To že vse življenje delate narobe!

Strokovnjaki trdijo, da večina ljudi že ves čas meso odmrzuje na napačni način. Vas zanima, kateri je pravi?
Kako pa vi tajate meso? (foto: freeimages.com)
Kako pa vi tajate meso? (foto: freeimages.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Raziskave, ki so jih opravili strokovnjaki, so pokazale, da večina ljudi napačno odmrzuje meso. Strokovnjaki za prehrano trdijo, da mesa ne smemo počasi odtajevati v hladilniku in da je to velika napaka.

Pravilen način naj bi bil, da zamrznjeno meso položimo v hladno vodo. Na tak način bomo ohranili okus in ker voda boljše prevaja toploto kot zrak, bo meso tudi hitreje odtajano.

Ta način naj bi bil pravi in najbolj zdrav ter učinkovit. Meso naj bo zavito v prozorno folijo, takšnega pa potopite v hladno vodo.

Tudi tisti, ki meso tajajo v mikrovalovni pečici, delajo veliko napako, opozarjajo strokovnjaki. Na tak način meso izgubi na okusu in kvaliteti.

Poskusite torej z novim načinom, s tajanjem v hladni vodi in boste videli razliko.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Kako se z majhno pokojnino prebiti skozi mesec

Preverili smo, kam lahko upokojenci (in drugi) z nizkim...

Hemoroidi: Kako jih zdraviti?

Hemoroidi so bolezensko razširjene žile v spodnjem delu...

To je skrivnost najbolj okusnega kuhanega vina

Samo ščepec te začimbe, ki jo vsi dobro poznamo, dodajt...

Recepti za Martinovo pojedino 1. del: Martinova juha iz rdečega zelja

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

Kaj se zgodi, če masirate palec in kazalec?

Preizkusite to enostavno in zelo učinkovito metodo, ki ...

Recepti za noč čarovnic: strašne nadevane paprike, mini pice in bučna juha

Pripravite pisane in okusne jedi za noč čarovnic. Poisk...

Preprost trik, s katerim bo vaša lončnica spet oživela

Se vam je zgodilo, da vam je določena lončnica pričela ...

Ne zavrzite jabolčnih olupkov, koristno jih porabite

Spadate med tiste, ki jabolka olupijo, preden jih pojed...

Matjaž Florjanc Lukan: »Dobra služba je delo, ki te notranje izpolnjuje«

Večina nas hodi v službo, ker je pač treba služiti dena...

Kako varno in prijetno uporabljati Facebook in Instagram

Spletna omrežja so postala del vsakdanjega življenja. N...

Germknödel – recept za kvašene cmoke z vaniljevo omako

Germknödel ali kvašeni cmoki so priljubljena sladica (n...

Kako se z vnukom pogovarjati o smrti?

Pri pogovorih o smrti ne obstajajo "pravilni" in "napač...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Zvezdana Mlakar

Zvezdana Mlakar
igralka


"Človek se mora imeti rad. Le tako najde moč za spremembe in neskončno veselo lepoto, ki sije navzven."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.