Te hrane ne jeste pravilno!

Aktualno > Zanimivosti | piše: M. L. | 23.5.2022
Ko boste prebrali ta prispevek, v katerem so nasveti o hrani, boste ugotovili, da določene morda sploh ne jeste na pravi način. Preberite, katera hrana je to in kako jo jesti pravilno!
Pistacijo boste najlažje odprli s polovico njene lupine. (foto: www.sxc.hu)
Pistacijo boste najlažje odprli s polovico njene lupine. (foto: www.sxc.hu)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Banane
Morda se sliši nekoliko smešno, toda, ste kdaj opazovali, kako opice jedo banane? Olupijo jih od spodaj navzgor, kar prepreči, da bi se banana zmečkala med prsti. Če jo odpirate pri njenem peclju, se vam lahko zgodi, da se bo njeno mehko meso zmečkalo. Če jo pričnete lupiti na drugem koncu, se to ne more zgoditi. Preizkusite naslednjič, ko boste lupili banano!

Granatno jabolko
Sočna semena granatnega jabolka so prava poslastica. A, da jih dobite iz lupine, se včasih lahko kar namučite. To boste lažje naredili tako, da ga prerežete na polovico, nato pa potopite v vodo. Semena se bodo odluščila od lupine in membrane, ki jih obkroža in potonila na dno.

Pistacija
Če imate radi pistacijo, potem veste, kako težavno je včasih odpreti lupino in se dokopati do slastnega jedra. Pri tem si lahko poškodujete nohte. Povsem enostavno pa boste to lahko naredili, če uporabite za odpiranje polovico lupine. Potisnite jo skozi odprtino in zavrtite.
Na enak način si lahko pomagate tudi, ko jeste školjke.

Suši
Obstaja mnogo nasvetov, kako pravilno jesti to tradicionalno japonsko jed. Če ga ne jeste pravilno, lahko to močno vpliva na okus jedi. Poizkusite takole: suši s koščkom ribe na vrhu riža potopite v sojino omako tako, da je zgoraj riba in ne riž. S tem boste preprečili, da se riž zmoči in zmehča in boste suši lažje jedli. Poleg tega pa boste popestrili tudi okus ribe.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Ideje za kosilo: Pasta al forno – pečene testenine v pečici

Pasta al forno so tipična italijanska jed, pripravljena...

Strokovnjakinja za prehrano razkrila, kako najlažje shujšamo

V prispevku boste našli nasvete strokovnjakinje, ki vam...

Kaj pomeni, če se zbujate med 2. uro in 4. uro ponoči?

Se vam zdi, da se ponoči vedno zbujate ob istih urah in...

Segrejte lovor in oljčno olje - tako zdravilno je!

Lovor je dobro poznan kot zdravilna in zelo aromatična ...

Tibetanski recept mladosti

Preprosto ga lahko naredite sami in si zagotovite zdrav...

Iz Jožičine kuhinje: Zdravilni napitki iz kopriv

Tokrat je Jožica Ostrožnik Iz Jožičine kuhinje pripravi...

Le nekaj minut in boleča hrbtenica bo preteklost!

Če imate tudi vi težave z bolečinami v križu, hrbtenici...

Tudi vi perete perilo pri 30 stopinjah? Preberite, zakaj to ni najbolje

Ali tudi vi največkrat pisano perilo perete na 30 ali n...

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...

Zakaj pride do prezgodnjega izliva in kako si pomagati (po ajurvedi)?

Prezgodnjo ejakulacijo prvenstveno povzroča poslabšana ...

8 odličnih nasvetov, ki vsakodnevno razstrupljajo vaše telo

Strupeni toksini so povsod. Če jih je v našemu telesu v...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.