S tem si lahko izboljšate prebavo

Aktualno > Zanimivosti | piše: K.Z. | 31.12.2013
Če spadate med tisto skupino ljudi, ki se jim vsak grižljaj pozna na tehtnici, potem si preberite nekaj nasvetov, kako si lahko izboljšate svojo prebavo in se ognete temu, da se vam maščobne obloge prehitro nalagajo!
Pijte veliko mlačne vode ali čaja. (foto: FreeDigiitalPhotos.net)
Pijte veliko mlačne vode ali čaja. (foto: FreeDigiitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Ne pijte, ko jeste!
Če pijete zraven obroka, potem se hrana ne prebavlja pravilno. Najbolj zdravo je, da pijete vsaj 15 minut pred obrokom in nato spet dve uri po obroku. Tako se hrana lahko v miru in hitreje prebavi ter ne nalaga kot maščobne obloge. Najbolje je, da pijete mlačno vodo ali nesladkani čaj.

Naj se vam ne mudi!
Ko jeste, si vzemite čas. Najslabše je, da obrok kar zmečete vase. Sedite, ugasnite televizijo in se posvetite obroku. Temeljito prežvečite. S tem pomagate vašemu prebavnemu traktu in tudi prebava bo boljša.

Jejte kefir in kislo zelje!
Kislo zelje, zelnica, kefir, pravi jogurt, vse to je hrana, ki vsebuje zdrave bakterije, ki ugodno delujejo na vaše črevesje in vzpostavljajo črevesno floro. Pomagajo, da se hrana lažje in hitreje prebavlja. Če jeste dovolj naštetega, bo vaša prebava zagotovo bolj redna.

Ne jejte pozno zvečer!
Pozno zvečer ni pravi čas za hranjenje. Zadnji obrok imejte vsaj dve uri pred spanjem. Če ste lačni, potem raje popijte kozarec mlačne vode ali zeliščnega čaja.

Ne jejte sadja po obroku!
Sadje naj bo samostojen obrok. Še najbolje je, da ga jeste na prazen želodec. Če jeste sadje po obroku, se ne more dobro prebaviti in v črevesje nastajajo plini, ki povzročajo vetrove, napihnjenost in zaprtost. Če pa jeste sadje na prazen želodec, vam izboljšuje prebavo.

Zadosti tekočine!
Ne pozabite na tekočino. Ta je zelo pomembna tudi za boljšo prebavo.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Feng shui v kuhinji: 6 glavnih pravil

Poslovite se od romantično okrašene in naložene kuhinje...

Zmešajte sodo bikarbono in kokosovo olje!

Vas zanima, kaj dobite, če zmešate kokosovo olje in sod...

Recept za najboljšo joto s kislo repo

Jota s kislo repo je okusna jed na žlico, skuhamo jo la...

Odpravite mravlje na učinkovit in naraven način

V poletnih dneh se lahko v hiši, na terasi ali vrtu poj...

Soda bikarbona: Nasveti, ki vam bodo takoj izboljšali življenje!

V prispevku boste našli zelo uporabne in enostavne nasv...

Največje napake, ki uničujejo lase

Včasih nehote počnemo napake, zaradi katerih pa so lasj...

Kako se z majhno pokojnino prebiti skozi mesec

Preverili smo, kam lahko upokojenci (in drugi) z nizkim...

Hemoroidi: Kako jih zdraviti?

Hemoroidi so bolezensko razširjene žile v spodnjem delu...

To je skrivnost najbolj okusnega kuhanega vina

Samo ščepec te začimbe, ki jo vsi dobro poznamo, dodajt...

Recepti za Martinovo pojedino 1. del: Martinova juha iz rdečega zelja

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

Kaj se zgodi, če masirate palec in kazalec?

Preizkusite to enostavno in zelo učinkovito metodo, ki ...

Recepti za noč čarovnic: strašne nadevane paprike, mini pice in bučna juha

Pripravite pisane in okusne jedi za noč čarovnic. Poisk...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.