Jedilnik brez kruha? Takšne bi bile posledice!

Imate radi kruh? Si zajtrka, kosila ali večerje brez njega ne znate predstavljati? V prispevku preberite, kaj bi se zgodilo, če bi kruh popolnoma črtati iz svojega jedilnika.
	Kruh nam jemlje energijo. (foto: Freepik.com)
Kruh nam jemlje energijo. (foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Mnogi ljudje kruh naravnost obožujejo in brez njega nikakor ne morejo. Nekateri ga jedo pri vsakem obroku, pa četudi je ta sestavljen iz testenin! Kruholjubci zato najbrž niti pomisliti nočejo, kaj bi bilo, če kruha ne bi bilo več.

Če pa razmišljate, da bi ga opustili, potem vam bodo ta navedena dejstva vsekakor v veliko pomoč. Ko jih boste prebrali in ko boste kruh dejansko črtali in ugotovili, da so dejstva resnična, boste več kot zadovoljni.

Zagotovo vam je popolnoma jasno, da kruh ni najboljša izbira, če bi radi izgubili kak odvečni kilogram. Že s tem, če bi črtali kruh, bi bilo hujšanje veliko hitrejše in tudi uspešnejše. Seveda pa to pomeni, da tudi potem, ko bi s hujšanjem prenehali, ne bi smeli jesti kruha v velikih količinah. Kak košček sem ter tja.

Kaj se zgodi, če iz prehrane strogo črtamo kruh?
Kilogrami kopnijo, tudi odvečna voda
Kruh je poln ogljikovih hidratov in če jih naenkrat črtamo iz svoje prehrane, se to zelo hitro tudi pozna. Kilogrami hitreje kopnijo, na začetku tudi zato, ker se prične iz telesa izločati odvečna voda.

Naše telo namreč shranjuje ogljikove hidrate v obliki glikogena, mlečne kisline, ki zadržuje vodo. Vsak gram ogljikovih hidratov veže nase dvakrat večjo količino vode. In ko črtate kruh z jedilnika, se v nekaj dneh zgodi močna sprememba.

Preberite tudi: Izjemno živilo, ki znižuje holesterol in krvni sladkor ter skrbi za dobro prebavo (+slasten recept)

Lakota izgine
Verjeli ali ne, če ne jeste kruha ste manj lačni! Ogljikovi hidrati, ki so v kruhu namreč povzročijo hiter poskok sladkorja v krvi. Ta tudi zelo hitro pade. Zato naši možgani pošljejo signal, da smo lačni, pa četudi telo hrane ne potrebuje. Spet posežemo po kruhu ali drugih ogljikovih hidratih in krog lakote je sklenjen.

Imeli boste veliko več energije
Kruh, ki je poln ogljikovih hidratov, je tudi krivec, da nam primanjkuje energije. Naše telo porabi energijo, da kruh prebavlja. Zato smo utrujeni, nejevoljni, upočasni se prebava, pojavi se lahko tudi zaprtost. Če pa kruh črtamo, hitro ugotovimo, da je energije veliko več, utrujenost mine, prebava se uredi. Ni več vetrov, napihnjenosti in krčev. Počutje je boljše, videz kože je lepši.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recepti za Martinovo pojedino 1. del: Martinova juha iz rdečega zelja

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

Recepti za noč čarovnic: strašne nadevane paprike, mini pice in bučna juha

Pripravite pisane in okusne jedi za noč čarovnic. Poisk...

Zeleni čaj in hujšanje: kaj res deluje in kaj so miti?

Zeleni čaj že dolgo velja za napitek, ki bi lahko pomag...

Fala Slonček išče zmagovalni recept za kruh

V soboto, 15. novembra, bo v Ljubljani omamno dišalo po...

Germknödel – recept za kvašene cmoke z vaniljevo omako

Germknödel ali kvašeni cmoki so priljubljena sladica (n...

Raziskali smo: ali vitamin C res preprečuje prehlad?

Vitamin C je pogosto obravnavan kot kralj med vitamini....

Ideje za kosilo: Grahova kremna juha, goveji file v bučni omaki in ajdovi rezanci

Če nimate prave ideje za današnje kosilo, vam idejo pre...

Imate radi krompir? Potem morate to nujno vedeti ...

Če tudi vi skoraj vsak dan jeste krompir, potem morate ...

Okusno in zdravo: Kroglice iz banane in kokosa

Zelo zdrave so, recept je popolnoma preprost. Preberite...

Ste vedeli, da lahko instant kava škoduje vašemu vidu?

Za mnoge ljudi je skodelica kave vsakodnevni obred, bre...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada orehovo deblo

Iz Jožičine kuhinje prihaja najnovejši recept za rolado...

Ideja za kosilo: Svinjska rebrca v čebulni omaki

Svinjska rebra v čebulni omaki so čudovita jed, postrež...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.