Odličen nasvet: Tako koristno lahko porabite stari kruh!

Nikar ga ne mecite stran, iz njega lahko pripravite zelo okusno jed, ki vas bo v hipu navdušila.
Star kruh lahko koristno uporabite. (foto: Freepik.com)
Star kruh lahko koristno uporabite. (foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Se tudi vi sprašujete, kako uporabiti stari kruh? Poskusite s tem super receptom, ki je osvojil svet, prihaja pa iz Velike Britanije. V 13. stoletju je veljal za hrano revežev, danes pa je prava specialiteta, ki je osvojila svet.

Za pripravo boste potrebovali: na kocke narezan star kruh (6 skodelic), 3 jajca, 4 skodelice mleka, 2 skodelici sladkorja, žličko ekstrakta vanilije ali vanilin sladkor, skodelico rozin, ki ste jih namočili v rum ali toplo vodo, nekaj ščepcev cimeta, 3 žlice stopljenega masla.

Če imate kruha manj kot 6 skodelic, prilagodite recept!

Najprej kruh namočite v mleku. Pustite pol ure, nato malce pretlačite, da odstranite odvečno mleko. Nato razžvrkljajte jajca, dodajte jim sladkor (po okusu ga lahko dodate manj), vanilin, cimet. Nato dodajte še namočen kruh in rozine ter vse skupaj dobro premešajte.

S stopljenim maslom premažite pekač ali jensko skledo in nato vanj nadevajte maso. Dajte v vnaprej ogreto pečico na 200 stopinj Celzija in pecite dobre pol ure oziroma, dokler lepo ne porjavi.

Postrezite skupaj s kompotom, ki ste ga skuhali iz jabolk in suhih sliv. Dober tek!

Preberite tudi: Recepti iz Jožičine kuhinje: Pohorska omleta

Recept in fotografijo smo našli na spletnem portalu Glossy.

 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Soda bikarbona: Nasveti, ki vam bodo takoj izboljšali življenje!

V prispevku boste našli zelo uporabne in enostavne nasv...

Največje napake, ki uničujejo lase

Včasih nehote počnemo napake, zaradi katerih pa so lasj...

Kako se z majhno pokojnino prebiti skozi mesec

Preverili smo, kam lahko upokojenci (in drugi) z nizkim...

Hemoroidi: Kako jih zdraviti?

Hemoroidi so bolezensko razširjene žile v spodnjem delu...

To je skrivnost najbolj okusnega kuhanega vina

Samo ščepec te začimbe, ki jo vsi dobro poznamo, dodajt...

Recepti za Martinovo pojedino 1. del: Martinova juha iz rdečega zelja

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

Kaj se zgodi, če masirate palec in kazalec?

Preizkusite to enostavno in zelo učinkovito metodo, ki ...

Recepti za noč čarovnic: strašne nadevane paprike, mini pice in bučna juha

Pripravite pisane in okusne jedi za noč čarovnic. Poisk...

Preprost trik, s katerim bo vaša lončnica spet oživela

Se vam je zgodilo, da vam je določena lončnica pričela ...

Ne zavrzite jabolčnih olupkov, koristno jih porabite

Spadate med tiste, ki jabolka olupijo, preden jih pojed...

Matjaž Florjanc Lukan: »Dobra služba je delo, ki te notranje izpolnjuje«

Večina nas hodi v službo, ker je pač treba služiti dena...

Kako varno in prijetno uporabljati Facebook in Instagram

Spletna omrežja so postala del vsakdanjega življenja. N...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.