Močno živilo, ki preprečuje razvoj raka, topi maščobo, uravnava holesterol in krvni tlak ...

Staro živilo, ki ga vsi dobro poznamo, je zelo zdravilno. Vsak dan ga dodajte na svoj jedilnik, najbolj primeren je za zajtrk in si tako izboljšajte zdravje in počutje!
Ovsena kaša je odličen izbor za zajtrk. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Ovsena kaša je odličen izbor za zajtrk. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Ovsena kaša je zelo zdrava. Preprečuje nastanek raka, topi odvečno maščobo, uravnava holesterol, saj nase veže maščobe, in preprečuje visok krvni tlak.

Ovsena kaša vsebuje vlaknine, zaradi katerih smo dolgo siti. Poleg tega pa ureja prebavo in je zelo priporočljiva za vse, ki želijo shujšati.

Strokovnjaki jo svetujejo tudi tistim, ki imajo previsok krvni tlak. To živilo ima mnogo zdravilnih lastnosti in lahko zniža previsoki krvni tlak tudi do 30 odstotkov.

Številne študije so pokazale tudi, da lahko z rednim uživanjem ovsene kaše preprečimo raka na debelem črevesju. Prav tako pa preprečuje tudi raka na jajčnikih, dojkah in prostati.

Za zajtrk si lahko pripravite zdrav in krepčilen obrok. Potrebujete skodelico ovsenih kosmičev, eno banano, žlico medu, skodelico mleka, žličko cimeta in sesekljane orehe ali mandlje, žlico rozin.

Najprej dajte ovsene kosmiče v mleko. Lahko ga prej pogrejete ali pa pustite hladnega. Po desetih minutah, ko ovseni kosmiči nabreknejo, dodajte še med in dobro premešajte. Nato dodajte še na koščke narezano banano, orehe, cimet, rozine. Zmešajte in pojejte.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Pripravite se na poletje: 5 lahkih in hranljivih obrokov za pomladno razstrupljanje

Pomlad je idealen čas za nežno razstrupljanje telesa in...

Ko se presežki hrane iz trgovin spremenijo v okusne obroke

Ste se kdaj vprašali, kaj se zgodi s kruhom, sadjem in ...

Prebavne težave po prazničnih pojedinah – kako si pomagati?

Prazniki so čas obilja, druženja in uživanja v hrani. A...

Velikonočne jedi skozi čas: Kaj so jedli naši predniki?

Velika noč danes diši po potici, šunki, jajcih in hrenu...

Velikonočni meni za občutljiv želodec: Kaj jesti, če imate težave s prebavo?

Velikonočni prazniki so čas za druženje in praznične do...

Kaj jesti, ko zabolijo kosti?

Kosti kot mehansko trdni oporniki naše telesne zgradbe ...

Preprosti načini za preprečevanje vetrov

Vetrovi in napenjanje so pogoste težave, ki lahko vpliv...

Zakaj se po zimi počutimo izčrpane? To so najpogostejši vzroki za pomladno utrujenost

Pomlad prinaša obljubo nove energije in ponovnega prebu...

Naravni načini za premagovanje spomladanske utrujenosti

Pomlad je čas sprememb, ko se narava prebudi, vendar se...

Velikonočna jajca in prebava: Koliko je preveč?

Velika noč brez jajc si je skoraj nemogoče predstavljat...

Kako naravno znižati holesterol v treh korakih

Povišan holesterol je eden glavnih dejavnikov tveganja ...

S temi živili boste ohranili kožo sijočo in prožno tudi v zlatih letih

Lepota se ne začne zgolj pri kremah in serumih, temveč ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.