Pozor, teh živil nikoli ne bi smeli prati!

Nekatera živila, za katera je skoraj samoumevno, da jih operemo pod tekočo vodo, nikakor ne bi smeli, saj s tem povzročimo, da se množijo nevarne bakterije.
Kuhanih testenin ne spirajte z vodo. (foto: pexels.com)
Kuhanih testenin ne spirajte z vodo. (foto: pexels.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Nekatera živila pred uporabo vedno operemo in se niti ne zavedamo, da s tem lahko naredimo več škode kot koristi. Tako trdijo strokovnjaki in opozarjajo, da nikakor ne bi smeli pred kuhanjem ali pečenjem prati piščančjega mesa, piše stil.kurir.rs.

S tem, ko peremo surovo piščančje meso, se po vsej kuhinji širijo nevarne bakterije, ki se množijo na mesu. Te bakterije pa lahko povzročijo zdravstvene težave. Enako velja tudi za ribe. Pred pečenjem jih nikoli ne peremo, do suhega jih lahko obrišemo s papirnato brisačo.

Ko torej pripravljate meso za kuho ali peko, bodite previdni, da nevarnih bakterij, ki se še kako rade množijo, ne nanašate po nepotrebnem po vsej kuhinji. Ko meso pripravite in ko se kuha, pa nikar ne pozabite temeljito očistiti pulta oziroma prostora, kjer ste meso pripravljali. To velja tudi za nožiče, desko, ipd. pripomočke obrišite takoj, s tem preprečite razmnoževanje bakterij.

Tudi gob in šampinjonov ne peremo pod vodo
Če boste pod tekočo vodo čistili šampinjone ali gobe, ne boste naredili nič koristnega v stiku z vodo namreč ta živila izgubljajo oziroma spreminjajo kvaliteto okusa.

Izpiranje testenin
Še ena napaka pa je izpiranje testenin po kuhanju. Mnogi testenine, ko so kuhane, stresejo na cedilo, nato pa splaknejo pod tekočo vodo. A strokovnjaki so si enotni – ne počnite tega, vse kar boste naredili s tem je, da bistveno poslabšate okus testeninam.

 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Ideje za kosilo: Pasta al forno – pečene testenine v pečici

Pasta al forno so tipična italijanska jed, pripravljena...

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...

Recept: Fižolova mineštra s svinjskim mesom pripravljena v pečici

Fižolova mineštra s svinjskim mesom, krompirjem, zelenj...

Recept naših babic: Jabolčna čežana

Letošnja jesen je bila radodarna. Jabolk je v izobilju ...

Podprite svoje telo in energijo na naraven način

Z leti se telo naravno spreminja, kar prinaša posebne i...

Okusni evrokrem - naredite ga sami!

Popolnoma enostavno lahko sami naredite zelo okusen dom...

Slovenci vse bolj cenimo, da je hrana lokalna, ali je sezonska, pa pogosto spregledamo

Slovencem je okus domačega vse bolj pomemben. Radi namr...

Beli madeži na nohtih: Kaj pomenijo?

Beli madeži na nohtih so eden izmed najpogostejših znak...

Naredite najbolj okusno testo za pico!

Imate tudi vi radi hrustljavo in tanko testo za pico? P...

Kaj jesti za močne kosti: 7 živil, ki jih je dobro uživati vsak dan

Z leti postanejo kosti vse bolj občutljive. Tudi če bol...

Tega za zajtrk nikar ne jejte!

Znano je, da je zajtrk zelo pomemben obrok, od njega je...

Zakaj je pitje vode s kisom tako zdravo?

Jabolčni kis z vodo dela čudeže. Je izredno zdravilen i...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.