Naj Fala Kruh 2021: Slovenci znamo peči odličen kruh

Preverite zmagovalce natečaja Naj Fala kruh 2021, ki so bili slavnostno razglašeni 16. oktobra 2021, na svetovni dan hrane.
Izvrstni so bili prav vsi tekmovalni kruhi. (Arhiv Fala)
Izvrstni so bili prav vsi tekmovalni kruhi. (Arhiv Fala)
Izvrstni so bili prav vsi tekmovalni kruhi. (Arhiv Fala) Antonija Plešec z najboljšim pšeničnim kruhom. Marija Špitaler je spekla najboljši koruzni kruh in zmagala v kategoriji mešani kruh. Med kruhi posebnih vrst je bil s svojim rženo-pirinim kruhom z dodatkom soka potomke »stare trte«. Obiskovalci so najbolje ocenili česnove ciabatte Maje Kumar. Strokovna komisija (z leve): Marko Pulko, Mirjam Kavčič, Urška Petelin in Rok Cankar. Zmagovalci s strokovno komisijo in Fala Slončkom.
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Da kruha ne naredi moka, ampak roka, smo se lahko prepričali na dogodku Naj Fala Kruh 2021, kjer so izbrali najboljše doma spečene kruhe.

Dogodek, namenjen predvsem promociji peke kruha, ohranjanju in prenašanju tradicije na nove generacije ter druženju, je 16. oktobra 2021, na svetovni dan hrane združil ljubitelje peke kruha in kvašenega peciva.

Tekmovanje, ki je imelo socialno noto – vse kruhe so namreč podarili Društvu Food for Life, ki jih je nato razdelilo med socialno ogrožene družine – je povezoval zabavni Miha Deželak, za glasbeno popestritev pa sta poskrbela Uroš in Tjaša.

 

Najboljši peki natečaja Naj Fala kruh 2021 so …

Lovorike Naj Fala Kruh 2021 so se razveselili kar štirje kruhi izpod rok ljubiteljskih pekov - trije po oceni strokovne žirije in četrti po oceni obiskovalcev.

Najboljši pšenični kruh je spekla Antonija Plešec, v kategoriji mešani kruh je s koruznim kruhom lovoriko osvojila Marija Špitaler, med kruhi posebnih vrst je bil s svojim rženo-pirinim kruhom z dodatkom soka potomke »stare trte« zmagovalec Darko Hercog, obiskovalci pa so najbolje ocenili česnove ciabatte Maje Kumar.

Zmagovalcem je čestital tudi Fala Slonček – maskota blagovne znamke Fala, ki že 20 let pomaga pekovskim mojstrom in mojstricam ter ljubiteljskim pekom v Sloveniji, da zamesijo slastne kvašene dobrote.

Blagovna znamka Fala je lani obeležila že stoto obletnico obstoja, v čast katere so v Lesaffre Slovenija izdali posebno knjigo 100 let spominov in receptov Fala Slončka. V njej lahko poleg slastnih tradicionalnih receptov kvašenih dobrot Slončka Fala izveste več o njegovi zgodovini in se sprehodite po njegovih spominih. Recepte za kvašene dobrote pa lahko najdete tudi na prenovljeni spletni strani Kruhinpotica.com.

 

Odlični so bili prav vsi tekmovalni kruhi

Strokovna komisija, ki so jo sestavljali Mirjam Kavčič, direktorica podjetja Lesaffre Slovenija in avtorica številnih knjig z recepti, Urška Petelin, odgovorna urednica revije Dober tek in direktorica kulinarične založbe Dedal, Rok Cankar, direktor marketinga za pekarstvo v podjetju Žito, in Marko Pulko, vodja prodaje v podjetju Lesaffre Slovenija, je imela tudi letos težko delo. Tekmovalni kruhi so bili naravnost odlični – tako po okusu kot po izgledu.

»Čestitke in zahvala vsem tekmovalcem, ki so spekli odlične domače kruhe. Skupaj dokazujemo, da Slovenci pečemo izvrsten kruh. Vesela pa sem, da se ta tradicija prenaša tudi na mlajše generacije in tako ohranja to pomembno spretnost iz roda v rod,« je povedala predstavnica organizatorja Kavčičeva.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recepti za Martinovo pojedino 5. del: Rdeče zelje s kostanjem

Tokrat vam predstavljamo recept za zadnjo martinovo poj...

Recept: Božični tiramisu v lončkih

Sladice v kozarcu niso le praktične, ampak tudi izjemno...

Božična peka: Medenjaki

Medenjaki so piškoti, ki jih najpogosteje pečemo za Bož...

Recept za najboljšo pastirsko pito

Pastirska pita!Ste že kdaj poskusili pristno pastirsko ...

Recepti za Martinovo pojedino 3. del: Mlinci

Danes je na vrsti že tretja Martinova pojedina. V prisp...

Recepti za Martinovo pojedino 2. del: Martinova raca

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

Feng shui v kuhinji: 6 glavnih pravil

Poslovite se od romantično okrašene in naložene kuhinje...

Recepti za Martinovo pojedino 1. del: Martinova juha iz rdečega zelja

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

Germknödel – recept za kvašene cmoke z vaniljevo omako

Germknödel ali kvašeni cmoki so priljubljena sladica (n...

Življenje v skladu z dušo: 6 nasvetov

Preverite, kako se ponovno povezati s svojo dušo in ji ...

Sarma – vse skrivnosti priprave dobre sarme

Sarma je jed pripravljena iz mletega mesa in riža, vse ...

Recept za najboljšo OREHOVO POTICO

Orehova potica je najpogosteje na mizi ob raznih prazni...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.