Najpogostejše napake, ki jih v kuhinji počnemo vsi

Mnogo je stvari, ki jih v kuhinji počnemo že od nekdaj in se niti ne zavedamo, da jih ne delamo prav. V prispevku najdete najpogostejše napake, ki jih zagotovo počnete!
Ko sadje in zelenjavo narežemo, ju je potrebno čim prej porabiti. (foto: FreeDigitalPHotos.net)
Ko sadje in zelenjavo narežemo, ju je potrebno čim prej porabiti. (foto: FreeDigitalPHotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Pranje piščančjega mesa pred toplotno obdelavo
Strokovnjaki svarijo pred pranjem piščančjega mesa, saj tako razmnožite bakterije, ki se na njem nahajajo. S pranjem pod tekočo vodo se namreč bakterije lahko razširijo po vsej kuhinji. Ne perite več mesa, ko ga postavite na štedilnik, dobro operite roke in desko, na kateri ste meso rezali.

To ne sodi v hladilnik
Ko enkrat narežete sadje ali zelenjavo, se to hitreje kvari, zato ne bo pomagalo niti to, da jih postavite v hladilnik. Takšna živila je potrebno čim prej porabiti, še hitreje lahko zgnijejo ali se posušijo.

Zamrznjena hrana
Ko dajate hrano, ki jo nameravate zamrzniti v vrečko, morate res dobro zapreti in iz nje iztisniti ves zrak. Tako bo zamrznjena hrana dlje časa ohranila svoj okus in vonj. Če se na njej pojavijo ledeni kristalčki, se njena kvaliteta slabša.

Kuhajte in pecite dovolj dolgo
Bolje nekaj minut več, kakor premalo. To velja za meso. Pecite ga počasi in dlje časa. Tako boste lahko povsem prepričani, da na njem ni škodljivih bakterij.

Hrana na sobni temperaturi
Hrana, ki sodi v hladilnik, ne sme biti na sobni temperaturi, saj se tako na njej hitreje razvijajo bakterije. Tudi mesa ne smete taliti na sobni temperaturi, še manj pa v vroči vodi. Pravočasno ga vzemite iz zamrzovalnika in ga počasi talite v hladilniku.

Bi radi prihranili več denarja? Kliknite tukaj!

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Seznam za spomladansko čiščenje: kaj vse očistiti, česar pozimi niste

Ko se narava prebudi, sončni žarki osvetlijo tudi kotič...

Ko se žile mašijo

V Sloveniji zaradi bolezni srca in ožilja doleti nenadn...

Pripravite se na poletje: 5 lahkih in hranljivih obrokov za pomladno razstrupljanje

Pomlad je idealen čas za nežno razstrupljanje telesa in...

Udobje in varnost s pravo izbiro pripomočkov za stomo

Življenje s stomo prinaša številne izzive, tako fizične...

Kako zmanjšati utrujenost oči pri dolgotrajnem gledanju v zaslon

Dolgotrajna uporaba digitalnih naprav, kot so računalni...

Prebavne težave po prazničnih pojedinah – kako si pomagati?

Prazniki so čas obilja, druženja in uživanja v hrani. A...

Katere dokumente moramo vedno hraniti?

Ali imate v predalu kup računov, pogodb, dokumentov, po...

Vrt v aprilu – mesec sajenja, setev in prvih pridelkov

April je eden najbolj živahnih mesecev za vse ljubitelj...

Velikonočni meni za občutljiv želodec: Kaj jesti, če imate težave s prebavo?

Velikonočni prazniki so čas za druženje in praznične do...

Zaščitite se pred pnevmokoknimi okužbami: brezplačno cepljenje v ZD Ljubljana

Zdravje je eno samo, zato je pomembno, da zanj skrbimo ...

Kako izbrati prava sončna očala za zaščito vaših oči

Zaščita oči pred škodljivimi učinki sončne svetlobe je ...

Izšla je aprilska revija Vzajemnost 2025

Med prebivalci Slovenije se močno povečuje delež posame...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Vlasta Nussdorfer

Vlasta Nussdorfer
varuhinja človekovih pravic


"Nihče ni popoln; ne mlad in ne star, šele vsi skupaj lahko zgradimo lepši in srečnejši svet."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.