Močno živilo, ki preprečuje razvoj raka, topi maščobo, uravnava holesterol in krvni tlak ...

Staro živilo, ki ga vsi dobro poznamo, je zelo zdravilno. Vsak dan ga dodajte na svoj jedilnik, najbolj primeren je za zajtrk in si tako izboljšajte zdravje in počutje!
Ovsena kaša je odličen izbor za zajtrk. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Ovsena kaša je odličen izbor za zajtrk. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Ovsena kaša je zelo zdrava. Preprečuje nastanek raka, topi odvečno maščobo, uravnava holesterol, saj nase veže maščobe, in preprečuje visok krvni tlak.

Ovsena kaša vsebuje vlaknine, zaradi katerih smo dolgo siti. Poleg tega pa ureja prebavo in je zelo priporočljiva za vse, ki želijo shujšati.

Strokovnjaki jo svetujejo tudi tistim, ki imajo previsok krvni tlak. To živilo ima mnogo zdravilnih lastnosti in lahko zniža previsoki krvni tlak tudi do 30 odstotkov.

Številne študije so pokazale tudi, da lahko z rednim uživanjem ovsene kaše preprečimo raka na debelem črevesju. Prav tako pa preprečuje tudi raka na jajčnikih, dojkah in prostati.

Za zajtrk si lahko pripravite zdrav in krepčilen obrok. Potrebujete skodelico ovsenih kosmičev, eno banano, žlico medu, skodelico mleka, žličko cimeta in sesekljane orehe ali mandlje, žlico rozin.

Najprej dajte ovsene kosmiče v mleko. Lahko ga prej pogrejete ali pa pustite hladnega. Po desetih minutah, ko ovseni kosmiči nabreknejo, dodajte še med in dobro premešajte. Nato dodajte še na koščke narezano banano, orehe, cimet, rozine. Zmešajte in pojejte.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Ideje za kosilo: Pasta al forno – pečene testenine v pečici

Pasta al forno so tipična italijanska jed, pripravljena...

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...

Recept: Fižolova mineštra s svinjskim mesom pripravljena v pečici

Fižolova mineštra s svinjskim mesom, krompirjem, zelenj...

Recept naših babic: Jabolčna čežana

Letošnja jesen je bila radodarna. Jabolk je v izobilju ...

Podprite svoje telo in energijo na naraven način

Z leti se telo naravno spreminja, kar prinaša posebne i...

Okusni evrokrem - naredite ga sami!

Popolnoma enostavno lahko sami naredite zelo okusen dom...

Slovenci vse bolj cenimo, da je hrana lokalna, ali je sezonska, pa pogosto spregledamo

Slovencem je okus domačega vse bolj pomemben. Radi namr...

Beli madeži na nohtih: Kaj pomenijo?

Beli madeži na nohtih so eden izmed najpogostejših znak...

Naredite najbolj okusno testo za pico!

Imate tudi vi radi hrustljavo in tanko testo za pico? P...

Kaj jesti za močne kosti: 7 živil, ki jih je dobro uživati vsak dan

Z leti postanejo kosti vse bolj občutljive. Tudi če bol...

Tega za zajtrk nikar ne jejte!

Znano je, da je zajtrk zelo pomemben obrok, od njega je...

Zakaj je pitje vode s kisom tako zdravo?

Jabolčni kis z vodo dela čudeže. Je izredno zdravilen i...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.