Nasvet bralke: Namaz z materino dušico

Bralka Sonja nam je poslala recept za namaz z materino dušico. Okusen in zelo zdravilen je.
Namaz z materino dušico (foto: Sonja Kocjančič)
Namaz z materino dušico (foto: Sonja Kocjančič)
Namaz z materino dušico (foto: Sonja Kocjančič) Zelišča (foto:L Sonja Kocjančič) Zmehčajte maslo (foto: Sonja Kocjančič) Dodajte zelišča in dobro premešajte. (foto: Sonja Kocjančič)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Enostaven namaz z materino dušico si lahko pripravimo kar sami doma. Pri materini dušici nabiramo cvetoče, neolesenele dele – cvetove in liste. 

Sestavine:

• pest sesekljane materine dušice

• žlico sveže sesekljanega peteršilja

• 250 g masla ali skute

• sol

Priprava: 

Maslo rahlo stopimo nad soparo ali ga pustimo za nekaj minut na sobni temperaturi, da se zmehča.

Sveža zelišča materino dušico in peteršilj najprej oplaknemo pod tekočo vodo in dobro osušimo s papirnatimi brisačkami. Z vejic osmukamo listke in sesekljamo.

V kuhinjskem mešalniku ali v skledo damo vse sestavine, maslo ali skuto, sesekljano materino dušico, sesekljan peteršilj in sol ter gladko zmešamo.

Namaz serviramo v posodici in postrežemo s svežimi ali popečenimi rezinami kruha.

Naša bralka Sonja Kocjančič zelo dobro pozna zelišča in njihove zdravilne lastnosti. O njej boste več našli tukaj.

Imate tudi vi kak uporaben, preverjen domači nasvet, s katerim si lajšate vsakdanje težave? Pišite nam, pošljite vaš recept s fotografijami na naš elektronski naslov urednistvo@mojaleta.si in z veseljem ga bomo delili z našimi bralci!

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Najbolj uporabne aplikacije, ki vam olajšajo vsakdan in vas povežejo z bližnjimi

Pametni telefoni so postali del vsakdanjega življenja. ...

Iz Jožičine kuhnje: Pripravki iz rožmarina (vino, liker, čaj, sol, kopel...)

Rožmarin raste in uspeva v toplih sredozemskih krajih, ...

Ideje za kosilo: Pasta al forno – pečene testenine v pečici

Pasta al forno so tipična italijanska jed, pripravljena...

Strokovnjakinja za prehrano razkrila, kako najlažje shujšamo

V prispevku boste našli nasvete strokovnjakinje, ki vam...

Kaj pomeni, če se zbujate med 2. uro in 4. uro ponoči?

Se vam zdi, da se ponoči vedno zbujate ob istih urah in...

Segrejte lovor in oljčno olje - tako zdravilno je!

Lovor je dobro poznan kot zdravilna in zelo aromatična ...

Tibetanski recept mladosti

Preprosto ga lahko naredite sami in si zagotovite zdrav...

Iz Jožičine kuhinje: Zdravilni napitki iz kopriv

Tokrat je Jožica Ostrožnik Iz Jožičine kuhinje pripravi...

Le nekaj minut in boleča hrbtenica bo preteklost!

Če imate tudi vi težave z bolečinami v križu, hrbtenici...

Tudi vi perete perilo pri 30 stopinjah? Preberite, zakaj to ni najbolje

Ali tudi vi največkrat pisano perilo perete na 30 ali n...

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.