Preberite, zakaj po 50. letu starosti ne bi smeli jesti kruha

Strokovnjaki pravijo, da ljudje, ki dopolnijo 50 let, ne bi več smeli jesti kruha. Vas zanima, zakaj? Preverite v prispevku.
	Za starejše kruh ni najbolj primeren. (foto: Freepik.com)
Za starejše kruh ni najbolj primeren. (foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Žal je danes mnogokateri kruh, ki ga kupimo v trgovini, spečen iz predelane moke, ki ne vsebuje več veliko kvalitetnih snovi za naše telo. Kruhu so dodani razni aditivi za okus, dodana so barvila, dodatki, ki ohranjajo kruhu daljšo svežino in podobno.

Pri kruhu velja zmernost
Strokovnjaki za prehrano pravijo, da bi ljudje morali biti zelo zmerni pri količini dnevno zaužitega kruha. Vsak, ne glede na starost, bi moral omejiti vnos kruha, ki je pripravljen iz rafinirane moke, pa naj si bo star 20 ali 50 let. Mlajši ljudje sicer lažje prebavijo takšno moko, so tudi fizično bolj aktivni in zato jim ne škoduje toliko. Strokovnjaki pravijo, da lahko osebe, ki še niso dopolnile 30 let, pojedo do tri kose kruha dnevno.

PREBERITE TUDI: 5 razlogov, zakaj se vam okoli trebuha kopiči maščoba in kako se je znebiti

Osebe, ki so stare od 45 do 50 let, lahko pojedo dva do tri kose kruha tedensko, po 50. letu starosti pa bi morali kruh povsem opustiti.

Industrijski beli kruh in ostali proizvodi iz bele rafinirane moke, so zaradi vseh dodatkov, s katerimi jim izboljšujejo vonj, okus, barvo, strukturo in svežino, za človeško telo težje prebavljivi. Z leti pa se težave lahko le stopnjujejo.

Za starejše od 50 let je tako bolj priporočljivo, če se kruhu ne morejo odreči, da ga pečejo sami. Tako bodo lahko uživali ob bolj kvalitetnem in zdravem kruhu brez škodljivih primesi. Strokovnjaki svetujejo še, da kruh pečete in kvalitetne moke, še piše stilkurir.rs.

PREBERITE TUDI: 7 nasvetov, ki takoj prinesejo vitko telo

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Ideje za kosilo: Pasta al forno – pečene testenine v pečici

Pasta al forno so tipična italijanska jed, pripravljena...

Strokovnjakinja za prehrano razkrila, kako najlažje shujšamo

V prispevku boste našli nasvete strokovnjakinje, ki vam...

Kaj pomeni, če se zbujate med 2. uro in 4. uro ponoči?

Se vam zdi, da se ponoči vedno zbujate ob istih urah in...

Segrejte lovor in oljčno olje - tako zdravilno je!

Lovor je dobro poznan kot zdravilna in zelo aromatična ...

Tibetanski recept mladosti

Preprosto ga lahko naredite sami in si zagotovite zdrav...

Iz Jožičine kuhinje: Zdravilni napitki iz kopriv

Tokrat je Jožica Ostrožnik Iz Jožičine kuhinje pripravi...

Le nekaj minut in boleča hrbtenica bo preteklost!

Če imate tudi vi težave z bolečinami v križu, hrbtenici...

Tudi vi perete perilo pri 30 stopinjah? Preberite, zakaj to ni najbolje

Ali tudi vi največkrat pisano perilo perete na 30 ali n...

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...

Zakaj pride do prezgodnjega izliva in kako si pomagati (po ajurvedi)?

Prezgodnjo ejakulacijo prvenstveno povzroča poslabšana ...

8 odličnih nasvetov, ki vsakodnevno razstrupljajo vaše telo

Strupeni toksini so povsod. Če jih je v našemu telesu v...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Vlasta Nussdorfer

Vlasta Nussdorfer
varuhinja človekovih pravic


"Nihče ni popoln; ne mlad in ne star, šele vsi skupaj lahko zgradimo lepši in srečnejši svet."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.