Kaj narediti za kosilo, ko zmanjka idej? To je ideja za odlično kosilo

Ne veste, kaj bi pripravili za kosilo? Tu je ideja za izjemno okusno in hkrati lahko kosilo.
Če ne vesta, kaj bi skuhali za kosilo, imamo idejo za vas. (Foto: Karmen Valant)
Če ne vesta, kaj bi skuhali za kosilo, imamo idejo za vas. (Foto: Karmen Valant)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Piščančje prsi s papriko in dušenim rižem so odlična ideja za lahko kosilo. V današnjem receptu bomo piščančje prsi pripravili z rdečo in rumeno papriko, dodali bomo še nekaj češnjevih paradižnikov. Kot prilogo bomo postregli dušen riž, kuhan v piščančji jušni osnovi. 

Piščančje prsi s papriko lahko obogatimo z olivami ali pa dodamo različne sorte paprike.

Sestavine za piščančje prsi s papriko:

1/2 kg piščančjih prsi
1 rdeča paprika
1 rumena paprika
5 češnjevih paradižnikov
3 šalotke
poper, sol, sladka paprika
olivno olje
2 skodelici riža
1/2 kozarčka belega vina
nekaj koščkov masla

Preberite tudi: Recept: Domača paradižnikova mezga

Recept za piščančje prsi s papriko po korakih

Piščančje prsi narežemo na enako velike kose, ter jih začinimo s soljo, poprom in mleto rdečo papriko. Meso pokrijemo s folijo in pustimo eno uro počivati. 

Rdečo in rumeno papriko operemo, odstranimo semena in narežemo na trakove. Češnjeve paradižnike prerežemo na polovico, šalotko drobno sesekljamo.

V večji ponvi segrejemo malo olivnega olja, dodamo drobno sesekljano šalotko in jo na nizkem ognju dušimo pet minut.
Dodamo na trakove narezano rdečo in rumeno papriko, premešamo in počasi dušimo deset minut.

Dodamo na polovičke narezane češnjeve paradižnike, solimo in popramo, ter počasi dušimo 15 minut.

V drugi ponvi močno segrejemo malo olivnega olja in z obeh strani popečemo začinjene piščančje prsi.

Piščančjim prsim dodamo papriko s paradižnikom, prilijemo malo belega vina in počasi dušimo 15 minut.

Vmes meso večkrat obrnemo, po potrebi prilijemo malo vina in vroče piščančje juhe. Meso dušimo pokrito, da se ne izsuši.

Piščančje prsi postrežemo z dušenim rižem.

Preberite tudi: Ideje za kosilo: Grahova kremna juha, goveji file v bučni omaki in ajdovi rezanci

Recept za dušen riž

V ponev zlijemo malo olivnega olja in nekaj minut pražimo riž. Prilijemo malo belega vina in na visoki temperaturi kuhamo toliko časa, da se vino pokuha.

Prilijemo dve zajemalki vroče piščančje juhe, premešamo in počasi kuhamo. Ko juha skorja povre, prilijemo še zajemalko juhe in spet počasi kuhamo.

Ko je riž kuhan, ogenj ugasnemo in po vrhu položimo nekaj koščkov masla. Pokrijemo in pustimo, da se okusi pomešajo.

Preberite tudi: Ideja za kosilo: Goveji zrezki v čebulni omaki

O AVTORICI PRISPEVKA:

Karmen Valant je upokojenka, ki se ljubiteljsko ukvarja s kuhanjem in pisanjem. Več njenih receptov in idej boste našli tudi na njeni spletni strani TUKAJ.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Ideje za kosilo Recepti jedi Piščančje jedi
Morda te zanima tudi:

Kako pripravimo najboljšo francosko solato (+okusni recepti)?

Kako pripravimo najboljšo francosko solato? Francoska s...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada Pavlova

Sočna, slastna in hitro pripravljena. Iz Jožičine kuhin...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Polnjene paprike v pečici

Jožica deli recept za polnjene paprike v pečici. Odličn...

Recept za boranjo - kako pripravimo najboljšo boranjo?

Boranijo ali boranjo lahko pripravimo s poljubnim mesom...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Pohorska omleta

Za vas sem pripravila top recept za pohorsko omleto, ki...

Kako lahko INGVER vzgojite sami doma?

Počasi se bliža sezona prehladov in viroz. Eno živilo, ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Bučkina rolada

Jožica z nami tokrat deli recept za okusno bučkino rola...

Ješprenj – kako skuhamo najboljši ričet?

Ričet je najbolj poznana jed iz ješprenja. Za ričet poz...

Kako pripravimo najboljšo mučkalico?

Ime mučkalica izhaja iz besede mučkati, kar lahko razum...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Torta iz DVEH SESTAVIN (Tortica mosse)

Uau, okusno, hitro in izjemno enostavno. Iz samo dveh s...

Kako skuhamo najbolj okusen Ragu stroganov (kultno jed iz govedine)?

Danes bom predstavila recept za govedino stroganov, in ...

Recept za krompirjev zavitek s špinačo in mletim mesom

Krompirjev zavitek lahko pripravimo tudi brez špinače, ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.