Triki naših babic, ki vas bodo navdušili

Že naši predniki so dobro poznali trike, s katerimi so si olajšali življenje in delo. V prispevku boste našli zares zanimive nasvete, ki jih lahko uporabite. Navdušili vas bodo!
	Jajca pri kuhanju ne bodo počila, če vodi dodate sol. (foto: Freepik.com)
Jajca pri kuhanju ne bodo počila, če vodi dodate sol. (foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Za svežino rezanega cvetja

Za svežino rezanega cvetjaČe boste vodi, v katero boste dali rezano cvetje, dodali pol aspirina, bo cvetje dlje časa ohranilo svežino.

Sol in madež

Če ste se poškropili z mastjo, če je na vašem oblačilu nastal masten madež, boste tega zelo hitro lahko odstranili s soljo. Na madež potresite nekaj soli, počakajte nekaj minut, dobro zdrgnite in odstranite sol. Madeža ne bo več.

PREBERITE TUDI: Odlični triki, s katerim boste z lahkoto očistili parket

Lak za nohte

Če se vam je potrdil vaš najljubši lak za nohte, boste to rešili zelo hitro z odstranjevalcem laka. Dodajte nekaj kapljic tega v lak, dobro premešajte in ta bo spet tekoč, pa tudi bolj sijoč. Le pazite, da vanj ne dodate preveč odstranjevalca, saj bo v tem primeru postal preveč tekoč.

Zažgana posoda

Če se vam je zažgala hrana na posodi, boste to zelo hitro odstranili s soljo in vodo. V posodo natočite vodo, dodajte eno žlico soli in segrejte vsebino. Posoda bo kot nova.

Madeži rdeče pese, borovnic

Če režete rdečo peso ali druga živila, ki imajo močno barvo, boste madeže, ki so nastali na rokah, najlažje odstranili tako, da roke podrgnete s polovico limone. Limon sok odstrani vse madeže.

Tudi, če boste rezali česen ali kako drugo živilo, ki ima močan vonj in bo ta ostal na vaših rokah, ga boste najlažje odstranili z limoninim sokom.

PREBERITE TUDI: Uporabni triki: Kava je koristna tudi na takšen način

Da jajca ne bodo počila

Ko kuhate jajca, v vodo dodajte žlico soli. Ta bo preprečila, da bi lupina jajc počila.

Rezanje kruha

Se tudi vam kruh zelo drobi, ko ga režete? Če boste prej nož potopili v vročo vodo, se to ne bo več dogajalo.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Ideje za kosilo: Pasta al forno – pečene testenine v pečici

Pasta al forno so tipična italijanska jed, pripravljena...

Strokovnjakinja za prehrano razkrila, kako najlažje shujšamo

V prispevku boste našli nasvete strokovnjakinje, ki vam...

Kaj pomeni, če se zbujate med 2. uro in 4. uro ponoči?

Se vam zdi, da se ponoči vedno zbujate ob istih urah in...

Segrejte lovor in oljčno olje - tako zdravilno je!

Lovor je dobro poznan kot zdravilna in zelo aromatična ...

Tibetanski recept mladosti

Preprosto ga lahko naredite sami in si zagotovite zdrav...

Iz Jožičine kuhinje: Zdravilni napitki iz kopriv

Tokrat je Jožica Ostrožnik Iz Jožičine kuhinje pripravi...

Le nekaj minut in boleča hrbtenica bo preteklost!

Če imate tudi vi težave z bolečinami v križu, hrbtenici...

Tudi vi perete perilo pri 30 stopinjah? Preberite, zakaj to ni najbolje

Ali tudi vi največkrat pisano perilo perete na 30 ali n...

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...

Zakaj pride do prezgodnjega izliva in kako si pomagati (po ajurvedi)?

Prezgodnjo ejakulacijo prvenstveno povzroča poslabšana ...

8 odličnih nasvetov, ki vsakodnevno razstrupljajo vaše telo

Strupeni toksini so povsod. Če jih je v našemu telesu v...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.