Naredite sami: Najbolj okusno testo za domačo pico

Tudi vi kdaj pripravite pico? Vam testo vedno uspe? V prispevku boste našli recept, s katerim bo testo zares slastno!
	Testo za pico bo bolj hrustljavo in okusno, če mu boste dodali toplo pivo. (foto: Freepik.com)
Testo za pico bo bolj hrustljavo in okusno, če mu boste dodali toplo pivo. (foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Najbrž ste tudi vi že slišali, da je ena izmed malih kuharskih skrivnosti tudi kuhanje s pivom. Tudi pri pici je tako. Če boste dodali pivo v testo, boste dobili najbolj okusno in hrustljavo pico. Tako trdijo italijanski kuharji.

Ko boste naslednjič pekli pico, jo pripravite po sledečemu receptu.
Potrebujete: 500 g moke, deciliter in pol mleka, dva decilitra piva, štiri žličke oljčnega olja, sol, kvas, sladkor.

Moko, sladkor, sol in oljčno olje dajte v posodo, v sredini naredite jamico, vanjo vlijte vzhajani kvas. Tega vzgajajte na toplem mleku.

Nato testu dodajte še malce pogreto pivo, naj bo toplo. Vse skupaj zmešajte in oblikujte v testo. Pustite vzhajati na toplem eno uro.

Ko bo testo nared, naoljite pekač in roke ter ga raztegnite. Testa za pico ne smete valjati, uporabiti morate roke. Ko bo testo pripravljeno, obložite pico po svojem okusu in specite.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Seznam za spomladansko čiščenje: kaj vse očistiti, česar pozimi niste

Ko se narava prebudi, sončni žarki osvetlijo tudi kotič...

Ko se žile mašijo

V Sloveniji zaradi bolezni srca in ožilja doleti nenadn...

Pripravite se na poletje: 5 lahkih in hranljivih obrokov za pomladno razstrupljanje

Pomlad je idealen čas za nežno razstrupljanje telesa in...

Udobje in varnost s pravo izbiro pripomočkov za stomo

Življenje s stomo prinaša številne izzive, tako fizične...

Kako zmanjšati utrujenost oči pri dolgotrajnem gledanju v zaslon

Dolgotrajna uporaba digitalnih naprav, kot so računalni...

Prebavne težave po prazničnih pojedinah – kako si pomagati?

Prazniki so čas obilja, druženja in uživanja v hrani. A...

Katere dokumente moramo vedno hraniti?

Ali imate v predalu kup računov, pogodb, dokumentov, po...

Vrt v aprilu – mesec sajenja, setev in prvih pridelkov

April je eden najbolj živahnih mesecev za vse ljubitelj...

Velikonočni meni za občutljiv želodec: Kaj jesti, če imate težave s prebavo?

Velikonočni prazniki so čas za druženje in praznične do...

Zaščitite se pred pnevmokoknimi okužbami: brezplačno cepljenje v ZD Ljubljana

Zdravje je eno samo, zato je pomembno, da zanj skrbimo ...

Kako izbrati prava sončna očala za zaščito vaših oči

Zaščita oči pred škodljivimi učinki sončne svetlobe je ...

Izšla je aprilska revija Vzajemnost 2025

Med prebivalci Slovenije se močno povečuje delež posame...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.