Zakaj bi morali piti riževo vodo?

Moje zdravje > Alternativa | piše: M. L. | 20.5.2016
Ali tudi vi zavržete vod, v kateri ste skuhali riž? Ali ste vedeli, da je ta voda zelo zdravilna in da jo mnogi priporočajo za pitje? Preverite zakaj!
Riževa voda je zelo hranljiva. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Riževa voda je zelo hranljiva. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Voda, v kateri se je kuhal riž, je izredno hranilna in zdravilna za naše telo, so pokazale raziskave. Dovolj je, da popijete en kozarček te vode vedno, kadar kuhate riž.

Ko riž skuhate, ga odcedite, vodo pa shranite. Ko se nekoliko ohladi, jo popijte, prihranite jo lahko tudi za naslednji dan, imejte jo v hladilniku.

Zakaj je takšna riževa voda zdravilna?
Kozarec riževe vode vam bo dal energijo, saj je bogata z ogljikovimi hidrati. Nekateri strokovnjaki svetujejo, da jo popijete v dopoldanskem času in tako boste imeli dovolj energije za ves dan. Odpravila bo utrujenost in izboljšala počutje.

Kozarec riževe vode pa preprečuje tudi zaprtost. Vsebuje vlaknine, ki so odlične za pospeševanje delovanja črevesja. Poleg tega pa škrob, ki ga vsebuje voda, zelo pozitivno vpliva na bakterije v želodcu in pospešuje razvoj zdravih.

Riževa voda je idealno krepčilo v poletnih dneh, ko zaradi vročine izgubljamo več tekočine. Preprečuje dehidracijo in vrača telesu hranilne snovi. Okrepčala vas bo tudi, če imate težave z drisko ali trebušno gripo. Pri takšnih boleznih je riževa voda nepogrešljiva.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Kaj pomeni, če se zbujate med 2. uro in 4. uro ponoči?

Se vam zdi, da se ponoči vedno zbujate ob istih urah in...

Segrejte lovor in oljčno olje - tako zdravilno je!

Lovor je dobro poznan kot zdravilna in zelo aromatična ...

Tibetanski recept mladosti

Preprosto ga lahko naredite sami in si zagotovite zdrav...

Iz Jožičine kuhinje: Zdravilni napitki iz kopriv

Tokrat je Jožica Ostrožnik Iz Jožičine kuhinje pripravi...

Le nekaj minut in boleča hrbtenica bo preteklost!

Če imate tudi vi težave z bolečinami v križu, hrbtenici...

Tudi vi perete perilo pri 30 stopinjah? Preberite, zakaj to ni najbolje

Ali tudi vi največkrat pisano perilo perete na 30 ali n...

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...

Zakaj pride do prezgodnjega izliva in kako si pomagati (po ajurvedi)?

Prezgodnjo ejakulacijo prvenstveno povzroča poslabšana ...

8 odličnih nasvetov, ki vsakodnevno razstrupljajo vaše telo

Strupeni toksini so povsod. Če jih je v našemu telesu v...

Recept: Fižolova mineštra s svinjskim mesom pripravljena v pečici

Fižolova mineštra s svinjskim mesom, krompirjem, zelenj...

Ko se upokojita oba – kako preživeti skupaj 24 ur na dan, ne da bi si šla na živce

Upokojitev je novo življenjsko obdobje, ki ga mnogi kom...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.