Zdravi kožo, preprečuje plešavost in osteoporozo!

Moje zdravje > Alternativa | piše: K. Z. | 14.7.2017
Zimski meseci so najbolj prikladni, da jeste to zelo zdravo živilo. Vsebuje veliko železa, vitamina A, C in K. Preprečuje nastanek osteoporoze, zdravi lase in kožo …
Surovo špinačo lahko dodate tudi k solati. (foto: freeimages.com)
Surovo špinačo lahko dodate tudi k solati. (foto: freeimages.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Najbolj pogosto se špinačo pripravlja kuhano z maslom, smetano in v kombinaciji s pire krompirjem. A obstaja še veliko načinov, kako jo lahko pripravite, da bo okusna in zdrava.
Špinačo lahko pripravite tudi z rižem. Skuhate riž, ga odcedite, še na vročega pa dodate surovo in na drobno sesekljano špinačo, košček masla in jed je gotova. Surovo špinačo lahko dodate tudi v sendvič, lahko jo ocvrete skupaj z jajcem, iz nje naredite preprosto jed tako, da podušite na olju sesekljano čebulo, stresete nanjo narezano špinačo, malo pokuhate in priloga je gotova.

In zakaj je dobro jesti špinačo?
Ker vsebuje veliko vitamina A, ki je nepogrešljiv za rast las in za zdravje kože. To živilo dviguje odpornost organizma, preprečuje nastanek gubic in kožo naredi bolj elastično in prožno.

Vsebuje vitamin K, ki je nepogrešljiv za zdravje kosti. Če vam ga primanjkuje, je večja možnost, da boste zlomili kost ali zboleli za osteoporozo.

Dodajte jo na vaš jedilnik.

Bi radi prihranili več denarja? Kliknite tukaj!

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Soda bikarbona: Nasveti, ki vam bodo takoj izboljšali življenje!

V prispevku boste našli zelo uporabne in enostavne nasv...

Največje napake, ki uničujejo lase

Včasih nehote počnemo napake, zaradi katerih pa so lasj...

Kako se z majhno pokojnino prebiti skozi mesec

Preverili smo, kam lahko upokojenci (in drugi) z nizkim...

Hemoroidi: Kako jih zdraviti?

Hemoroidi so bolezensko razširjene žile v spodnjem delu...

To je skrivnost najbolj okusnega kuhanega vina

Samo ščepec te začimbe, ki jo vsi dobro poznamo, dodajt...

Recepti za Martinovo pojedino 1. del: Martinova juha iz rdečega zelja

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

Kaj se zgodi, če masirate palec in kazalec?

Preizkusite to enostavno in zelo učinkovito metodo, ki ...

Recepti za noč čarovnic: strašne nadevane paprike, mini pice in bučna juha

Pripravite pisane in okusne jedi za noč čarovnic. Poisk...

Preprost trik, s katerim bo vaša lončnica spet oživela

Se vam je zgodilo, da vam je določena lončnica pričela ...

Ne zavrzite jabolčnih olupkov, koristno jih porabite

Spadate med tiste, ki jabolka olupijo, preden jih pojed...

Matjaž Florjanc Lukan: »Dobra služba je delo, ki te notranje izpolnjuje«

Večina nas hodi v službo, ker je pač treba služiti dena...

Kako varno in prijetno uporabljati Facebook in Instagram

Spletna omrežja so postala del vsakdanjega življenja. N...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Vlasta Nussdorfer

Vlasta Nussdorfer
varuhinja človekovih pravic


"Nihče ni popoln; ne mlad in ne star, šele vsi skupaj lahko zgradimo lepši in srečnejši svet."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.