Recepti za noč čarovnic: strašne nadevane paprike, mini pice in bučna juha

Moja prehrana in recepti > Recepti | piše: K.M. | 31.10.2024
Pripravite pisane in okusne jedi za noč čarovnic. Poiskali smo tri recepte: pajkove mini pice, strašne (a okusne) nadevane paprike in slastno bučno juho z lečo.
Za noč čarovnic lahko pripravite zanimive jedi. (Foto: Freepik.com). SLIKA JE SIMBOLIČNA
Za noč čarovnic lahko pripravite zanimive jedi. (Foto: Freepik.com). SLIKA JE SIMBOLIČNA
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Mini pice za noč čarovnic

Sestavine:

200 g bele moke

200 g polnozrnate moke

1 čajna žlička ali 7 g posušenega kvasa

250 ml tople vode

Za omako:

300 g paradižnikove omake (pasate)

1 strok česna, zdrobljen

1 žlica olivnega ali repičnega olja

75 g naribane mocarele

10 črnih oliv

pest češnjevih paradižnikov, narezanih na polovičke

pest listov bazilike (za serviranje)

Priprava:

V kuhinjskem robotu zmešajte moko in kvas, ali ju pregnetite v skledi. Dodajte vodo in vse skupaj zamesite v mehko testo. Ko je testo pripravljeno, pa ga razdelite na štiri dele in jih razvaljajte na rahlo pomokani površini (premer približno 15 cm). Vse skupaj prestavite v naoljen pekač.

Medtem pripravite omako: pasato zmešajte s česnom, oljem in začimbami. Omako nato razporedite po testu ter po vrhu potresite mocarelo. Iz razpolovljenih oliv na mini pici ustvarite pajkovo telo. Okoli dodajte še narezane češnjeve paradižnike. Pustite pripravljeno vzhajati 20 minut. Pwčico segrejte na 240 stopinj (ventilatorsko) in pecite pice približno 10 do 12 minut. Pice morajo biti zlato zapečene ter lepo hrustljave. Na koncu posujte še z baziliko.

Strašne nadevane paprike

Sestavine:

4 manjše paprike (oranžne, rdeče in rumene ...)

25 g pinjol

1 žlica olivnega ali repičnega olja

1 rdeča čebula, sesekljana

2 stroka česna, zdrobljena

1 manjši jajčevec, narezan na majhne koščke

200 g vrečke mešanih žit (uporabili smo pšenico bulgur in kvinojo)

2 žlici posušene paradižnikove paste

lupina 1 limone

šopek bazilike, sesekljan

Priprava:

Paprikam porežite vrhove ter odstranite semena in belo meso. Z majhnim ostrim nožem ob straneh izrezljajte „grozljive obraze“ za noč čarovnic. Morebitne odrezke narežite na majhne koščke in pustite za kasneje.

Pinjole popražite v suhi ponvi, da zlato porjavijo in odstavite. V ponvi nato segrejte olje, segrejte tudi pečico na 200C/180C ventilator/plin. Čebulo pražite na olju, dokler se ne zmehča. Dodajte še česen, koščke paprike in jajčevce ter vse skupaj pražite še 10 minut, da se zelenjava zmehča. Če zelenjava postane suha, lahko dodate malo vode.

Medtem zdrobite žita in jih vmešajte v ponev, v katero ste predhodno vlili paradižnikovo omako. Kuhajte minuto ali dve, da se vse skupaj segreje, nato odstavite z ognja in dodajte limonino lupinico, baziliko in pinjole.

Nato papriko napolnite z mešanico žit. „Pokrove“ paprik zamenjajte s palčkami za koktajl in jih tako pritrdite na svoje mesto. Paprike nato položite na pekač, pokrijte s folijo in pecite 35 minut, zadnjih 10 minut pecite brez folije. Paprika mora biti mehka, nadev pa vroč.

Kremna bučna juha z lečo

Sestavine:

1 žlica olivnega olja

2 čebuli, sesekljani

2 stroka česna, sesekljana

približno 800 g naribanega bučnega mesa, s semeni

100 g rdeče leče

timijan

1l vroče zelenjavne osnove

ščepec soli in sladkorja

50 g „crème fraîche“, plus dodatek za postrežbo

Priprava:

V veliki ponvi segrejte olje. Na njem popražite čebulo, pražite, dokler se ne zmehča in zlato porjavi. Dodajte česen, meso buče, lečo in timijan, nato pa zalijte z vročo osnovo. Začinite, pokrijte in dušite 20-25 minut, da se leča in zelenjava zmehčata.

Medtem operite bučna semena. Odstranite morebitno meso, ki se jih še drži in jih posušite s kuhinjskim papirjem. V ponvi proti prijemanju segrejte 1 žličko olja in pražite semena, dokler ne začnejo poskakovati. Pogosto mešajte in ponev pokrijemo. Ko so semena „oreščkasta“ in dovolj pražena, dodajte malo soli in ščepec sladkorja ter dobro premešajte.

Kuhano bučno zmes do gladkega zmiksajte s paličnim mešalnikom ali v kuhinjskem robotu, nato dodajte „crème fraîche“ in ponovno stepite. Začinite.

Kremno juho postrezite z žlico „crème fraîche“ in z nekaj lističi timijana ter popraženimi semeni. Vse skupaj posujte po vrhu.

VIR: https://www.bbcgoodfood.com/

 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Noč čarovnic Recepti jedi
Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Rolada Pavlova

Sočna, slastna in hitro pripravljena. Iz Jožičine kuhin...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Polnjene paprike v pečici

Jožica deli recept za polnjene paprike v pečici. Odličn...

Recept za boranjo - kako pripravimo najboljšo boranjo?

Boranijo ali boranjo lahko pripravimo s poljubnim mesom...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Pohorska omleta

Za vas sem pripravila top recept za pohorsko omleto, ki...

Ješprenj – kako skuhamo najboljši ričet?

Ričet je najbolj poznana jed iz ješprenja. Za ričet poz...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Torta iz DVEH SESTAVIN (Tortica mosse)

Uau, okusno, hitro in izjemno enostavno. Iz samo dveh s...

Recept za krompirjev zavitek s špinačo in mletim mesom

Krompirjev zavitek lahko pripravimo tudi brez špinače, ...

Ideja za hitro kosilo: Recept za polento z mletim mesom

Polenta se odlično ujema z mletim mesom. Postrežemo jo ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Vanilice (enostavne, a okusne)

Iz Jožičine kuhinje prihaja recept za slastne kekse.

Kako lahko INGVER vzgojite sami doma?

Počasi se bliža sezona prehladov in viroz. Eno živilo, ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Bučkina rolada

Jožica z nami tokrat deli recept za okusno bučkino rola...

Recept: Limonina krema s sivko in kokosovim sladkorjem

Ideja za izjemno okusno in slastno sladico, ki bo navdu...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.