To že vse življenje delate narobe!

Strokovnjaki trdijo, da večina ljudi že ves čas meso odmrzuje na napačni način. Vas zanima, kateri je pravi?
Kako pa vi tajate meso? (foto: freeimages.com)
Kako pa vi tajate meso? (foto: freeimages.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Raziskave, ki so jih opravili strokovnjaki, so pokazale, da večina ljudi napačno odmrzuje meso. Strokovnjaki za prehrano trdijo, da mesa ne smemo počasi odtajevati v hladilniku in da je to velika napaka.

Pravilen način naj bi bil, da zamrznjeno meso položimo v hladno vodo. Na tak način bomo ohranili okus in ker voda boljše prevaja toploto kot zrak, bo meso tudi hitreje odtajano.

Ta način naj bi bil pravi in najbolj zdrav ter učinkovit. Meso naj bo zavito v prozorno folijo, takšnega pa potopite v hladno vodo.

Tudi tisti, ki meso tajajo v mikrovalovni pečici, delajo veliko napako, opozarjajo strokovnjaki. Na tak način meso izgubi na okusu in kvaliteti.

Poskusite torej z novim načinom, s tajanjem v hladni vodi in boste videli razliko.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Tibetanski recept mladosti

Preprosto ga lahko naredite sami in si zagotovite zdrav...

Iz Jožičine kuhinje: Zdravilni napitki iz kopriv

Tokrat je Jožica Ostrožnik Iz Jožičine kuhinje pripravi...

Le nekaj minut in boleča hrbtenica bo preteklost!

Če imate tudi vi težave z bolečinami v križu, hrbtenici...

Tudi vi perete perilo pri 30 stopinjah? Preberite, zakaj to ni najbolje

Ali tudi vi največkrat pisano perilo perete na 30 ali n...

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...

Zakaj pride do prezgodnjega izliva in kako si pomagati (po ajurvedi)?

Prezgodnjo ejakulacijo prvenstveno povzroča poslabšana ...

8 odličnih nasvetov, ki vsakodnevno razstrupljajo vaše telo

Strupeni toksini so povsod. Če jih je v našemu telesu v...

Recept: Fižolova mineštra s svinjskim mesom pripravljena v pečici

Fižolova mineštra s svinjskim mesom, krompirjem, zelenj...

Ko se upokojita oba – kako preživeti skupaj 24 ur na dan, ne da bi si šla na živce

Upokojitev je novo življenjsko obdobje, ki ga mnogi kom...

Naredite sami: Najboljše naravne tablete za pomivalni stroj

Enostavno lahko naredite tablete za strojno pomivanje p...

Zakaj je pomembno, da redno posodabljate telefon in računalnik

Redno posodabljanje telefona in računalnika se marsikom...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.