To že vse življenje delate narobe!

Strokovnjaki trdijo, da večina ljudi že ves čas meso odmrzuje na napačni način. Vas zanima, kateri je pravi?
Kako pa vi tajate meso? (foto: freeimages.com)
Kako pa vi tajate meso? (foto: freeimages.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Raziskave, ki so jih opravili strokovnjaki, so pokazale, da večina ljudi napačno odmrzuje meso. Strokovnjaki za prehrano trdijo, da mesa ne smemo počasi odtajevati v hladilniku in da je to velika napaka.

Pravilen način naj bi bil, da zamrznjeno meso položimo v hladno vodo. Na tak način bomo ohranili okus in ker voda boljše prevaja toploto kot zrak, bo meso tudi hitreje odtajano.

Ta način naj bi bil pravi in najbolj zdrav ter učinkovit. Meso naj bo zavito v prozorno folijo, takšnega pa potopite v hladno vodo.

Tudi tisti, ki meso tajajo v mikrovalovni pečici, delajo veliko napako, opozarjajo strokovnjaki. Na tak način meso izgubi na okusu in kvaliteti.

Poskusite torej z novim načinom, s tajanjem v hladni vodi in boste videli razliko.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Rožmarinov pripravek proti izpadanju las (preizkušen recept ambasadorke Jožice)

Naša ambasadorka Jožica z nami deli učinkovit recept za...

Kako ohraniti prijetno temperaturo v spalnici tudi v najbolj vročih nočeh

Ko zunaj pritisne poletna vročina, marsikdo težko zaspi...

Raziskava dokazuje: To je idealna razlika v letih

Za koliko ste starejši ali mlajši od svojega partnerja?...

10 zdravstvenih stanj, zaradi katerih se redimo

Porast telesne teže najprej povežemo s preveč hrane in ...

Tihe težave s ščitnico – simptomi, ki jih pogosto povežemo z »lenobo«

Ko se počutimo utrujene, brezvoljne ali se soočamo s pr...

Učinkovit nasvet: Odpravite neprijetni vonj iz odtokov!

Kadar se pojavi neprijetni vonj iz pomivalnega stroja a...

Kaj se zgodi, če zmešate med in sodo bikarbono?

V prispevku preberite, kako močno zdravilo dobite, če z...

Naredite sami: Naravni losjon za po sončenju

Koža, ki je poleti izpostavljena soncu, potrebuje hrani...

Rastlina, ki takoj prežene utrujenost in povrne energijo

Poznana je že stoletja, naši predniki so jo znali upora...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada Pavlova

Sočna, slastna in hitro pripravljena. Iz Jožičine kuhin...

Naredite sami: Past za komarje, ki deluje!

Povsem preprosto lahko naredite zelo učinkovito past za...

Zeliščni vrt na balkonu – kaj uspeva tudi v lončkih in ob minimalni skrbi

Sveža zelišča niso le kulinarična poslastica, temveč tu...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.