Recepti iz Jožičine kuhinje: Linški srčki

Jožica je pripravila recept za slastne maslene linške srčke.
Linški srčki (Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka)
Linški srčki (Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Sestavine:
56 dkg gladke bele moke
ščep soli
40 dkg zmehčanega masla
25 dkg sladkorja v prahu
3 vanilijeve sladkorje (vanilijeva pasta)
4 rumenjake
1/2 čajne žličke ruma

Izdelava:
Najprej umešajte samo maslo. Dodajte sladkorni prah, vanilijev sladkor, rum in rumenjake ter premiksajte v fino in gladko kremasto strukturo. Dodajte moko, ščep soli in ročno na hitro zamesite v mehko testo. Testo razdelite na dva dela, zavijte v folijo in za pol ure postavite v hladilnik. Testo nato razvaljajte med dvema peki papirjema (papir si že prej narežite na velikost pekača). Izrežite s poljubnimi modelčki, odstranite vmesno odvečno testo, piškote pa s peki papirjem vred potegnite na pekač. Pecite v že segreti pečici (brez ventilatorja) pri 180 stopinjah / 8 do 10 minut. Pečene piškote prav tako potegnite iz pekača s peki papirjem in jih tako pustite, da se ohladijo. Polnite z vašo najljubšo marmelado, zgornje piškote prej posipajte s sladkorno moko in nato zlepite.

Po tem receptu boste dobili 50 malo večjih piškotov - cca 3 pekače od pečice.

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Iz Jožičine kuhinje vam želim veliko uspeha

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Recepti Linški srčki Iz Jožičine kuhinje
Morda te zanima tudi:

Kako pripravimo najboljšo francosko solato (+okusni recepti)?

Kako pripravimo najboljšo francosko solato? Francoska s...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada Pavlova

Sočna, slastna in hitro pripravljena. Iz Jožičine kuhin...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Polnjene paprike v pečici

Jožica deli recept za polnjene paprike v pečici. Odličn...

Recept za boranjo - kako pripravimo najboljšo boranjo?

Boranijo ali boranjo lahko pripravimo s poljubnim mesom...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Pohorska omleta

Za vas sem pripravila top recept za pohorsko omleto, ki...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Vanilice (enostavne, a okusne)

Iz Jožičine kuhinje prihaja recept za slastne kekse.

Kako lahko INGVER vzgojite sami doma?

Počasi se bliža sezona prehladov in viroz. Eno živilo, ...

Ješprenj – kako skuhamo najboljši ričet?

Ričet je najbolj poznana jed iz ješprenja. Za ričet poz...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Torta iz DVEH SESTAVIN (Tortica mosse)

Uau, okusno, hitro in izjemno enostavno. Iz samo dveh s...

Kako skuhamo najbolj okusen Ragu stroganov (kultno jed iz govedine)?

Danes bom predstavila recept za govedino stroganov, in ...

Recept za krompirjev zavitek s špinačo in mletim mesom

Krompirjev zavitek lahko pripravimo tudi brez špinače, ...

Ideja za hitro kosilo: Recept za polento z mletim mesom

Polenta se odlično ujema z mletim mesom. Postrežemo jo ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Zvezdana Mlakar

Zvezdana Mlakar
igralka


"Človek se mora imeti rad. Le tako najde moč za spremembe in neskončno veselo lepoto, ki sije navzven."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.