Pozor, nikoli več ne shranjujte hrane v takšni embalaži!

Moje zdravje > Alternativa | piše: K. Z. | 12.10.2017
Ali tudi vi shranjujete hrano v embalaži sladoleda? Preberite, zakaj je to nevarno!
Hrano shranjujte v posodah, ki so temu namenjene. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Hrano shranjujte v posodah, ki so temu namenjene. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Nekatera plastična embalaža, ki jo mnogi uporabljamo za shranjevanje živil, za zamrzovanje le teh, je lahko zelo škodljiva za naše zdravje, piše stil.kurir.rs.

Takšne embalaže strokovnjaki ves čas testirajo in opozarjajo, da so lahko zdravju škodljive. Mednje sodijo tudi embalaže od sladoleda, jogurtov in podobne embalaže, ki jih kupimo in v katerih že so določena živila. Prva težava se nahaja v tem, da so to embalaže za enkratno uporabo in se iz njih, ko jih naslednjič zamrznemo, pričnejo sproščati nezdravi delci in snovi.

Prav tako strokovnjaki odsvetujejo, da v embalažo od sladoleda date toplo živilo. Embalaža je namenjena zamrzovanju, če jo segrejete, se lahko sprostijo določene škodljive kemikalije. Enako velja za kislo hrano, tudi ta ne sodi v embalažo, ki je namenjena zamrzovanju, saj lahko pride do določene reakcije. Kisla hrana sodi v stekleno embalažo.

Plastične embalaže, v katerih kupimo hrano, niso primerne za daljše shranjevanje. Pogosto se dogaja, da plastika za enkratno uporabo spušča določene snovi v hrano, kar vpliva tudi na vonj in okus, seveda pa tudi na zdravje. Če jih že uporabljate, jih uporabite samo enkrat, nato pa zavrzite. Vedeti morate, da je takšna embalaža veliko bolj škodljiva za naše zdravje od plastičnih posodic, ki so namenjene prav shranjevanju živil. Slednje so narejene iz bolj kvalitetne in vzdržljive mase, ki nima primesi škodljivih snovi.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Ideje za kosilo: Pasta al forno – pečene testenine v pečici

Pasta al forno so tipična italijanska jed, pripravljena...

Strokovnjakinja za prehrano razkrila, kako najlažje shujšamo

V prispevku boste našli nasvete strokovnjakinje, ki vam...

Kaj pomeni, če se zbujate med 2. uro in 4. uro ponoči?

Se vam zdi, da se ponoči vedno zbujate ob istih urah in...

Segrejte lovor in oljčno olje - tako zdravilno je!

Lovor je dobro poznan kot zdravilna in zelo aromatična ...

Tibetanski recept mladosti

Preprosto ga lahko naredite sami in si zagotovite zdrav...

Iz Jožičine kuhinje: Zdravilni napitki iz kopriv

Tokrat je Jožica Ostrožnik Iz Jožičine kuhinje pripravi...

Le nekaj minut in boleča hrbtenica bo preteklost!

Če imate tudi vi težave z bolečinami v križu, hrbtenici...

Tudi vi perete perilo pri 30 stopinjah? Preberite, zakaj to ni najbolje

Ali tudi vi največkrat pisano perilo perete na 30 ali n...

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...

Zakaj pride do prezgodnjega izliva in kako si pomagati (po ajurvedi)?

Prezgodnjo ejakulacijo prvenstveno povzroča poslabšana ...

8 odličnih nasvetov, ki vsakodnevno razstrupljajo vaše telo

Strupeni toksini so povsod. Če jih je v našemu telesu v...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.