Nasveti za popolno pečen kostanj

Imate radi kostanj? Ga raje kuhate ali pečete? Če je tudi vam ljubši pečen, potem si preberite nekaj nasvetov, s katerimi bo ta zares najboljši!
Pripravite popoln pečen kostanj. (foto: pexels.com)
Pripravite popoln pečen kostanj. (foto: pexels.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Jesen je tudi letos bogato postregla s kostanjem. Je pa res, da je letos v njem tudi pogost obiskovalec – črv. A naj vas to ne odvrne od kuhanja in pečenja tega okusnega sadeža, le malce bolj previdni bodite.
Če imate raje pečen kostanj, potem boste zagotovo veseli teh nasvetov. Če jih boste upoštevali, boste imeli popolno pečen kostanj tudi vi.

Preden se lotite peke, je kostanj dobro za eno uro ali dve potopiti v vodo. Kostanj torej dajte v skledo, čez nalijte vodo in počakajte nekaj ur. s tem boste dosegli, da bo lupina bolj mehka in veliko lažje boste zarezali vanjo. Kostanj pa se bo kasneje tudi veliko lepše spekel.

Kako kostanj zarezati, da se bo hitro in lažje olupil?
Preden kostanj spečemo, je potrebno v lupinico le tega zarezati z nožičem. V nasprotnem vam bo kostanj počil in naredil pravo umazanijo, sploh, če ga boste pekli v pečici.

Vzemite oster nožiček, a pri rezanju bodite previdni. Zarežite le v lupino kostanja. Naredite križec na trebuščku, na tak način se bo kostanj med peko razprl in v sekundi ga boste lahko olupili oziroma spravili ven iz njegove lupine.

 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Soda bikarbona: Nasveti, ki vam bodo takoj izboljšali življenje!

V prispevku boste našli zelo uporabne in enostavne nasv...

Največje napake, ki uničujejo lase

Včasih nehote počnemo napake, zaradi katerih pa so lasj...

Kako se z majhno pokojnino prebiti skozi mesec

Preverili smo, kam lahko upokojenci (in drugi) z nizkim...

Hemoroidi: Kako jih zdraviti?

Hemoroidi so bolezensko razširjene žile v spodnjem delu...

To je skrivnost najbolj okusnega kuhanega vina

Samo ščepec te začimbe, ki jo vsi dobro poznamo, dodajt...

Recepti za Martinovo pojedino 1. del: Martinova juha iz rdečega zelja

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

Kaj se zgodi, če masirate palec in kazalec?

Preizkusite to enostavno in zelo učinkovito metodo, ki ...

Recepti za noč čarovnic: strašne nadevane paprike, mini pice in bučna juha

Pripravite pisane in okusne jedi za noč čarovnic. Poisk...

Preprost trik, s katerim bo vaša lončnica spet oživela

Se vam je zgodilo, da vam je določena lončnica pričela ...

Ne zavrzite jabolčnih olupkov, koristno jih porabite

Spadate med tiste, ki jabolka olupijo, preden jih pojed...

Matjaž Florjanc Lukan: »Dobra služba je delo, ki te notranje izpolnjuje«

Večina nas hodi v službo, ker je pač treba služiti dena...

Kako varno in prijetno uporabljati Facebook in Instagram

Spletna omrežja so postala del vsakdanjega življenja. N...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Vlasta Nussdorfer

Vlasta Nussdorfer
varuhinja človekovih pravic


"Nihče ni popoln; ne mlad in ne star, šele vsi skupaj lahko zgradimo lepši in srečnejši svet."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.