3 obvezni rituali nege starajočega telesa

Moj čas > Nega in lepota | piše: Helena Primic | 13.8.2023
Te lepotne rituale bi morala poznati vsaka ženska, saj ji pomagajo sprejeti svoje starajoče, pa vendar še vedno unikatno lepo telo.
Če nimate banje, si privoščite nožno kopel, ki ji namenite prav toliko priprav, časa in pozornosti kot kopeli celega telesa. (Foto: Freepik.com)
Če nimate banje, si privoščite nožno kopel, ki ji namenite prav toliko priprav, časa in pozornosti kot kopeli celega telesa. (Foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Čeprav ima vsaka ženska lasten način negovanja svojega telesa, so nekateri lepotni rituali tako zelo univerzalni, da so primerni za vse ženske, ki redno skrbijo za lepo telo.

In to ne glede na starost!

 

1) Privoščite si rajsko kopel

Če (še) niste navdušeni nad kopanjem v banji, je to morda le zato, ker še niste izkusili čisto prave rajske kopeli. Zanjo ni dovolj le nekaj vroče vode in ščepec kopalne soli, temveč si boste morali vzeti čas – tako za pripravo kopeli in pravega ambienta (na primer svečke in umirjena glasba) kot za tiste svete trenutke, ko imate končno čas zase.

Občutek golega telesa v vodi pa ne le sprošča mišice, temveč pomirja tudi dušo, ki se še zelo dobro spominja časa, ko ste plavali v maternici. Poleg tega vas ta nežen obred samoljubja spodbuja k sprejemanju in občudovanju lastnega telesa ter tako skrbi tudi za zdravo samospoštovanje. Ljudje, ki imajo težave s sprejemanjem lastnega telesa se namreč ne le težko pogledajo v ogledalo, temveč se še težje dotikajo in kopajo.

Pri pripravi kopeli se prepustite domišljiji ter brez zadržkov preizkusite vse tiste recepte in nasvete, ki ste jih prebrali v revijah in na spletu ter so vam jih zaupale prijateljice ali celo babice.

Ste že preizkusili Kleopatrino kopel v mleku? Zanjo vam ni treba kupiti 50 litrov mleka, temveč je dovolj le liter ali dva, ki ga dodate kopeli. Ste se že kdaj namakali v kopeli, polni lističev vrtnice, sivke ali kakšnega drugega zdravilnega zelišča? Če vas motijo koščki rastlin, si lahko skuhate nekaj litrov zeliščnega čaja, ki ga dodate kopeli, vrtne lističe pa le dodate kopeli. Zagotovo se boste počutili kot kraljica!

Namig: Če doma nimate banje, si privoščite rajsko nožno kopel, ki ji namenite prav toliko priprav, časa in pozornosti kot kopeli celega telesa.

PREBERITE TUDI: 4 živila, ki vas bodo pomladila in polepšala vašo kožo (tudi če ste 50+)

 

2) Določite poseben dan v tednu ali mesecu za nego telesa

Vsaj enkrat na mesec (če vam ne uspe enkrat na 14 dni) si privoščite dan (ali vsaj popoldan) domače salonske nege. Dan, ko poskrbite za piling ali glineno oblogo tako obraza kot telesa. Ko svoji koži in lasem privoščite bogato negovalno masko, ki jo lahko pripravite tudi sami doma. Dan, ko si pobarvate lase in poskrbite za odstranitev vseh nadležnih dlačic. Morda si tokrat uredite novo in drzno intimno frizuro, o kateri ste le brali v reviji? Seveda ne smete pozabiti tudi na nego nohtov in obvezno lakiranje tako na rokah kot nogah.

Kot v pravem salonu si za vsak opravek vzemite dovolj časa in ne hitite ter si pri nanosu krem in olj privoščite tudi samomasažo. To je vaš dan, ki ga brez slabe vesti posvetite negi svojega telesa, ki vam bo vsako minuto trikratno povrnilo – z negovano lepoto, ki vedno sije bolj in lepše kot zanemarjena lepota.

In ne pozabite: Tako kot se po generalnem čiščenju počutimo bolje v svežem in od umazanije osvobojenem domu, so podobni občutki tudi po temeljiti negi telesa. Svoje telo doživljamo kot lahkotnejše, vitalnejše, z več energije in sijoče lepote. Takšni občutki se seveda odražajo tudi v našem odnosu do življenja in sveta, zato se nikar ne čudite, če boste privlačnejši tako za partnerja kot sodelavce in sodelavke.

 

3) Vsaj enkrat na mesec cel dan brez ličil

Sodobna urejena ženska bi naj dekorativno kozmetiko uporabljala ne le ob posebnih priložnostih, temveč vsak dan, tudi ob športnih dejavnostih in celo na plaži.

Seveda za pohod na Šmarno goro ne bomo uporabile živo rdeče šminke, na pomembnem poslovnem sestanku pa se ne bomo prikazale z močno zadimljenimi očmi, s katerimi smo na zabavi začarale partnerja.

Sodobne ženske smo se tako navadile, da iz hiše več ne stopamo nenaličene, pa četudi uporabimo le maskaro. Nekatere so se na svoj naličen obraz že tako navadile, da se v svoji naravni podobi počutijo manj lepe, preveč blede, neizrazite ali »zradirane«, še posebno svetlolaske. Pa čeprav nam partnerji vztrajno sporočajo, da smo jim najlepše nenaličene oziroma naravne.

Če ste se tudi vi ujeli v to sodobno past, si enkrat na mesec privoščite dan brez ličil. Če se v službo nikakor ne morete odpraviti nenaličeni, se vsaj med vikendom prisilite, da greste v trgovino ali na obisk brez nanosa maskare, pudra in vseh ostalih »obveznih« ženskih kozmetičnih pripomočkov.

PREBERITE TUDI: Jesenska nega kože: Recepti za hranljive maske s celega sveta


Darilo za dušo: Ob dnevu brez ličil se večkrat na dan poglejte v ogledalo in iščite lepe strani svojega naravnega obraza. Saj veste, lep obraz je v resnici nasmejan in srečen obraz. Četudi s pudrom lahko skrijete marsikatero kožno nepravilnost in z maskaro spremenite svoje oči v zapeljivejše, skrbi, žalosti in jeze ne more prikriti prav noben kozmetični izdelek. Zato dan brez ličil sprejmite kot dan brez vseh mask, ko ste končno lahko takšne, kakršne zares ste: naravne in edinstveno lepe.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Babičini triki za zdrave, krepke in sijoče lase

Preverite recepte za negovalne kure za lase, da bodo va...

MojaLeta darilo – nagrajenke meseca marca

V preteklem mesecu ste se potegovali za tri prekrasna d...

Z umetno inteligenco napovedali Alzheimerjevo bolezen 7 let prej in 72% natančnostjo

Znanstveniki so opravili novo raziskavo, pri kateri so ...

Zeliščarka svetuje: 5 spomladanskih divjih rastlin, ki so zakladnica hranil

Ko se zemlja prebuja iz zimskega spanca, nam narava pon...

FMD DIETA – ste že slišali za njo? Dieta, ki deluje enako kot post, a ni postenje

Ste že slišali za FMD dieto? To je posebna dieta, ki po...

Ekskluzivna pomladna ponudba: oddih v Termah Lendava po ugodnih cenah

Izkoristite ugodno ponudbo za oddih v Termah Lendava vs...

Ekskluzivno za bralce MojaLeta: 15% popust v Termah Dobrna

Naj bo razvajanje v topli termalni vodi, sproščanje v s...

Ambasadorka MojaLeta ocenila hotel Floramare: "Vstopila sem preplavljena s čustvi"

Na portalu Moja leta.si so mi zaupali, da grem v nov ho...

V pomlad z Društvom Šola zdravja: Brezplačna vadba Dihamo z naravo

V Društvu Šola zdravja zopet pripravljajo vodeno brezpl...

Kako očistiti zobni kamen na naraven način?

Spoznajte tri naravna sredstva, ki bi lahko bila učinko...

5 živili, ki čistijo pljuča in dihalne poti

Spoznajte živila, ki še posebno blagodejno delujejo na ...

Katera Roomba se najbolje znajde ob kužku ali mački?

Čeprav so vsi robotski sesalniki Roomba dovolj zmogljiv...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Vlasta Nussdorfer

Vlasta Nussdorfer
varuhinja človekovih pravic


"Nihče ni popoln; ne mlad in ne star, šele vsi skupaj lahko zgradimo lepši in srečnejši svet."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.