Juha iz vrečke: Tega zagotovo niste vedeli!

Nekatera živila pospešujejo staranje, druga naše telo pomlajujejo. Nekatera živila so zelo strupena za jetra in ledvice. Kaj ima s tem skupnega juha iz vrečke?
Juha iz vrečke lahko vsebuje preveč natrija in škoduje zdravju. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Juha iz vrečke lahko vsebuje preveč natrija in škoduje zdravju. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Juha iz vrečke je, sploh v poletnih dneh, večkrat na mizi. Ampak, ali ste vedeli, da je to živilo lahko zelo škodljivo za zdravje? Vsebuje sladkorje, soli, maščobo, ojačevalce okusa, barvila, konzervanse in še in še bi lahko naštevali. Koncentrat iz vrečke vsebuje vse drugo, le zelenjave in zdravih snovi ne. Zato tudi zdravniki najprej odsvetujejo te vrste živilo, če imate kakršne koli težave z jetri, ledvicami.

Juha iz vrečke lahko vsebuje velike količine natrija (natrij vsebuje sol)! To pa lahko hitro povzroči zastajanje vode v telesu, okvaro ledvic. Če jih jeste pogosto, je to lahko zelo obremenilno za telo, svarijo strokovnjaki.

Takšna živila, ki vsebujejo strupene snovi, soli, konzervanse, barvila in podobno, so stres za naš organizem in pospešujejo staranje ter lahko kvarijo organe.

Veliko natrija najdete tudi v raznih žitnih kosmičih, v že pripravljenih vegetarijanskih jedeh, v raznih pripravljenih marinadah, v zamrznjenih pripravljenih jedeh in podobnem.

Zato se tovrstne hrane raje izogibajte in jo jejte malokrat.

 
Povzeto po Daily Mail.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Pripravite se na poletje: 5 lahkih in hranljivih obrokov za pomladno razstrupljanje

Pomlad je idealen čas za nežno razstrupljanje telesa in...

Ko se presežki hrane iz trgovin spremenijo v okusne obroke

Ste se kdaj vprašali, kaj se zgodi s kruhom, sadjem in ...

Prebavne težave po prazničnih pojedinah – kako si pomagati?

Prazniki so čas obilja, druženja in uživanja v hrani. A...

Velikonočne jedi skozi čas: Kaj so jedli naši predniki?

Velika noč danes diši po potici, šunki, jajcih in hrenu...

Velikonočni meni za občutljiv želodec: Kaj jesti, če imate težave s prebavo?

Velikonočni prazniki so čas za druženje in praznične do...

Kaj jesti, ko zabolijo kosti?

Kosti kot mehansko trdni oporniki naše telesne zgradbe ...

Preprosti načini za preprečevanje vetrov

Vetrovi in napenjanje so pogoste težave, ki lahko vpliv...

Zakaj se po zimi počutimo izčrpane? To so najpogostejši vzroki za pomladno utrujenost

Pomlad prinaša obljubo nove energije in ponovnega prebu...

Naravni načini za premagovanje spomladanske utrujenosti

Pomlad je čas sprememb, ko se narava prebudi, vendar se...

Velikonočna jajca in prebava: Koliko je preveč?

Velika noč brez jajc si je skoraj nemogoče predstavljat...

Kako naravno znižati holesterol v treh korakih

Povišan holesterol je eden glavnih dejavnikov tveganja ...

S temi živili boste ohranili kožo sijočo in prožno tudi v zlatih letih

Lepota se ne začne zgolj pri kremah in serumih, temveč ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.