

Jožica deli recept za polnjene paprike v pečici. Odličn...

Recept za boranjo - kako pripravimo najboljšo boranjo?

Boranijo ali boranjo lahko pripravimo s poljubnim mesom...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Pohorska omleta

Za vas sem pripravila top recept za pohorsko omleto, ki...

Ješprenj – kako skuhamo najboljši ričet?

Ričet je najbolj poznana jed iz ješprenja. Za ričet poz...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Torta iz DVEH SESTAVIN (Tortica mosse)

Uau, okusno, hitro in izjemno enostavno. Iz samo dveh s...

Recept za krompirjev zavitek s špinačo in mletim mesom

Krompirjev zavitek lahko pripravimo tudi brez špinače, ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Vanilice (enostavne, a okusne)

Iz Jožičine kuhinje prihaja recept za slastne kekse.

Kako lahko INGVER vzgojite sami doma?

Počasi se bliža sezona prehladov in viroz. Eno živilo, ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Bučkina rolada

Jožica z nami tokrat deli recept za okusno bučkino rola...

Recept: Limonina krema s sivko in kokosovim sladkorjem

Ideja za izjemno okusno in slastno sladico, ki bo navdu...

Kako pripravimo najboljšo mučkalico?

Ime mučkalica izhaja iz besede mučkati, kar lahko razum...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.