Tako zdravilen in dostopen vsem, pa pozabljamo nanj!

Zeleno živilo je poceni, vsem na dosegu, vsi ga dobro poznamo, a ga premalokrat dodamo na svoj jedilnik. Če bi vedeli, kako zdravilno je, bi ga jedli večkrat!
Napitek iz surovega zelja je zelo zdravilen. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Napitek iz surovega zelja je zelo zdravilen. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Govorimo o zelju. Znano je, da je to zeleno živilo polno vitaminov in mineralov. Vsebuje ogromno kalija, kalcija, magnezija, vitamina C in A, je velik zaveznik za krepitev imunskega sistema, ščiti pred raznimi virusi in infekcijami.

Strokovnjaki za prehrano svetujejo tudi, da mastno meso jemo skupaj s surovim ali kislim zeljem. Na tak način bo postalo lažje prebavljivo. Zelje namreč pospešuje prebavo, je naravni diuretik, znižuje krvni tlak, čisti krvne žile.

Prav tako je znano, da zelje, predvsem kislo, ščiti pred rakom debelega črevesja in krepi ter zdravi naše črevesje. Prav tako pa krepi tudi spomin, izboljšuje koncentracijo, izboljšuje zdravje srca in ščiti pred anemijo.

Zelje zato vsak dan vključite v svojo prehrano. Jejte kislo zelje, brez kuhanja, jejte ga kot solato, dodajte mu le nekaj bučnega ali oljčnega olja. Jejte tudi surovo zelje kot prilogo, zmešajte ga med solato.

Prav tako pa si lahko iz svežih zeljnih listov pripravljate vsak dan zdravilni in krepčilni napitek. Sesekljajte list ali dva zelja, dodajte deciliter vode in sok polovice limone. Zmešajte s paličnim mešalnikom in popijte.

Če boste tak napitek pripravljali vsak dan za dopoldansko malico, boste okrepili svoje zdravje, uredili prebavo, se zaščitili pred hudimi boleznimi in izgubili veliko hitreje odvečne kilograme. Poskusite!

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Soda bikarbona: Nasveti, ki vam bodo takoj izboljšali življenje!

V prispevku boste našli zelo uporabne in enostavne nasv...

Največje napake, ki uničujejo lase

Včasih nehote počnemo napake, zaradi katerih pa so lasj...

Kako se z majhno pokojnino prebiti skozi mesec

Preverili smo, kam lahko upokojenci (in drugi) z nizkim...

Hemoroidi: Kako jih zdraviti?

Hemoroidi so bolezensko razširjene žile v spodnjem delu...

To je skrivnost najbolj okusnega kuhanega vina

Samo ščepec te začimbe, ki jo vsi dobro poznamo, dodajt...

Recepti za Martinovo pojedino 1. del: Martinova juha iz rdečega zelja

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

Kaj se zgodi, če masirate palec in kazalec?

Preizkusite to enostavno in zelo učinkovito metodo, ki ...

Recepti za noč čarovnic: strašne nadevane paprike, mini pice in bučna juha

Pripravite pisane in okusne jedi za noč čarovnic. Poisk...

Preprost trik, s katerim bo vaša lončnica spet oživela

Se vam je zgodilo, da vam je določena lončnica pričela ...

Ne zavrzite jabolčnih olupkov, koristno jih porabite

Spadate med tiste, ki jabolka olupijo, preden jih pojed...

Matjaž Florjanc Lukan: »Dobra služba je delo, ki te notranje izpolnjuje«

Večina nas hodi v službo, ker je pač treba služiti dena...

Kako varno in prijetno uporabljati Facebook in Instagram

Spletna omrežja so postala del vsakdanjega življenja. N...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.