Iz Jožičine kuhinje: Krompirjeva pica

Poznate recept za krompirjevo pico? Ta okusna jed bo takoj pripravljena in presenečenje za slastno kosilo za vse tiste, ki imajo radi pico nekoliko drugače.
Krompirjeva pica (foto: Jožica Ostrožnik)
Krompirjeva pica (foto: Jožica Ostrožnik)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Za eno osebo bomo potrebovali:

2 lepa krompirja
1 šalotka
1 - 2 zrna česna
sol

2 debeli jajci
2 žlici mleka
1 žlička moke
nastrižen drobnjak (petršilj)
začimbe po želji
Po želji še:
2 žlici šunke narezane na kocke (lahko tudi tunina ali suha salama ...)
2 žlici naribanega sira
2 žlici sveže paprike narezane na kocke
kečap pa le izjemoma

Preberite tudi: Iz Jožičine kuhinje: Krompirjeve polpete

Krompir olupimo, narežemo poljubno (najboljše je na tanjše ploščke) in ga v ponvi na malo maščobe z dodatkom čebule, česna in soli spečemo na zlato rumeno.

Odvečno maščobo odstranimo, pustimo jo le čisto malo, ravno toliko, da krompir ni na suhem.

Med tem, ko se krompir peče, si pripravimo preliv. Jajci stepemo kar z vilicami tako, da je še viden beljak, začinimo s soljo in poprom, dodamo mleko, moko, drobnjak, kocke šunke, nariban sir, malček sveže raznobarvne paprike - za boljši izgled ... dobro premešamo in vlijemo na precej vroč pečen krompir (če hočete imeti debelejšo pico, ubijte več jajc).

Pustimo, da jajca zakrknejo in dobijo lepo barvo, s pomočjo plitkega krožnika pico obrnemo in jo popečemo še na drugi strani.

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Kako pripravimo najboljšo francosko solato (+okusni recepti)?

Kako pripravimo najboljšo francosko solato? Francoska s...

Rožmarinov pripravek proti izpadanju las (preizkušen recept ambasadorke Jožice)

Naša ambasadorka Jožica z nami deli učinkovit recept za...

Iz Jožičine kuhinje: Domači puding

Ali veste, da lahko povsem sami pripravite zelo okusen ...

KUHALNICA: Okusna domača čokolada

Domača čokolada, ni je boljše, narejena točno po našem ...

Trije poletni recepti brez kuhanja – za vroče dni, ko ne želite prižgati štedilnika

Ko poletje pokaže zobe, je zadnja stvar, ki si jo želim...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada Pavlova

Sočna, slastna in hitro pripravljena. Iz Jožičine kuhin...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Polnjene paprike v pečici

Jožica deli recept za polnjene paprike v pečici. Odličn...

RECEPT: Najbolj okusna jabolčna marmelada

Jabolčna marmelada je zares univerzalna, zato jo je dob...

Recept za boranjo - kako pripravimo najboljšo boranjo?

Boranijo ali boranjo lahko pripravimo s poljubnim mesom...

To je hrana, ki je rak ne mara!

Ali ste vedeli, da lahko s pomočjo pravih živil uničuje...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Pohorska omleta

Za vas sem pripravila top recept za pohorsko omleto, ki...

Potopis iz Kitajske: modrost lepote in zdravja skozi oči Jasmine Kandorfer

Jasmina Kandorfer ni le voditeljica in obraz priljublje...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.