Preberite, zakaj po 50. letu starosti ne bi smeli jesti kruha

Strokovnjaki pravijo, da ljudje, ki dopolnijo 50 let, ne bi več smeli jesti kruha. Vas zanima, zakaj? Preverite v prispevku.
	Za starejše kruh ni najbolj primeren. (foto: Freepik.com)
Za starejše kruh ni najbolj primeren. (foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Žal je danes mnogokateri kruh, ki ga kupimo v trgovini, spečen iz predelane moke, ki ne vsebuje več veliko kvalitetnih snovi za naše telo. Kruhu so dodani razni aditivi za okus, dodana so barvila, dodatki, ki ohranjajo kruhu daljšo svežino in podobno.

Pri kruhu velja zmernost
Strokovnjaki za prehrano pravijo, da bi ljudje morali biti zelo zmerni pri količini dnevno zaužitega kruha. Vsak, ne glede na starost, bi moral omejiti vnos kruha, ki je pripravljen iz rafinirane moke, pa naj si bo star 20 ali 50 let. Mlajši ljudje sicer lažje prebavijo takšno moko, so tudi fizično bolj aktivni in zato jim ne škoduje toliko. Strokovnjaki pravijo, da lahko osebe, ki še niso dopolnile 30 let, pojedo do tri kose kruha dnevno.

PREBERITE TUDI: 5 razlogov, zakaj se vam okoli trebuha kopiči maščoba in kako se je znebiti

Osebe, ki so stare od 45 do 50 let, lahko pojedo dva do tri kose kruha tedensko, po 50. letu starosti pa bi morali kruh povsem opustiti.

Industrijski beli kruh in ostali proizvodi iz bele rafinirane moke, so zaradi vseh dodatkov, s katerimi jim izboljšujejo vonj, okus, barvo, strukturo in svežino, za človeško telo težje prebavljivi. Z leti pa se težave lahko le stopnjujejo.

Za starejše od 50 let je tako bolj priporočljivo, če se kruhu ne morejo odreči, da ga pečejo sami. Tako bodo lahko uživali ob bolj kvalitetnem in zdravem kruhu brez škodljivih primesi. Strokovnjaki svetujejo še, da kruh pečete in kvalitetne moke, še piše stilkurir.rs.

PREBERITE TUDI: 7 nasvetov, ki takoj prinesejo vitko telo

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Izšla je junijska revija Vzajemnost 2025

Zakon o dolgotrajni oskrbi se postopno uveljavlja - z g...

Kako pripravimo najboljšo francosko solato (+okusni recepti)?

Kako pripravimo najboljšo francosko solato? Francoska s...

Napake, ki jih počnemo pri čiščenju obraza

Zelo pomembno je, da obraz čistimo redno in temeljito. ...

Rožmarinov pripravek proti izpadanju las (preizkušen recept ambasadorke Jožice)

Naša ambasadorka Jožica z nami deli učinkovit recept za...

Kako ohraniti prijetno temperaturo v spalnici tudi v najbolj vročih nočeh

Ko zunaj pritisne poletna vročina, marsikdo težko zaspi...

Raziskava dokazuje: To je idealna razlika v letih

Za koliko ste starejši ali mlajši od svojega partnerja?...

10 zdravstvenih stanj, zaradi katerih se redimo

Porast telesne teže najprej povežemo s preveč hrane in ...

Tihe težave s ščitnico – simptomi, ki jih pogosto povežemo z »lenobo«

Ko se počutimo utrujene, brezvoljne ali se soočamo s pr...

Učinkovit nasvet: Odpravite neprijetni vonj iz odtokov!

Kadar se pojavi neprijetni vonj iz pomivalnega stroja a...

Kaj se zgodi, če zmešate med in sodo bikarbono?

V prispevku preberite, kako močno zdravilo dobite, če z...

Naredite sami: Naravni losjon za po sončenju

Koža, ki je poleti izpostavljena soncu, potrebuje hrani...

Rastlina, ki takoj prežene utrujenost in povrne energijo

Poznana je že stoletja, naši predniki so jo znali upora...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.