MOJ NASMEH: Prijatelja spoznaš v nesreči

A tako grozno to vse skupaj boli? Bo sedaj tako nekaj let? Bom sploh še lahko jedla trdo hrano? Na pooooomooooč ….
Še korak bližje k ravnim zobem sem bila. (foto: freepik.com)
Še korak bližje k ravnim zobem sem bila. (foto: freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Takole je bilo nekaj dni po namestitvi delnega fiksnega aparata za zobe. Dejstvo je, da se je bilo potrebno navaditi na nekaj novega in te novosti niso bile prav nič prijetne. Bolelo je, pa tiščalo in žulilo. Kar je bilo pa najhuje, jedla sem lahko le tekočo hrano. In to jaz, ki sem odvisna od oreščkov vseh vrst. Pomahali smo si v slovo in si obljubili, da se družimo spet takoj prvega dne, ko se znebim fiksnega aparata za zobe.

Moj najboljši prijatelj je v prvih dneh postal palični mešalnik. Le kaj bi brez njega? Velika sreča pa je tudi, da imam rada zelenjavo in da obožujem raznorazne zelenjavne juhe. Ne maram pa sladkih jedi, zato kak čokolešnik pri meni ni prišel v poštev.A se da. Preživimo lahko tudi ob tekoči hrani in tudi ta lepo nasiti.

Jedilnik boleče ustne votline je bil sedem dni sledeč: zjutraj pasirana banana in grenivka, ob poldan zelenjavna juha in zvečer zelenjavna juha. Največkrat bučna ali pa cvetačna z brokolijem.

Zaupam vam recepte, če jih boste v bližnji prihodnosti morda potrebovali!

Bučna juha
Potrebujemo skodelico hokaido ali navadne jedilne buče, pol sesekljane čebule, nekaj olja, vodo, sol in kajenski poper, parmezan, žličko kisle smetane in sesekljan peteršilj. Lahko dodate tudi na kocke narezan krompir, jaz ga nisem.

Čebulo prepražite, dodate na kocke narezano bučo, zalijete z vodo in kuhate, da se zmehča. Nato solite, dodate kajenski poper, žličko kisle smetane, spasirate s paličnim mešalnikom, po vrhu potresete naribani parmezan in na drobno sesekljan peteršilj.

Cvetačna juha z brokolijem
Potrebujete skodelico cvetače, pol skodelice brokolija, pol sesekljane čebule, nekaj olja, parmezan, žličko kisle smetane in sesekljan peteršilj ali drobnjak. Po želji lahko dodate tudi na kocke narezan krompir.

Čebulo prepražite, dodajte narezano cvetačo in brokoli, zalijte z vodo in kuhajte, da se zmehča. Nato dodajte sol, kislo smetano in spasirajte s paličnim mešalnikom. Potresite naribani parmezan in sesekljan peteršilj ali drobnjak.

Teden dni zelenjavnih juhic je tudi za ljubitelje zelenjave več kot dovolj. A jaz sem ta teden vzela kot neke vrste očiščevalni teden in je šlo. Počasi sem se navadila na delni fiksni aparat, izginile so bolečine in spet sem lahko jedla skoraj vse.

Nasmehnila sem se. Še korak bližje k ravnim zobem sem bila. Čudovito!

Vas zanima več? Kliknite tukaj.

Preberite celoten potek zdravljenja:

https://mojaleta.si/Clanek/MOJ-NASMEH-Zivljenjska-napaka

https://mojaleta.si/Clanek/MOJ-NASMEH-Reci-siiiiir

https://mojaleta.si/Clanek/MOJ-NASMEH-Korak-naprej

https://mojaleta.si/Clanek/MOJ-NASMEH-Zobni-kamen-karies-in-se-kaj

https://mojaleta.si/Clanek/MOJ-NASMEH-Ko-se-zob-zlomi

https://mojaleta.si/Clanek/MOJ-NASMEH-Presenecenje

https://mojaleta.si/Clanek/MOJ-NASMEH-Prvih-24-ur

https://mojaleta.si/Clanek/MOJ-NASMEH-Prijatelja-spoznas-v-nesreci

https://mojaleta.si/Clanek/MOJ-NASMEH-Milimeter-za-milimetrom

https://mojaleta.si/Clanek/MOJ-NASMEH-Pa-ga-imam

https://mojaleta.si/Clanek/MOJ-NASMEH-Saj-ti-bodo-zobje-itak-kmalu-ven-padli

https://mojaleta.si/Clanek/MOJ-NASMEH-Koncno-na-cilju

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Spoznajte babico, ki je snema oglase in obvlada pametne telefone

Upokojitev pogosto pomeni začetek novega poglavja v živ...

Poslovila se je Sanja Lončar, a njena modrost ostaja z nami

Z žalostjo v srcu se poslavljamo od Sanje Lončar, žensk...

Pozor! Kako goljufi pridejo do vaše kreditne kartice? Obstaja 5 načinov

Najpogostejši cilj spletnih goljufov je vaša kreditna k...

Predlog za branje: Ko izguba spomina postane srhljiva resničnost

Ko se nedolžni trenutki pozabljanja spremenijo v bolj z...

Predlog za branje: Poletni roman, ki vas popelje od Francije do Alžirije

Približuje se čas dopustov in s tem popolni trenutki, k...

Kaj pomeni, če se zbujate med 2. uro in 4. uro ponoči?

Se vam zdi, da se ponoči vedno zbujate ob istih urah in...

Iz Jožičine kuhinje: Recept za najboljšo govejo juho

V prispevku boste našli recept za najboljšo domačo gove...

Segrejte lovor in oljčno olje - tako zdravilno je!

Lovor je dobro poznan kot zdravilna in zelo aromatična ...

Iz Jožičine kuhinje: Najboljši recept za pekovsko domače pecivo

Kifeljčki, makovke, žemlje in ostalo pekvsko pecivo lah...

Tibetanski recept mladosti

Preprosto ga lahko naredite sami in si zagotovite zdrav...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.