Iz Jožičine kuhinje: Pečene banane v listnatem testu s sladoledom

Le kdo se nebi posladkal s pečenimi bananami v maslenem testu s kepico najljubšega sladoleda? Recept prihaja iz Jožičine kuhinje ...
Pečene banane iz Jožičine kuhinje. (Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka).
Pečene banane iz Jožičine kuhinje. (Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka).
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Gospodinje boste vesele, ker vam sladica ne bo vzela več kot 1/2 urice časa, po kosilu pa boste postregle nekaj, kar bo kmalu zmanjkalo na krožniku vsakega gosta. Le sestavine morate imeti doma.

Potrebujete (za 4 osebe):
4 srednje zrele banane
275 gr že razvaljanega listnatega testa
1 drobno jajce (za leplenje in premaz)
4 kepice sladoleda (po lastni izbiri)
50 gr temne jedilne čokolade
sok od 1/2 pomaranče
+ sladkor za posip

Izdelava:
Listnato testo razrežite po dolžini na trakove širine 2.5 cm (dobili boste 10 trakov). Če imate listnato testo v kosu (250 gr), ga razvaljajte na velikost 44 x 25 cm. Banane olupite in jim odrežite konice. Jajce z vilicami razžvrkljajte. Vsako banano ovijte s trakovi listnatega testa tako, da se robovi testa malček prekrivajo. Ko vam zmanjka testa, preprosto vzamite nov trak, ga malček na koncu premažite z razžvrkljanim jajcem (da se bo sprijel z že navitim trakom) in ovijte do konca (če vam trak ostane, ga preprosto odtrgajte stran in porabite za naslednjo banano). Tako ovijte vse banane, testo pri ovijanju rahlo zategujte. Položite jih na namaščen pekač (ali na peki papir). Premažite natančno z jajcem. Pecite v predhodno ogreti pečici pri 200 stopinjah brez ventilacije 15 minut. Ko so banane v pečici, si stopite čokolado za preliv, nad paro ali v mikrovalovki. V že stopljeno čokolado dodajte iztisnjen sok pomaranče za boljši okus (lahko pa že kar kupite čokolado s pomarančo (v tem primeru sok ni potreben).

Iz zamrzovalnika vzemite sladoled. Sledi serviranje.

Okusne so tople v kombinaciji s kepico pravilno ohlajenega sladoleda, prelitega s čokolado, najboljši okus pa sladica razvije, ko je v notranjosti še malo mlačna. Seveda ne pozabite malo posuti s sladkorjem v prahu.

PREBERITE TUDI: Iz Jožičine kuhinje: Zrezki v omaki (namig za hitro kosilo)

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Ideja za hitro kosilo: Recept za polento z mletim mesom

Polenta se odlično ujema z mletim mesom. Postrežemo jo ...

Segedin – kako skuhamo najboljši golaž s kislim zeljem (+odlični recepti)?

Segedin je okusna mesna enolončnica, ki jo pripravimo s...

Iz Jožičine kuhinje: Sirup iz aronije

Jožica razkriva recept za sirup iz aronije...

Recept za odlično krompirjevo musako

Klasično krompirjevo musako postrežemo kot samostojen o...

Kako skuhamo najboljšo mineštro?

Zelenjavna mineštra je prava paleta okusov, ki v sebi s...

Recepti: 3 najboljše juhe iz čemaža

Čemažu pravimo tudi divji česen, saj zelo spominja na p...

Musaka – najboljši recepti za pripravo musake

Musaka je sredozemska jed, v originalnem receptu jo pri...

Kako pripraviti domače vlečeno testo (Iz Jožičine kuhinje)?

Jožica razkriva, kako pripraviti odlično domače vlečeno...

Najbolj brani recept: Kruh brez moke

Ta recept je postal pravi internetni hit. Vsi ga pečejo...

Velikonočne jedi skozi čas: Kaj so jedli naši predniki?

Velika noč danes diši po potici, šunki, jajcih in hrenu...

Dan soseda: Skodelica kave, nasmeh in pogovor – danes je pravi dan za to

Vsako leto 7. aprila praznujemo Dan soseda – dan, namen...

Kaj narediti za kosilo, ko zmanjka idej? To je ideja za odlično kosilo

Ne veste, kaj bi pripravili za kosilo? Tu je ideja za ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.