Recept: Protivnetna juha z ingverjem

Protivnetna ingverjeva juha je odlična za krepitev imunskega sistema, posebej v času praznikov, ko zaužijemo preveč nezdrave hrane. Čudovita kombinacija ingverja, kurkume, piščančjega fileja, zelenjave in začimb. Juho lahko ponudimo pri kosilu kot glavno jed, zraven ponudimo kruh, ki ga spečemo z drožmi. Juho lahko postrežemo tudi pri Božični večerji!
Protivnetna ingverjev juha. (Foto: Karmen Valant)
Protivnetna ingverjev juha. (Foto: Karmen Valant)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Recept za protivnetno ingverjevo juho:

2 žlici olivnega olja
1 drobno sesekljana čebula
4 sesekljani korenčki
3 sesekljana stebla zelene
2 skodelici narezanega svežega zelja
sol in poper
1 žlička kurkume
1 žlička čebule v prahu
1/2 žličke timijana
1/2 žličke majarona
3 sesekljani stroki česna
4 žlice mletega ingverja
8 skodelic piščančje juhe z malo soli
1 kg piščančjih prsi, narezanih na kocke
2 skodelici zamrznjenega graha

V večjem loncu segrejemo olivno olje, dodamo sesekljano čebulo, korenje, zeleno in zelje. Pražimo 10 minut, da se zelenjava malo zmehča. Nato dodamo česen, ingver, sol, poper, kurkumo, čebulo v prahu, timijan in majaron.

Prilijemo piščančjo juho, zavremo, znižamo temperaturo in počasi kuhamo. Narezane piščančje prsi posolimo in kuhamo 15 minut, nato jih vzamemo iz vode in ohladimo.

Piščančje meso nato zmeljemo ali raztrgamo z vilicami in stresemo v juho. Dodamo zamrznjen grah in kuhamo še 15 minut. Po okusu dodamo še začimbe in takoj postrežemo.

O AVTORICI PRISPEVKA:

Karmen Valant je upokojenka, ki se ljubiteljsko ukvarja s kuhanjem in pisanjem. Več njenih receptov in idej boste našli tudi na njeni spletni strani TUKAJ.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Ingverjeva juha Ingver Prehlad
Morda te zanima tudi:

Kako lahko INGVER vzgojite sami doma?

Počasi se bliža sezona prehladov in viroz. Eno živilo, ...

Rožmarinov pripravek proti izpadanju las (preizkušen recept ambasadorke Jožice)

Naša ambasadorka Jožica z nami deli učinkovit recept za...

Naravna rastlina, ki pomaga lajšati simptome menopavze in dviga libido

Če se spopadate z nadležnimi simptomi menopavze in nizk...

Pozor, tihi ubijalec, ki ga imamo v kuhinji vsi!

To je zelo strupen tihi ubijalec, vsi ga koristimo, vsi...

OGNJIČ: celi rane, pomaga pri težavah z limfo, podpira jetra, deluje protimikrobno

Ognjič je pogosta vrtna rastlina, ki raste praktično po...

6 naravnih nasvetov za lajšanje glavobola

Če ste med tistimi, ki se vas pogosto loti glavobol, po...

5 nasvetov, kako si naravno pomagati pri suhi in občutljivi koži

Preverite, kaj svetuje narava, ko gre za suho kožo, ki ...

6 delov telesa, ki bi si jih morali redno pregledovati po 40. letu

Le nekaj minut na dan je potrebno za samopregledovanje ...

Trpotec – neverjetna rastlina, ki celi rane, odpravlja kašelj in ureja prebavo

Rastlina, ki raste pred vašim pragom je izjemno zdravil...

Ženske po 50. letu: Te stvari so nujne za dober seks v menopavzi (nasveti seksologinje)

Več ali manj seksa po 50. letu? Seksologinja pravi, da ...

Iz Jožičine kuhinje: Bezgov sirup

Jožica razkriva super recept za bezgov sirup z dodatkom...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.