Ozimnica: Domači džuveč

So vam ostali domači paradižniki, paprika, jajčevci? Potem si pripravite džuveč za ozimnico. Recept je enostaven!
Džuveč bo obogatil vašo ozimnico in v hladnih mesecih popestril vaš jedilnik. (Foto: Freepik.com)
Džuveč bo obogatil vašo ozimnico in v hladnih mesecih popestril vaš jedilnik. (Foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Džuveč je zelenjavna jed, prevladujeta paradižnik in paprika. Jed se odlično poda k mesu, lahko pa je tudi zelo okusna samostojna jed, kot priloga zraven krompirja, testenin, poletne, riža …

Džuveč je zares vsestransko uporaben, obogatil bo vašo ozimnico in v hladnih mesecih popestril vaš jedilnik.

Recept je enostaven, kar lotite se ga!

 

Za pripravo džuveča boste potrebovali:

  • 700ml olja,
  • kilogram čebule,
  • kilogram korenja,
  • dve kili paprike (lahko uporabite rumeno, rdečo, zeleno),
  • kilo in pol jajčevca,
  • tri kilograme paradižnika,
  • žličko do dve popra v zrnju ali v prahu,
  • nekaj listov lovora in
  • sol po okusu.

 

Priprava:

Zelenjavo najprej očistite in operite. V lonec dajte olje, segrejte, nato pa nanj stresite še drobno sesekljano čebulo. Pražite nekaj minut, čebula naj postekleni. Nato dodajte na drobno narezano korenje in spet pražite nekaj minut. Ves čas mešajte s kuhalnico, prilagodite temperaturo, da se vam ne prismodi! Nato dodajte narezane paprike ter spet pražite nekaj minut. Nato je čas, da dodate na kockice narezane jajčevce. Teh ni potrebno lupiti, saj je olupek užiten. Džuveču pa bo dal tudi lepo barvo. Spet pražite nekaj minut. Na koncu dodajte še olupljen in na kocke narezan paradižnik, vse skupaj pa kuhajte še približno dvajset minut. Občasno premešajte, dodajte tudi lovor, poper in sol. Na zmerni temperaturi naj počasi vre.

 

 

Medtem očistite kozarce za vlaganje, očistite pokrovčke in vse dobro osušite. Potrebovali boste osem kozarcev po 750ml. še vroči džuveč nasipajte v kozarce do vrha, dobro zaprite, zlagajte v odejo ali večjo brisačo, kozarce postavite na pokrovčke, naj se dobro zaviti hladijo čez noč.

Ohlajene kozarce z džuvečem nato zložite na hladno in temno mesto v vaši shrambi, kjer vas bodo počakali do zime.

 

PREBERITE ŠE: Naredite jo sami, domačo in iz naravnih sestavin. Vsestransko začimbo, ki vam bo prišla zelo prav v zimskih mesecih, ko na vrtu ni zelenjave in zelišč. Preberite recept. KLIKNITE TUKAJ!

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Kako pripravimo najboljšo francosko solato (+okusni recepti)?

Kako pripravimo najboljšo francosko solato? Francoska s...

Rožmarinov pripravek proti izpadanju las (preizkušen recept ambasadorke Jožice)

Naša ambasadorka Jožica z nami deli učinkovit recept za...

Iz Jožičine kuhinje: Domači puding

Ali veste, da lahko povsem sami pripravite zelo okusen ...

KUHALNICA: Okusna domača čokolada

Domača čokolada, ni je boljše, narejena točno po našem ...

Trije poletni recepti brez kuhanja – za vroče dni, ko ne želite prižgati štedilnika

Ko poletje pokaže zobe, je zadnja stvar, ki si jo želim...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada Pavlova

Sočna, slastna in hitro pripravljena. Iz Jožičine kuhin...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Polnjene paprike v pečici

Jožica deli recept za polnjene paprike v pečici. Odličn...

RECEPT: Najbolj okusna jabolčna marmelada

Jabolčna marmelada je zares univerzalna, zato jo je dob...

Recept za boranjo - kako pripravimo najboljšo boranjo?

Boranijo ali boranjo lahko pripravimo s poljubnim mesom...

To je hrana, ki je rak ne mara!

Ali ste vedeli, da lahko s pomočjo pravih živil uničuje...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Pohorska omleta

Za vas sem pripravila top recept za pohorsko omleto, ki...

Potopis iz Kitajske: modrost lepote in zdravja skozi oči Jasmine Kandorfer

Jasmina Kandorfer ni le voditeljica in obraz priljublje...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.