Najboljši nasveti: Da bodo jajca skuhana popolno ...

Bliža se dan, ko bomo spet barvali pirhe. Preberite nekaj nasvetov, kako skuhati jajca, da ta ne bodo počila in da bodo kuhana ravno prav!
	Z nekaj triki bodo jajca kuhana popolno. (foto: Freepik.com)
Z nekaj triki bodo jajca kuhana popolno. (foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Različni pirhi
Če imate možnost, potem poskušajte dobiti čim več različnih jajčk. Pobarvate lahko nekaj prepeličjih, kokošjih, gosjih … tudi med kokošjimi so takšna, ki so bolj bela, druga pa bolj rjava na zunaj. Izbirajte različna, da bo vaš okras res pester.

Barvajte manj sveža jajca
Res je, prav ste prebrali. Če boste pobarvali zelo sveža jajca, se bodo ta veliko težje lupila. Če pa boste barvali vsaj teden dni stara, bo lupina šla brez težav stran.

Zakaj je temu tako?
Sveže jajce vsebuje ogljikov dioksid, ki pa s staranjem jajca izhaja iz njega, beljak se tanjša. Dlje časa, ko jajce stoji, bolj se beljak in tanka membrana mehčata in lažje lupimo jajce. Zato za pirhe izberite od sedem do 10 dni stara jajca.
 
PREBERITE TUDI: Iz Jožičine kuhinje: Velikonočni mlečni kruh z rozinami

Kako jih pravilno skuhati?
Najpogosteje kuhamo jajca tako, da jih damo v mrzlo vodo, kuhamo, ko ta zavre, pa še kuhamo do 15 minut. Nekateri pa trdijo, da to ni pravo način, da tako jajca pokajo.

Zato poskusite nekoliko drugače. Položite jajca v mrzlo vodo, segrevajte jih, dokler ne zavrejo, nato odstavite in pokrijte. Pustite jih pokrite vsaj 10 do 12 minut, nato jih vzemite iz vode in postavite v zelo mrzlo vodo.

Če boste na tak način kuhali jajca prvič in če niste povsem prepričani v to metodo, naredite preizkus že nekaj dni prej in skuhajte dva ali tri jajčka na tak način.

Da jajčka ne bi pokala …
Nekateri svetujejo, da jajca date v mrzlo vodo in jih zelo počasi kuhate do vrelišča. Na tak način naj ne bi počila. Spet drugi pravijo, da jih morate pred kuhanjem 15 minut prej vzeti iz hladilnika. Nekateri v vodo dodajo tudi deciliter kisa ali dve veliki žlici soli. Vse to naj bi preprečilo pokanje.
 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Soda bikarbona: Nasveti, ki vam bodo takoj izboljšali življenje!

V prispevku boste našli zelo uporabne in enostavne nasv...

Največje napake, ki uničujejo lase

Včasih nehote počnemo napake, zaradi katerih pa so lasj...

Kako se z majhno pokojnino prebiti skozi mesec

Preverili smo, kam lahko upokojenci (in drugi) z nizkim...

Hemoroidi: Kako jih zdraviti?

Hemoroidi so bolezensko razširjene žile v spodnjem delu...

To je skrivnost najbolj okusnega kuhanega vina

Samo ščepec te začimbe, ki jo vsi dobro poznamo, dodajt...

Recepti za Martinovo pojedino 1. del: Martinova juha iz rdečega zelja

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

Kaj se zgodi, če masirate palec in kazalec?

Preizkusite to enostavno in zelo učinkovito metodo, ki ...

Recepti za noč čarovnic: strašne nadevane paprike, mini pice in bučna juha

Pripravite pisane in okusne jedi za noč čarovnic. Poisk...

Preprost trik, s katerim bo vaša lončnica spet oživela

Se vam je zgodilo, da vam je določena lončnica pričela ...

Ne zavrzite jabolčnih olupkov, koristno jih porabite

Spadate med tiste, ki jabolka olupijo, preden jih pojed...

Matjaž Florjanc Lukan: »Dobra služba je delo, ki te notranje izpolnjuje«

Večina nas hodi v službo, ker je pač treba služiti dena...

Kako varno in prijetno uporabljati Facebook in Instagram

Spletna omrežja so postala del vsakdanjega življenja. N...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.