Ideja za noč čarovnic: Strašni pajkci

Ste že kdaj pojedli pajka? Strašni pajkci so majhni prigrizki, ki jih običajno postrežemo ob noči čarovnic. Pripravite jih in presenetite z njimi svoje vnuke. Navdušeni bodo!
Strašni pajkci (foto: OblizniPrste.si)
Strašni pajkci (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Z njimi pa lahko strašimo goste tudi ob kakšnem praznovanju rojstnega dne in jih uporabimo kot dekoracijo na narezku. Popestrimo lahko otroško zabavo, saj so otroci navdušeni nad zanimivimi prigrizki. Čeprav so videti kot pravi pajki in delujejo strašno, so hkrati tudi simpatični in privabljajo nasmeh na usta.

Strašni pajkci – sestavine:
Za 6 strašnik pajkov potrebujemo:
3 trdo kuhana jajca
1 žlico majoneze
1 žličko gorčice
6-7 črnih oliv brez koščic

Za dekoracijo potrebujemo še:
nekaj vejic svežega peteršilja

Strašni pajkci – postopek:

Trdo kuhana jajca prerežemo na 2 enaka dela. Z vilico izdolbemo rumenjake in jih damo v manjšo skodelico.

Rumenjake zdrobimo s pomočjo vilice. Dodamo 1 žličko gorčice in 1 žlico majoneze ter dobro premešamo.

Jajčka (beljake) napolnimo z mehkim rumenjakovim nadevom. Pomagamo si z majhno žličko. Uporabimo pa lahko tudi pumpico ali vrečko.

Nato se lotimo izdelave strašnih pajkcev. Za enega pajka potrebujemo 1 črno olivo brez koščice. Olivo razpolovimo, eno polovico uporabimo za pajkov trebušček, iz druge polovice pa narežemo še nogice. Koliko nogic ima pajek? Osem.

Nato iz narezanim olivnih koščkov oblikujemo pajkce. Polovico črne olive položimo na jajčko in malenkost pritisnemo, da pajkec kasneje ne bo padel dol. Dodamo še 8 nogic – na vsako stran po 4.

Naredimo še ostale strašne pajkce in z njimi razveselimo goste.Pa veliko zabave, ko boste jedli pajkce.

Še več okusnih receptov pa najdete tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Poznate kanadski zlati koren? Ubija viruse in bakterije, uravna holesterol …

Ste že slišali za rastlino kanadski zlati koren? Gre za...

Ne zavrzite jo – deluje kot gnojilo in barvilo, neguje kožo, odstranjuje vonjave …

Nekateri jo uživate vsak dan. A uporabna je na tisoč in...

Žajbelj – uravnava holesterol, lajša simptome menopavze in izboljšuje spomin

Koristi žajblja že dlje časa preučuje tudi znanost. Kar...

Iz Jožičine kuhinje: Segedin golaž

Segedin golaž velja za najbolj priljubljeno jed na žlic...

Iz Jožičine kuhinje: Nadevana paprika

Jožica ima idejo za odlično kosilo - nadevane paprike. ...

Iz Jožičine kuhinje: Žemljice iz pirine moke z dodatkom kislega testa

Tokrat naša ambasadorka Jožica z nami deli recept za pi...

OGNJIČ: celi rane, pomaga pri težavah z limfo, podpira jetra, deluje protimikrobno

Ognjič je pogosta vrtna rastlina, ki raste praktično po...

Fala Slonček vabi na natečaj v peki kruha Naj Fala kruh 2023

Peka kruha ima na Slovenskem bogato tradicijo, zato ne ...

Želite ohraniti zdravo srce in ožilje? Te 4 diete so najboljše za srce

Študije kažejo, da te 4 diete podpirajo zdravje srce, o...

3 super živila, ki pomagajo pri hujšanju in veljajo za ekspresne toplice maščob

Spoznajte 3 super živila, ki dokazano pomagajo pri hujš...

Iz Jožičine kuhinje: Sirup iz aronije

Jožica razkriva recept za sirup iz aronije...

Iz Jožičine kuhinje: Krema v kozarčkih z belo čokolado in malinami ali jagodami

Obožujem kreme v kozarčkih, ker so hitro pripravljene i...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Zvezdana Mlakar

Zvezdana Mlakar
igralka


"Človek se mora imeti rad. Le tako najde moč za spremembe in neskončno veselo lepoto, ki sije navzven."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2023 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.