Odpoklic bio riževih čokoladnih zajčkov

V živilu je bila ugotovljena vsebnost mlečne beljakovine, ki predstavlja tveganje za potrošnike z alergijo na mlečne beljakovine. Beljakovina ni označena na embalaži.
Foto: ZPS
Foto: ZPS
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Podatki o živilu
Tržno ime: Bio WERZ riževi čokoladni zajčki
Pakiranje: oranžen papirnat karton ovit s prozorno PVC vrečko
Neto teža: 125 g
Datum uporabnosti: 22.4.2015
Proizvajalec: Naturkorn Muhle Werz, Staffeleswiesen 28, 89522 Heidenheim, Nemčija
Posrednik: Biotopic d.o.o., Cvetlična ulica 9, p. Celje

Vzrok odpoklica
V živilu je bila ugotovljena vsebnost mlečne beljakovine, ki predstavlja tveganje za potrošnike z alergijo na mlečne beljakovine. Na deklaraciji proizvoda ni opozorila za potrošnika, da proizvod vsebuje mlečne beljakovine.

V primeru, da imate to živilo doma in ste preobčutljivi na mlečne beljakovine, ga ne zaužijte. Lahko jih vrnete v trgovino, kjer ste jih kupili, upravičeni ste do povrnitve kupnine. Za potrošnike, ki niso preobčutljivi na mlečne beljakovine, je živilo varno.

Alergijske reakcije se pri osebah, občutljivih na mlečne beljakovine, lahko pojavijo takoj po zaužitju ali šele po nekaj urah. Reakcija se lahko pokaže kot spremembe na koži, prebavne težave, prizadetost dihal ali celo sistemska reakcija, vključno z anafilaktičnim šokom, še svetujejo na spletni strani Zveze potrošnikov Slovenije.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Kaj pomeni, če se zbujate med 2. uro in 4. uro ponoči?

Se vam zdi, da se ponoči vedno zbujate ob istih urah in...

Segrejte lovor in oljčno olje - tako zdravilno je!

Lovor je dobro poznan kot zdravilna in zelo aromatična ...

Tibetanski recept mladosti

Preprosto ga lahko naredite sami in si zagotovite zdrav...

Iz Jožičine kuhinje: Zdravilni napitki iz kopriv

Tokrat je Jožica Ostrožnik Iz Jožičine kuhinje pripravi...

Le nekaj minut in boleča hrbtenica bo preteklost!

Če imate tudi vi težave z bolečinami v križu, hrbtenici...

Tudi vi perete perilo pri 30 stopinjah? Preberite, zakaj to ni najbolje

Ali tudi vi največkrat pisano perilo perete na 30 ali n...

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...

Zakaj pride do prezgodnjega izliva in kako si pomagati (po ajurvedi)?

Prezgodnjo ejakulacijo prvenstveno povzroča poslabšana ...

8 odličnih nasvetov, ki vsakodnevno razstrupljajo vaše telo

Strupeni toksini so povsod. Če jih je v našemu telesu v...

Recept: Fižolova mineštra s svinjskim mesom pripravljena v pečici

Fižolova mineštra s svinjskim mesom, krompirjem, zelenj...

Ko se upokojita oba – kako preživeti skupaj 24 ur na dan, ne da bi si šla na živce

Upokojitev je novo življenjsko obdobje, ki ga mnogi kom...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.