S tem si lahko izboljšate prebavo

Aktualno > Zanimivosti | piše: K.Z. | 31.12.2013
Če spadate med tisto skupino ljudi, ki se jim vsak grižljaj pozna na tehtnici, potem si preberite nekaj nasvetov, kako si lahko izboljšate svojo prebavo in se ognete temu, da se vam maščobne obloge prehitro nalagajo!
Pijte veliko mlačne vode ali čaja. (foto: FreeDigiitalPhotos.net)
Pijte veliko mlačne vode ali čaja. (foto: FreeDigiitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Ne pijte, ko jeste!
Če pijete zraven obroka, potem se hrana ne prebavlja pravilno. Najbolj zdravo je, da pijete vsaj 15 minut pred obrokom in nato spet dve uri po obroku. Tako se hrana lahko v miru in hitreje prebavi ter ne nalaga kot maščobne obloge. Najbolje je, da pijete mlačno vodo ali nesladkani čaj.

Naj se vam ne mudi!
Ko jeste, si vzemite čas. Najslabše je, da obrok kar zmečete vase. Sedite, ugasnite televizijo in se posvetite obroku. Temeljito prežvečite. S tem pomagate vašemu prebavnemu traktu in tudi prebava bo boljša.

Jejte kefir in kislo zelje!
Kislo zelje, zelnica, kefir, pravi jogurt, vse to je hrana, ki vsebuje zdrave bakterije, ki ugodno delujejo na vaše črevesje in vzpostavljajo črevesno floro. Pomagajo, da se hrana lažje in hitreje prebavlja. Če jeste dovolj naštetega, bo vaša prebava zagotovo bolj redna.

Ne jejte pozno zvečer!
Pozno zvečer ni pravi čas za hranjenje. Zadnji obrok imejte vsaj dve uri pred spanjem. Če ste lačni, potem raje popijte kozarec mlačne vode ali zeliščnega čaja.

Ne jejte sadja po obroku!
Sadje naj bo samostojen obrok. Še najbolje je, da ga jeste na prazen želodec. Če jeste sadje po obroku, se ne more dobro prebaviti in v črevesje nastajajo plini, ki povzročajo vetrove, napihnjenost in zaprtost. Če pa jeste sadje na prazen želodec, vam izboljšuje prebavo.

Zadosti tekočine!
Ne pozabite na tekočino. Ta je zelo pomembna tudi za boljšo prebavo.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Ideje za kosilo: Pasta al forno – pečene testenine v pečici

Pasta al forno so tipična italijanska jed, pripravljena...

Strokovnjakinja za prehrano razkrila, kako najlažje shujšamo

V prispevku boste našli nasvete strokovnjakinje, ki vam...

Kaj pomeni, če se zbujate med 2. uro in 4. uro ponoči?

Se vam zdi, da se ponoči vedno zbujate ob istih urah in...

Segrejte lovor in oljčno olje - tako zdravilno je!

Lovor je dobro poznan kot zdravilna in zelo aromatična ...

Tibetanski recept mladosti

Preprosto ga lahko naredite sami in si zagotovite zdrav...

Iz Jožičine kuhinje: Zdravilni napitki iz kopriv

Tokrat je Jožica Ostrožnik Iz Jožičine kuhinje pripravi...

Le nekaj minut in boleča hrbtenica bo preteklost!

Če imate tudi vi težave z bolečinami v križu, hrbtenici...

Tudi vi perete perilo pri 30 stopinjah? Preberite, zakaj to ni najbolje

Ali tudi vi največkrat pisano perilo perete na 30 ali n...

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...

Zakaj pride do prezgodnjega izliva in kako si pomagati (po ajurvedi)?

Prezgodnjo ejakulacijo prvenstveno povzroča poslabšana ...

8 odličnih nasvetov, ki vsakodnevno razstrupljajo vaše telo

Strupeni toksini so povsod. Če jih je v našemu telesu v...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.