Pozor, nikar je ne jejte več, strupena je!

V prispevku najdete seznam hrane, ki je postal zelo škodljiv in lahko povzroča hude bolezni. Če jo imate doma, jo raje takoj črtajte iz jedilnika!
Namesto margarine raje izberite maslo. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Namesto margarine raje izberite maslo. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Proizvajalci hrane poskušajo narediti živila iz čim bolj poceni sestavin, pri tem pa marsikdaj ne gledajo na to, ali je živilo zdravo ali ne. Nekatera so tako prav strupena za naše zdravje in lahko povzročajo hude bolezni.

Nekoč kvalitetna živila so danes postala vse bolj škodljiva. Mednje sodijo tudi:

Paštete. V njih je večinoma odpadno meso, trans maščobe, koža, škrob, sol, ojačevalci okusa, barvila, konzervansi. Tudi vegetarijanske paštete niso nič bolj zdrave, vsebujejo gensko spremenjeno sojo, maščobe, soli.

Margarina. Če jo proizvajalec dela s pomočjo trans masti, je zelo škodljiva. Povzroča povečanje nevarnega holesterola in zmanjšuje raven zdravega. Če jeste margarino, s tem tvegate bolezni srca in ožilja.

Majoneza. Okrog 75 odstotkov majoneze je sestavljene iz sončničnega olja. Sto gramov majoneze vsebuje več kalorij kot sto gramov slanine.

Topljeni sir in sir sendvič. Tudi topljeni sirček in sir sendvič ni več to, kar je nekoč bil. V njih je polno dodane soli, maščob in mnogo kalorij.

Nadomestki čokolade Večina čokolade ne vsebuje več zdravega kakava ali pa ga vsebuje zelo malo. Vsebuje pa veliko sladkorja, masti, ojačevalcev okusa in barvil.

Gazirana pijača. Ta vsebuje kofein, taurin in zelo veliko sladkorja ali umetnih sladil. Redno pitje teh pijač povzroča povišan krvni tlak, prehitro bitje srca, celo okvare srca in infarkt.
 
Povzeto po haber.ba.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Pripravite se na poletje: 5 lahkih in hranljivih obrokov za pomladno razstrupljanje

Pomlad je idealen čas za nežno razstrupljanje telesa in...

Ko se presežki hrane iz trgovin spremenijo v okusne obroke

Ste se kdaj vprašali, kaj se zgodi s kruhom, sadjem in ...

Prebavne težave po prazničnih pojedinah – kako si pomagati?

Prazniki so čas obilja, druženja in uživanja v hrani. A...

Velikonočne jedi skozi čas: Kaj so jedli naši predniki?

Velika noč danes diši po potici, šunki, jajcih in hrenu...

Velikonočni meni za občutljiv želodec: Kaj jesti, če imate težave s prebavo?

Velikonočni prazniki so čas za druženje in praznične do...

Kaj jesti, ko zabolijo kosti?

Kosti kot mehansko trdni oporniki naše telesne zgradbe ...

Preprosti načini za preprečevanje vetrov

Vetrovi in napenjanje so pogoste težave, ki lahko vpliv...

Zakaj se po zimi počutimo izčrpane? To so najpogostejši vzroki za pomladno utrujenost

Pomlad prinaša obljubo nove energije in ponovnega prebu...

Naravni načini za premagovanje spomladanske utrujenosti

Pomlad je čas sprememb, ko se narava prebudi, vendar se...

Velikonočna jajca in prebava: Koliko je preveč?

Velika noč brez jajc si je skoraj nemogoče predstavljat...

Kako naravno znižati holesterol v treh korakih

Povišan holesterol je eden glavnih dejavnikov tveganja ...

S temi živili boste ohranili kožo sijočo in prožno tudi v zlatih letih

Lepota se ne začne zgolj pri kremah in serumih, temveč ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.