Iz Jožičine kuhinje: Skutina potička

Jožica je tokrat razkrila recept za slastno skutino potičko.
Skutina potička iz Jožičine kuhinje (Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka)
Skutina potička iz Jožičine kuhinje (Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Skutina potička (če pa ji date namesto rozin pehtranov posip, boste zadeli v polno)

Za testo rabite:
40 dkg gladke moke
10 dkg ostre moke
8 dkg sladkorja
4 rumenjake
1.5 do 2 dcl mleka
1 dcl olja
4 dkg svežega kvasa
sol (1 čajna žlička polna)
1/2 naribane limonine lupine
1 čajna žlička ruma
Skutni nadev :
1/2 kg fine skute
1 mali lonček kisle smetane (180 gr)
15 dkg sladkorja
2 jajci
5 dkg rozin (ki jih poškropite z 1 čajno žličko ruma)
10 dkg pšeničnega zdroba
1 vanili sladkor
1/2 naribane limonine lupine

PREBERITE TUDI: Recepti iz Jožičine kuhinje: Vlivanci (špecli)

Vse sestavine, razen rozin in ruma povežite skupaj.

Pekač: teflon okrogli premera 28 cm

Postavite kvasec (malo mlačnega mleka, malo sladkorja, žlico moke in razdrobljeni kvas), počakajte, da se aktivira.

Obe moki presejte v skledo, ob strani posolite in dodajte limonino lupino,v sredini pripravite jamico za vzhajani kvas.

Posebej v lončku zmiksajte sladkor, rumenjake, vanili sladkor in prlijte mlačno mleko in olje, proti koncu še rum.

Kvas dajte v jamico, ga zagrnite in ob strani prilijte pripravljeno mlečno jajčno mešanico.

Zamesite v gladko testo, ki ne sme biti ne pretrdo in ne premehko, nekaj srednjega.

Vzhajajte na dvakratno količino. Pravilno vzhajano testo razvaljajte, namažite z nadevom, po nadevu potrosite rozine z rumom in zvijte.
Sledi ponovno vzhajanje.

Prepikajte, premažite z beljakom.

Peka v ogreti ventilatorski pečici pri 180 stopinjah /45 minut.
Če je potrebno, po 20 minutah pokrijte.

Potička pride rahla, če nimate ostrega noža, jo boste težko rezali.

PRIPIS: dolžina ribe za kuglof se izračuna tako, da premer okroglega pekača pomnožite z 2 (npr ; če je premer 28 cm krat 2 je 56 cm dolžina zvite ribe, ki jo boste lahko položili v model).

Iz Jožičine kuhinje vam želim prijetno sladkanje ob popoldanski kavici in potički.

PREBERITE TUDI: Recepti iz Jožičine kuhinje: Linški srčki

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Rolada Pavlova

Sočna, slastna in hitro pripravljena. Iz Jožičine kuhin...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Polnjene paprike v pečici

Jožica deli recept za polnjene paprike v pečici. Odličn...

Recept za boranjo - kako pripravimo najboljšo boranjo?

Boranijo ali boranjo lahko pripravimo s poljubnim mesom...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Pohorska omleta

Za vas sem pripravila top recept za pohorsko omleto, ki...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Vanilice (enostavne, a okusne)

Iz Jožičine kuhinje prihaja recept za slastne kekse.

Recepti iz Jožičine kuhinje: Bučkina rolada

Jožica z nami tokrat deli recept za okusno bučkino rola...

Iz Jožičine kuhinje: Bezgov sirup

Jožica razkriva super recept za bezgov sirup z dodatkom...

Recept: Limonina krema s sivko in kokosovim sladkorjem

Ideja za izjemno okusno in slastno sladico, ki bo navdu...

Ješprenj – kako skuhamo najboljši ričet?

Ričet je najbolj poznana jed iz ješprenja. Za ričet poz...

Kako pripravimo najboljšo mučkalico?

Ime mučkalica izhaja iz besede mučkati, kar lahko razum...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Torta iz DVEH SESTAVIN (Tortica mosse)

Uau, okusno, hitro in izjemno enostavno. Iz samo dveh s...

Kako skuhamo najbolj okusen Ragu stroganov (kultno jed iz govedine)?

Danes bom predstavila recept za govedino stroganov, in ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.