Preprečuje raka, krepi kosti, srce, črevesje, odpravlja zaprtost ...

Kislo zelje je naravni antibiotik. To živilo je večkrat na jedilniku v jesenskih in zimskih mesecih. V prispevku pa najdete nekaj stvari o njem, katera pa vas bodo prepričala, da ga boste jedli pogosteje!
Kislo zelje je zelo zdravilno. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Kislo zelje je zelo zdravilno. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Proces, s katerim se zelje kisa, daje temu živilu probiotike. V procesu fermentacije nastajajo zdrave bakterije, ki zelo pozitivno delujejo na prebavo. Zaradi tega se kislo zelje priporoča vsem tistim, ki jedo antibiotike, saj lahko z njim spet vzpostavijo zdravo črevesno floro. Poleg tega pa je zelje tudi odličen vir vitamina C.

Preprečuje rakava obolenja
Zelena zelenjava je odlična za naše zdravje, ščiti pred rakavimi obolenji. Študija pa je pokazala, da je prav kislo zelje zelo močno orožje proti tej bolezni.

Krepi kosti
Ker vsebuje veliko mineralov, je to živilo odlično tudi za zdravje kosti. Krepi jih in preprečuje nastanek osteoporoze. Poleg tega vsebuje tudi vitamin K, ki je prav tako zelo pomemben za zdrave kosti.

Krepi srce
Kislo zelje vsebuje veliko vlaknin, zato je odlično za zdravje črevesja, srca in možganov. Vlaknine pomagajo uravnavati raven holesterola, s tem pa se zmanjša tudi možnost za razvoj srčne ali možganske kapi.

Jejte surovo kislo zelje, imejte ga kot prilogo ali kot solato k jedem.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Ideje za kosilo: Pasta al forno – pečene testenine v pečici

Pasta al forno so tipična italijanska jed, pripravljena...

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...

Recept: Fižolova mineštra s svinjskim mesom pripravljena v pečici

Fižolova mineštra s svinjskim mesom, krompirjem, zelenj...

Recept naših babic: Jabolčna čežana

Letošnja jesen je bila radodarna. Jabolk je v izobilju ...

Podprite svoje telo in energijo na naraven način

Z leti se telo naravno spreminja, kar prinaša posebne i...

Okusni evrokrem - naredite ga sami!

Popolnoma enostavno lahko sami naredite zelo okusen dom...

Slovenci vse bolj cenimo, da je hrana lokalna, ali je sezonska, pa pogosto spregledamo

Slovencem je okus domačega vse bolj pomemben. Radi namr...

Beli madeži na nohtih: Kaj pomenijo?

Beli madeži na nohtih so eden izmed najpogostejših znak...

Naredite najbolj okusno testo za pico!

Imate tudi vi radi hrustljavo in tanko testo za pico? P...

Kaj jesti za močne kosti: 7 živil, ki jih je dobro uživati vsak dan

Z leti postanejo kosti vse bolj občutljive. Tudi če bol...

Tega za zajtrk nikar ne jejte!

Znano je, da je zajtrk zelo pomemben obrok, od njega je...

Zakaj je pitje vode s kisom tako zdravo?

Jabolčni kis z vodo dela čudeže. Je izredno zdravilen i...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Vlasta Nussdorfer

Vlasta Nussdorfer
varuhinja človekovih pravic


"Nihče ni popoln; ne mlad in ne star, šele vsi skupaj lahko zgradimo lepši in srečnejši svet."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.