KUHALNICA: Špargljeva pita z ajdovo moko

Pite so moja omiljena jed. Lahko so sladke ali slane, nikoli se jim ne morem upreti. Še prav posebno mesto zaseda slastna špargljeva pita z ajdovo moko.
Špargljeva pita z ajdovo moko (foto: OblizniPrste.si)
Špargljeva pita z ajdovo moko (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Sestavine zadoščajo za 6 pekačev premera 12 cm ali enega večjega 26 cm.

Za testo bomo potrebovali:180 g ajdove moke, 110 g masla, žlička soli, 1 jajce, 1 žličko svežih timijanovih listkov.

Nadev pripravimo iz: 200 ml sladke smetane, 2 jajci, 100 g sira grana padano, 200 g naribanega sira edamec, 2 žlici narezanega svežega drobnjaka, limonina lupinica 1/2 limone, sol, poper, 18 špargljev.

V skledo odtehtamo in presejemo ajdovo moko. Dodamo narezano maslo, jajce in sol in zgnetemo testo za pito.

Testo zavijemo v pvc folijo in ga za 30 minut damo počivati v hladilnik.
 
PREBERITE TUDI: Iz Jožičine kuhinje: Rolada orehovo deblo

Špargljem odrežemo spodnje olesenele dele in jih na kratko t.j. 3 minute prevremo v slanem kropu.

Testo razdelimo na 6 enakih kupčkov in jih razvaljamo in razporedimo po pekačih ter jih v predhodno ogreti pečici na 180 stopinj Celzija za 5 minut spečemo.

Med tem pripravimo nadev. V sladko smetano zmešamo vse sestavine za nadev, razen špargljev. Šparglje prikrajšamo na dolžino pekačev. Če želimo lahko nekaj odrezanih delov narežemo na kolesca in jih zmešamo v nadev. Nadev mora biti bolj gost, če je preredek, dodamo še sir grana padano, če je preredek, dolijemo sladko smetano.

Vsak pekač do roba napolnimo z nadevom in na vrh položimo šparglje. Spečemo v ogreti pečici na 180 stopinj Celzija cca. 20 minut oz. do zlate barve.


Še več okusnih receptov boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Pametno organizirajte shrambo in nikoli več ne zavrzite nobene hrane

Z dobro organizacijo shrambe lahko preprečite ali vsaj ...

Ideja za kosilo: Goveji zrezki v čebulni omaki

Goveji zrezki v čebulni omaki so odlična ideja za kosil...

Recept za najboljšo pastirsko pito

Pastirska pita!Ste že kdaj poskusili pristno pastirsko ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Zavihječa

Na različnih področjih jo različno poimenujejo (zavihje...

Nov internetni hit: namesto jutranje kave skodelica kostne juhe?

Bi zamenjali pitje kave s pitjem kostne juhe? To je nam...

Germknödel – recept za kvašene cmoke z vaniljevo omako

Germknödel ali kvašeni cmoki so priljubljena sladica (n...

5 hormonskih motilcev in nasveti, kako se jim izogniti

Na žalost so vse okoli nas snovi (nekateri jih imenujej...

Ideje za kosilo: Sočna svinjska pečenka s krompirjem in zelenjavo

Kaj pripraviti za kosilo, ko zmanjka idej? Sočno svinjs...

Potica – kako spečemo najboljšo potico?

Tradicionalna slovenska potica je pečena v potičniku, t...

Recepti: Velikonočne jedi s hrenom

Velika noč je čas, ko na mize postavimo najboljše jedi,...

Recepti: Velikonočno pecivo

Velikonočno pecivo pripravljamo poleg ostalih velikonoč...

Ideje za velikonočno barvanje pirhov (naših Facebook sledilcev)

Na našem Facebook profilu smo sledilce prosili, da z na...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.