Preprosti trik, da bodo brisače spet mehke!

Moj dom in vrt > Praktični nasveti | piše: K. Z. | 31.8.2025
Že po nekaj pranjih lahko brisače postanejo vse bolj trde. Da se to ne bi zgodilo, da bi obdržale svojo mehkobo, upoštevajte te nasvete!
	Brisače bodo bolj mehke, če boste pri pranju dodali kis. (foto: Freepik.com)
Brisače bodo bolj mehke, če boste pri pranju dodali kis. (foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Glavni vzrok, da brisače izgubljajo po nekaj pranjih mehkobo, tiči v trdi vodi in pa v pralnih praških. Ampak, že z nekaj preprostimi nasveti lahko brisačam spet povrnete mehkobo kot so jih imele, ko so bile popolnoma nove.

Pomembno je, da brisače perete posebej, da pralnega stroja ne natrpate preveč in da jih ne mešate z drugimi vrstami tkanine.

Če ste do sedaj prisegali na mehčalec, ga pri pranju brisač kar opustite. Morda zveni čudno, ampak, če ga boste dodajali več, ne bo nič bolje, le kožo boste dražili. Mehčalec se dodaja ob koncu pranja perila, to pa pomeni, da ga voda z oblačil, z brisač ne spere dovolj in to lahko draži kožo. Mehčalci so v veliki meri narejeni iz kemikalij, ki so lahko tudi zdravju škodljive.
 
Preberite tudi: Enostaven trik, ki takoj odišavi stanovanje

Poleg tega pa mehčalec na brisačah ustvarja poseben sloj, podoben vosku, saj vsebuje encime, ki delujejo tako. S tem se tekočina v brisačo ne vpija več.

Kaj torej storiti, da bodo brisače spet mehke?
Dodajte jih kis. Brisače torej perite posebej in ne z drugimi kosi perila ali drugimi tkaninami. Perite jih na najvišjem programu in že pred pranjem direktno v boben zlijte en deciliter kisa za vlaganje. Kis bo brisačam povrnil mehkobo, ne bodo pa imele vonja po njem. Poleg tega uporabite le eno žlico praška za perilo.

Poskusite.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Kako se z majhno pokojnino prebiti skozi mesec

Preverili smo, kam lahko upokojenci (in drugi) z nizkim...

Hemoroidi: Kako jih zdraviti?

Hemoroidi so bolezensko razširjene žile v spodnjem delu...

To je skrivnost najbolj okusnega kuhanega vina

Samo ščepec te začimbe, ki jo vsi dobro poznamo, dodajt...

Recepti za Martinovo pojedino 1. del: Martinova juha iz rdečega zelja

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

Kaj se zgodi, če masirate palec in kazalec?

Preizkusite to enostavno in zelo učinkovito metodo, ki ...

Recepti za noč čarovnic: strašne nadevane paprike, mini pice in bučna juha

Pripravite pisane in okusne jedi za noč čarovnic. Poisk...

Preprost trik, s katerim bo vaša lončnica spet oživela

Se vam je zgodilo, da vam je določena lončnica pričela ...

Ne zavrzite jabolčnih olupkov, koristno jih porabite

Spadate med tiste, ki jabolka olupijo, preden jih pojed...

Matjaž Florjanc Lukan: »Dobra služba je delo, ki te notranje izpolnjuje«

Večina nas hodi v službo, ker je pač treba služiti dena...

Kako varno in prijetno uporabljati Facebook in Instagram

Spletna omrežja so postala del vsakdanjega življenja. N...

Germknödel – recept za kvašene cmoke z vaniljevo omako

Germknödel ali kvašeni cmoki so priljubljena sladica (n...

Kako se z vnukom pogovarjati o smrti?

Pri pogovorih o smrti ne obstajajo "pravilni" in "napač...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.