Obudite nostalgične spomine z vsakim grižljajem Kekčevega kruha

Moje zdravje > Prehrana | piše: K. R. | 23.1.2025
Predstavljajte si kruh, ki združuje slovensko tradicijo, domačnost in nostalgičen okus – Kekčev kruh izpod peke. Ta novost na trgu vas ne bo očarala le s svojim polnim okusom, temveč tudi s svojo obliko, ki spominja na Kekčev značilni klobuk.
Privoščite si kruh, ki je nekaj posebnega – za vaše najlepše trenutke ob domači mizi.
Privoščite si kruh, ki je nekaj posebnega – za vaše najlepše trenutke ob domači mizi.
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Kekčev značilni stožčasti klobuk, s katerim je pogumno raziskoval planinske poti in brezskrbno premagoval vse ovire, je bil navdih za ime novega kruha, ki so ga pri Lesaffre Slovenija v sodelovanju s pekarno Geršak in trgovsko verigo Engrotuš ustvarili za vse ljubitelje tradicionalnih okusov. Pripravljen je iz bele pšenične moke s polnozrnato ajdo ter vzhajan s kvasom Fala, kar mu daje bogat, a nežen in nostalgičen okus.

Kruh, ki nima le nostalgičnega okusa, ampak tudi videz

Kekčev kruh izpod peke je kruh posebne oblike, ki spominja na Kekčevo tipično pokrivalo. Ročno je pripravljen v pekarni Geršak in nato pečen pod sačem stožčaste oblike. Tradicionalni kovinski »zvonec«, ki je v državah Balkana izredno cenjen način priprave kruha, omogoča enakomerno peko, pri kateri se kruh sprva kuha in nato zapeče. Rezultat je mehka in aromatična sredica, obdana z bogato rustikalno skorjo.

Skrivnost bogatega okusa

Kekčev kruh je edini kruh na slovenskem trgu, ki vsebuje s kamenim mlinom mleto polnozrnato ajdo. Ta da kruhu značilno aromatičnost in bogat okus. Edinstven pristop k peki pa ne zagotavlja le polnega okusa, temveč tudi podaljšano svežino kruha.

Kruh je ekskluzivno na voljo v trgovinah Tuš in Geršak.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Kekčev kruh
Morda te zanima tudi:

Recept: Polnjeni paradižniki z olivami in sardelnim filejem

Polnjeni paradižniki s črnimi olivami in sardelnim file...

Sveži kvas Fala zdaj v bolj trajnostni embalaži in s certifikatom FSC

Skupina Lesaffre, katere del je tudi blagovna znamka Fa...

Kako pripravimo najboljšo francosko solato (+okusni recepti)?

Kako pripravimo najboljšo francosko solato? Francoska s...

Iz Jožičine kuhinje: Najboljše testo za pico

Iz Jožičine kuhinje tokrat recept za najbolj okusno pic...

Iz Jožičine kuhinje: Cvetačna juha

V prispevku boste našli zelo okusen in enostaven recept...

Iz Jožičine kuhinje: Klementine v sirupu

Iz Jožičine kuhinje prihaja prava poslastica, ki jo mor...

Recept: Špinačne palačinke s skuto in dimljenim lososom

Hitre, enostavne, okusne in zdrave - špinačne palačinke...

Iz Jožičine kuhinje: Panna cotta s smetano in čokolado

Njami! Za vse ljubitelje čokolade in čokoholike. Prepro...

Iz Jožičine kuhinje: Ribji in jajčni namaz

Iz Jožičine kuhinje prihajata tokrat dva okusna in zdra...

Iz Jožičine kuhinje: Polpeti iz bučk

Tukaj je sezona bučk, iz njih lahko pripravite zelo oku...

Iz Jožičine kuhinje: Grmada

V prispevku boste našli recept za sladko grmado, po kat...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.