Pozor, nikoli več ne shranjujte hrane v takšni embalaži!

Moje zdravje > Alternativa | piše: K. Z. | 12.10.2017
Ali tudi vi shranjujete hrano v embalaži sladoleda? Preberite, zakaj je to nevarno!
Hrano shranjujte v posodah, ki so temu namenjene. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Hrano shranjujte v posodah, ki so temu namenjene. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Nekatera plastična embalaža, ki jo mnogi uporabljamo za shranjevanje živil, za zamrzovanje le teh, je lahko zelo škodljiva za naše zdravje, piše stil.kurir.rs.

Takšne embalaže strokovnjaki ves čas testirajo in opozarjajo, da so lahko zdravju škodljive. Mednje sodijo tudi embalaže od sladoleda, jogurtov in podobne embalaže, ki jih kupimo in v katerih že so določena živila. Prva težava se nahaja v tem, da so to embalaže za enkratno uporabo in se iz njih, ko jih naslednjič zamrznemo, pričnejo sproščati nezdravi delci in snovi.

Prav tako strokovnjaki odsvetujejo, da v embalažo od sladoleda date toplo živilo. Embalaža je namenjena zamrzovanju, če jo segrejete, se lahko sprostijo določene škodljive kemikalije. Enako velja za kislo hrano, tudi ta ne sodi v embalažo, ki je namenjena zamrzovanju, saj lahko pride do določene reakcije. Kisla hrana sodi v stekleno embalažo.

Plastične embalaže, v katerih kupimo hrano, niso primerne za daljše shranjevanje. Pogosto se dogaja, da plastika za enkratno uporabo spušča določene snovi v hrano, kar vpliva tudi na vonj in okus, seveda pa tudi na zdravje. Če jih že uporabljate, jih uporabite samo enkrat, nato pa zavrzite. Vedeti morate, da je takšna embalaža veliko bolj škodljiva za naše zdravje od plastičnih posodic, ki so namenjene prav shranjevanju živil. Slednje so narejene iz bolj kvalitetne in vzdržljive mase, ki nima primesi škodljivih snovi.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Feng shui v kuhinji: 6 glavnih pravil

Poslovite se od romantično okrašene in naložene kuhinje...

Zmešajte sodo bikarbono in kokosovo olje!

Vas zanima, kaj dobite, če zmešate kokosovo olje in sod...

Recept za najboljšo joto s kislo repo

Jota s kislo repo je okusna jed na žlico, skuhamo jo la...

Odpravite mravlje na učinkovit in naraven način

V poletnih dneh se lahko v hiši, na terasi ali vrtu poj...

Soda bikarbona: Nasveti, ki vam bodo takoj izboljšali življenje!

V prispevku boste našli zelo uporabne in enostavne nasv...

Največje napake, ki uničujejo lase

Včasih nehote počnemo napake, zaradi katerih pa so lasj...

Kako se z majhno pokojnino prebiti skozi mesec

Preverili smo, kam lahko upokojenci (in drugi) z nizkim...

Hemoroidi: Kako jih zdraviti?

Hemoroidi so bolezensko razširjene žile v spodnjem delu...

To je skrivnost najbolj okusnega kuhanega vina

Samo ščepec te začimbe, ki jo vsi dobro poznamo, dodajt...

Recepti za Martinovo pojedino 1. del: Martinova juha iz rdečega zelja

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

Kaj se zgodi, če masirate palec in kazalec?

Preizkusite to enostavno in zelo učinkovito metodo, ki ...

Recepti za noč čarovnic: strašne nadevane paprike, mini pice in bučna juha

Pripravite pisane in okusne jedi za noč čarovnic. Poisk...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.