Preberite, zakaj po 50. letu starosti ne bi smeli jesti kruha

Strokovnjaki pravijo, da ljudje, ki dopolnijo 50 let, ne bi več smeli jesti kruha. Vas zanima, zakaj? Preverite v prispevku.
	Za starejše kruh ni najbolj primeren. (foto: Freepik.com)
Za starejše kruh ni najbolj primeren. (foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Žal je danes mnogokateri kruh, ki ga kupimo v trgovini, spečen iz predelane moke, ki ne vsebuje več veliko kvalitetnih snovi za naše telo. Kruhu so dodani razni aditivi za okus, dodana so barvila, dodatki, ki ohranjajo kruhu daljšo svežino in podobno.

Pri kruhu velja zmernost
Strokovnjaki za prehrano pravijo, da bi ljudje morali biti zelo zmerni pri količini dnevno zaužitega kruha. Vsak, ne glede na starost, bi moral omejiti vnos kruha, ki je pripravljen iz rafinirane moke, pa naj si bo star 20 ali 50 let. Mlajši ljudje sicer lažje prebavijo takšno moko, so tudi fizično bolj aktivni in zato jim ne škoduje toliko. Strokovnjaki pravijo, da lahko osebe, ki še niso dopolnile 30 let, pojedo do tri kose kruha dnevno.

PREBERITE TUDI: 5 razlogov, zakaj se vam okoli trebuha kopiči maščoba in kako se je znebiti

Osebe, ki so stare od 45 do 50 let, lahko pojedo dva do tri kose kruha tedensko, po 50. letu starosti pa bi morali kruh povsem opustiti.

Industrijski beli kruh in ostali proizvodi iz bele rafinirane moke, so zaradi vseh dodatkov, s katerimi jim izboljšujejo vonj, okus, barvo, strukturo in svežino, za človeško telo težje prebavljivi. Z leti pa se težave lahko le stopnjujejo.

Za starejše od 50 let je tako bolj priporočljivo, če se kruhu ne morejo odreči, da ga pečejo sami. Tako bodo lahko uživali ob bolj kvalitetnem in zdravem kruhu brez škodljivih primesi. Strokovnjaki svetujejo še, da kruh pečete in kvalitetne moke, še piše stilkurir.rs.

PREBERITE TUDI: 7 nasvetov, ki takoj prinesejo vitko telo

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Soda bikarbona: Nasveti, ki vam bodo takoj izboljšali življenje!

V prispevku boste našli zelo uporabne in enostavne nasv...

Največje napake, ki uničujejo lase

Včasih nehote počnemo napake, zaradi katerih pa so lasj...

Kako se z majhno pokojnino prebiti skozi mesec

Preverili smo, kam lahko upokojenci (in drugi) z nizkim...

Hemoroidi: Kako jih zdraviti?

Hemoroidi so bolezensko razširjene žile v spodnjem delu...

To je skrivnost najbolj okusnega kuhanega vina

Samo ščepec te začimbe, ki jo vsi dobro poznamo, dodajt...

Recepti za Martinovo pojedino 1. del: Martinova juha iz rdečega zelja

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

Kaj se zgodi, če masirate palec in kazalec?

Preizkusite to enostavno in zelo učinkovito metodo, ki ...

Recepti za noč čarovnic: strašne nadevane paprike, mini pice in bučna juha

Pripravite pisane in okusne jedi za noč čarovnic. Poisk...

Preprost trik, s katerim bo vaša lončnica spet oživela

Se vam je zgodilo, da vam je določena lončnica pričela ...

Ne zavrzite jabolčnih olupkov, koristno jih porabite

Spadate med tiste, ki jabolka olupijo, preden jih pojed...

Matjaž Florjanc Lukan: »Dobra služba je delo, ki te notranje izpolnjuje«

Večina nas hodi v službo, ker je pač treba služiti dena...

Kako varno in prijetno uporabljati Facebook in Instagram

Spletna omrežja so postala del vsakdanjega življenja. N...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.