Juha iz vrečke: Tega zagotovo niste vedeli!

Nekatera živila pospešujejo staranje, druga naše telo pomlajujejo. Nekatera živila so zelo strupena za jetra in ledvice. Kaj ima s tem skupnega juha iz vrečke?
Juha iz vrečke lahko vsebuje preveč natrija in škoduje zdravju. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Juha iz vrečke lahko vsebuje preveč natrija in škoduje zdravju. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Juha iz vrečke je, sploh v poletnih dneh, večkrat na mizi. Ampak, ali ste vedeli, da je to živilo lahko zelo škodljivo za zdravje? Vsebuje sladkorje, soli, maščobo, ojačevalce okusa, barvila, konzervanse in še in še bi lahko naštevali. Koncentrat iz vrečke vsebuje vse drugo, le zelenjave in zdravih snovi ne. Zato tudi zdravniki najprej odsvetujejo te vrste živilo, če imate kakršne koli težave z jetri, ledvicami.

Juha iz vrečke lahko vsebuje velike količine natrija (natrij vsebuje sol)! To pa lahko hitro povzroči zastajanje vode v telesu, okvaro ledvic. Če jih jeste pogosto, je to lahko zelo obremenilno za telo, svarijo strokovnjaki.

Takšna živila, ki vsebujejo strupene snovi, soli, konzervanse, barvila in podobno, so stres za naš organizem in pospešujejo staranje ter lahko kvarijo organe.

Veliko natrija najdete tudi v raznih žitnih kosmičih, v že pripravljenih vegetarijanskih jedeh, v raznih pripravljenih marinadah, v zamrznjenih pripravljenih jedeh in podobnem.

Zato se tovrstne hrane raje izogibajte in jo jejte malokrat.

 
Povzeto po Daily Mail.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Kako pripravimo najboljšo francosko solato (+okusni recepti)?

Kako pripravimo najboljšo francosko solato? Francoska s...

Rožmarinov pripravek proti izpadanju las (preizkušen recept ambasadorke Jožice)

Naša ambasadorka Jožica z nami deli učinkovit recept za...

Iz Jožičine kuhinje: Domači puding

Ali veste, da lahko povsem sami pripravite zelo okusen ...

KUHALNICA: Okusna domača čokolada

Domača čokolada, ni je boljše, narejena točno po našem ...

Trije poletni recepti brez kuhanja – za vroče dni, ko ne želite prižgati štedilnika

Ko poletje pokaže zobe, je zadnja stvar, ki si jo želim...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada Pavlova

Sočna, slastna in hitro pripravljena. Iz Jožičine kuhin...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Polnjene paprike v pečici

Jožica deli recept za polnjene paprike v pečici. Odličn...

RECEPT: Najbolj okusna jabolčna marmelada

Jabolčna marmelada je zares univerzalna, zato jo je dob...

Recept za boranjo - kako pripravimo najboljšo boranjo?

Boranijo ali boranjo lahko pripravimo s poljubnim mesom...

To je hrana, ki je rak ne mara!

Ali ste vedeli, da lahko s pomočjo pravih živil uničuje...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Pohorska omleta

Za vas sem pripravila top recept za pohorsko omleto, ki...

Potopis iz Kitajske: modrost lepote in zdravja skozi oči Jasmine Kandorfer

Jasmina Kandorfer ni le voditeljica in obraz priljublje...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.