Recept: Limonina krema s sivko in kokosovim sladkorjem

Ideja za izjemno okusno in slastno sladico, ki bo navdušila vse ljubitelje sivke in limone.
Iz sivke in limone lahko naredite slastno sladico. (Foto: Freepik.com) SLIKA JE SIMBOLIČNA
Iz sivke in limone lahko naredite slastno sladico. (Foto: Freepik.com) SLIKA JE SIMBOLIČNA
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Za pripravo sivkine kreme z limono, potrebujemo približno uro in pol. Za 6 oseb, potrebujemo naslednje sestavine:

veliko žlico sveže nabranih sivkinih cvetov
dve manjši skodelici sladke smetane
150 gramov kokosovega sladkorja
limonino lupinico
6 jajčnih rumenjakov
sveži sok dveh limon

Sladko smetano damo v ponev in dodamo sladkor. Takoj nato dodamo sivkine cvetove in limonino lupinico. Počasi kuhamo približno deset minut in ko se sladkor stopi, odstavimo z ognja in počakamo, da se ohladi.

Preberite tudi: Recepti: Juha iz kopriv in ocvrte koprive

Nato pripravimo sok, tako, da precedimo smetano in odstranimo sivkine cvetove in limonino lupinico. Rumenjake razžvrkljamo in med mešanjem, počasi, vlijemo smetano, ki je odišavljena s sivko in limono.

Na koncu dolijemo limonin sok in vse sestavine še enkrat dobro premešamo. Mešanico vlijemo v ognjevarne posodice, ki jih namestimo v pekač. Pekač napolnimo z malo vode in pečemo približno eno uro, pri 130 stopinjah C. Sivkino kremo lahko postrežemo še toplo, ali pa kot hladno sladico.

Dober tek.

Preberite tudi: Recept: Kremna špargljeva juha

O AVTORICI PRISPEVKA:

Karmen Valant je upokojenka, ki se ljubiteljsko ukvarja s kuhanjem in pisanjem. Več njenih receptov in idej boste našli tudi na njeni spletni strani TUKAJ.

 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Recept Sladica Sivka Limona Limonina krema s sivko
Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Rolada Pavlova

Sočna, slastna in hitro pripravljena. Iz Jožičine kuhin...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Polnjene paprike v pečici

Jožica deli recept za polnjene paprike v pečici. Odličn...

Recept za boranjo - kako pripravimo najboljšo boranjo?

Boranijo ali boranjo lahko pripravimo s poljubnim mesom...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Pohorska omleta

Za vas sem pripravila top recept za pohorsko omleto, ki...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Vanilice (enostavne, a okusne)

Iz Jožičine kuhinje prihaja recept za slastne kekse.

Kako lahko INGVER vzgojite sami doma?

Počasi se bliža sezona prehladov in viroz. Eno živilo, ...

Iz Jožičine kuhinje: Bezgov sirup

Jožica razkriva super recept za bezgov sirup z dodatkom...

Ješprenj – kako skuhamo najboljši ričet?

Ričet je najbolj poznana jed iz ješprenja. Za ričet poz...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Torta iz DVEH SESTAVIN (Tortica mosse)

Uau, okusno, hitro in izjemno enostavno. Iz samo dveh s...

Recept za krompirjev zavitek s špinačo in mletim mesom

Krompirjev zavitek lahko pripravimo tudi brez špinače, ...

Ideja za hitro kosilo: Recept za polento z mletim mesom

Polenta se odlično ujema z mletim mesom. Postrežemo jo ...

Moderna babi: "V moji hiši ni rokovanja s telefonom. Vnuki ga ne uporabljajo..."

„Še sama ne vem, od kje toliko volje in idej za ustvarj...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.