Pozor, nikoli več ne shranjujte hrane v takšni embalaži!

Moje zdravje > Alternativa | piše: K. Z. | 12.10.2017
Ali tudi vi shranjujete hrano v embalaži sladoleda? Preberite, zakaj je to nevarno!
Hrano shranjujte v posodah, ki so temu namenjene. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Hrano shranjujte v posodah, ki so temu namenjene. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Nekatera plastična embalaža, ki jo mnogi uporabljamo za shranjevanje živil, za zamrzovanje le teh, je lahko zelo škodljiva za naše zdravje, piše stil.kurir.rs.

Takšne embalaže strokovnjaki ves čas testirajo in opozarjajo, da so lahko zdravju škodljive. Mednje sodijo tudi embalaže od sladoleda, jogurtov in podobne embalaže, ki jih kupimo in v katerih že so določena živila. Prva težava se nahaja v tem, da so to embalaže za enkratno uporabo in se iz njih, ko jih naslednjič zamrznemo, pričnejo sproščati nezdravi delci in snovi.

Prav tako strokovnjaki odsvetujejo, da v embalažo od sladoleda date toplo živilo. Embalaža je namenjena zamrzovanju, če jo segrejete, se lahko sprostijo določene škodljive kemikalije. Enako velja za kislo hrano, tudi ta ne sodi v embalažo, ki je namenjena zamrzovanju, saj lahko pride do določene reakcije. Kisla hrana sodi v stekleno embalažo.

Plastične embalaže, v katerih kupimo hrano, niso primerne za daljše shranjevanje. Pogosto se dogaja, da plastika za enkratno uporabo spušča določene snovi v hrano, kar vpliva tudi na vonj in okus, seveda pa tudi na zdravje. Če jih že uporabljate, jih uporabite samo enkrat, nato pa zavrzite. Vedeti morate, da je takšna embalaža veliko bolj škodljiva za naše zdravje od plastičnih posodic, ki so namenjene prav shranjevanju živil. Slednje so narejene iz bolj kvalitetne in vzdržljive mase, ki nima primesi škodljivih snovi.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Izšla je junijska revija Vzajemnost 2025

Zakon o dolgotrajni oskrbi se postopno uveljavlja - z g...

Kako pripravimo najboljšo francosko solato (+okusni recepti)?

Kako pripravimo najboljšo francosko solato? Francoska s...

Napake, ki jih počnemo pri čiščenju obraza

Zelo pomembno je, da obraz čistimo redno in temeljito. ...

Rožmarinov pripravek proti izpadanju las (preizkušen recept ambasadorke Jožice)

Naša ambasadorka Jožica z nami deli učinkovit recept za...

Kako ohraniti prijetno temperaturo v spalnici tudi v najbolj vročih nočeh

Ko zunaj pritisne poletna vročina, marsikdo težko zaspi...

Raziskava dokazuje: To je idealna razlika v letih

Za koliko ste starejši ali mlajši od svojega partnerja?...

10 zdravstvenih stanj, zaradi katerih se redimo

Porast telesne teže najprej povežemo s preveč hrane in ...

Tihe težave s ščitnico – simptomi, ki jih pogosto povežemo z »lenobo«

Ko se počutimo utrujene, brezvoljne ali se soočamo s pr...

Učinkovit nasvet: Odpravite neprijetni vonj iz odtokov!

Kadar se pojavi neprijetni vonj iz pomivalnega stroja a...

Kaj se zgodi, če zmešate med in sodo bikarbono?

V prispevku preberite, kako močno zdravilo dobite, če z...

Naredite sami: Naravni losjon za po sončenju

Koža, ki je poleti izpostavljena soncu, potrebuje hrani...

Rastlina, ki takoj prežene utrujenost in povrne energijo

Poznana je že stoletja, naši predniki so jo znali upora...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.