Najboljši nasveti: Da bodo jajca skuhana popolno ...

Bliža se dan, ko bomo spet barvali pirhe. Preberite nekaj nasvetov, kako skuhati jajca, da ta ne bodo počila in da bodo kuhana ravno prav!
	Z nekaj triki bodo jajca kuhana popolno. (foto: Freepik.com)
Z nekaj triki bodo jajca kuhana popolno. (foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Različni pirhi
Če imate možnost, potem poskušajte dobiti čim več različnih jajčk. Pobarvate lahko nekaj prepeličjih, kokošjih, gosjih … tudi med kokošjimi so takšna, ki so bolj bela, druga pa bolj rjava na zunaj. Izbirajte različna, da bo vaš okras res pester.

Barvajte manj sveža jajca
Res je, prav ste prebrali. Če boste pobarvali zelo sveža jajca, se bodo ta veliko težje lupila. Če pa boste barvali vsaj teden dni stara, bo lupina šla brez težav stran.

Zakaj je temu tako?
Sveže jajce vsebuje ogljikov dioksid, ki pa s staranjem jajca izhaja iz njega, beljak se tanjša. Dlje časa, ko jajce stoji, bolj se beljak in tanka membrana mehčata in lažje lupimo jajce. Zato za pirhe izberite od sedem do 10 dni stara jajca.
 
PREBERITE TUDI: Iz Jožičine kuhinje: Velikonočni mlečni kruh z rozinami

Kako jih pravilno skuhati?
Najpogosteje kuhamo jajca tako, da jih damo v mrzlo vodo, kuhamo, ko ta zavre, pa še kuhamo do 15 minut. Nekateri pa trdijo, da to ni pravo način, da tako jajca pokajo.

Zato poskusite nekoliko drugače. Položite jajca v mrzlo vodo, segrevajte jih, dokler ne zavrejo, nato odstavite in pokrijte. Pustite jih pokrite vsaj 10 do 12 minut, nato jih vzemite iz vode in postavite v zelo mrzlo vodo.

Če boste na tak način kuhali jajca prvič in če niste povsem prepričani v to metodo, naredite preizkus že nekaj dni prej in skuhajte dva ali tri jajčka na tak način.

Da jajčka ne bi pokala …
Nekateri svetujejo, da jajca date v mrzlo vodo in jih zelo počasi kuhate do vrelišča. Na tak način naj ne bi počila. Spet drugi pravijo, da jih morate pred kuhanjem 15 minut prej vzeti iz hladilnika. Nekateri v vodo dodajo tudi deciliter kisa ali dve veliki žlici soli. Vse to naj bi preprečilo pokanje.
 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Izšla je junijska revija Vzajemnost 2025

Zakon o dolgotrajni oskrbi se postopno uveljavlja - z g...

Kako pripravimo najboljšo francosko solato (+okusni recepti)?

Kako pripravimo najboljšo francosko solato? Francoska s...

Napake, ki jih počnemo pri čiščenju obraza

Zelo pomembno je, da obraz čistimo redno in temeljito. ...

Rožmarinov pripravek proti izpadanju las (preizkušen recept ambasadorke Jožice)

Naša ambasadorka Jožica z nami deli učinkovit recept za...

Kako ohraniti prijetno temperaturo v spalnici tudi v najbolj vročih nočeh

Ko zunaj pritisne poletna vročina, marsikdo težko zaspi...

Raziskava dokazuje: To je idealna razlika v letih

Za koliko ste starejši ali mlajši od svojega partnerja?...

10 zdravstvenih stanj, zaradi katerih se redimo

Porast telesne teže najprej povežemo s preveč hrane in ...

Tihe težave s ščitnico – simptomi, ki jih pogosto povežemo z »lenobo«

Ko se počutimo utrujene, brezvoljne ali se soočamo s pr...

Učinkovit nasvet: Odpravite neprijetni vonj iz odtokov!

Kadar se pojavi neprijetni vonj iz pomivalnega stroja a...

Kaj se zgodi, če zmešate med in sodo bikarbono?

V prispevku preberite, kako močno zdravilo dobite, če z...

Naredite sami: Naravni losjon za po sončenju

Koža, ki je poleti izpostavljena soncu, potrebuje hrani...

Rastlina, ki takoj prežene utrujenost in povrne energijo

Poznana je že stoletja, naši predniki so jo znali upora...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.