Preprečuje raka, krepi kosti, srce, črevesje, odpravlja zaprtost ...

Kislo zelje je naravni antibiotik. To živilo je večkrat na jedilniku v jesenskih in zimskih mesecih. V prispevku pa najdete nekaj stvari o njem, katera pa vas bodo prepričala, da ga boste jedli pogosteje!
Kislo zelje je zelo zdravilno. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Kislo zelje je zelo zdravilno. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Proces, s katerim se zelje kisa, daje temu živilu probiotike. V procesu fermentacije nastajajo zdrave bakterije, ki zelo pozitivno delujejo na prebavo. Zaradi tega se kislo zelje priporoča vsem tistim, ki jedo antibiotike, saj lahko z njim spet vzpostavijo zdravo črevesno floro. Poleg tega pa je zelje tudi odličen vir vitamina C.

Preprečuje rakava obolenja
Zelena zelenjava je odlična za naše zdravje, ščiti pred rakavimi obolenji. Študija pa je pokazala, da je prav kislo zelje zelo močno orožje proti tej bolezni.

Krepi kosti
Ker vsebuje veliko mineralov, je to živilo odlično tudi za zdravje kosti. Krepi jih in preprečuje nastanek osteoporoze. Poleg tega vsebuje tudi vitamin K, ki je prav tako zelo pomemben za zdrave kosti.

Krepi srce
Kislo zelje vsebuje veliko vlaknin, zato je odlično za zdravje črevesja, srca in možganov. Vlaknine pomagajo uravnavati raven holesterola, s tem pa se zmanjša tudi možnost za razvoj srčne ali možganske kapi.

Jejte surovo kislo zelje, imejte ga kot prilogo ali kot solato k jedem.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Pripravite se na poletje: 5 lahkih in hranljivih obrokov za pomladno razstrupljanje

Pomlad je idealen čas za nežno razstrupljanje telesa in...

Ko se presežki hrane iz trgovin spremenijo v okusne obroke

Ste se kdaj vprašali, kaj se zgodi s kruhom, sadjem in ...

Prebavne težave po prazničnih pojedinah – kako si pomagati?

Prazniki so čas obilja, druženja in uživanja v hrani. A...

Velikonočne jedi skozi čas: Kaj so jedli naši predniki?

Velika noč danes diši po potici, šunki, jajcih in hrenu...

Velikonočni meni za občutljiv želodec: Kaj jesti, če imate težave s prebavo?

Velikonočni prazniki so čas za druženje in praznične do...

Kaj jesti, ko zabolijo kosti?

Kosti kot mehansko trdni oporniki naše telesne zgradbe ...

Preprosti načini za preprečevanje vetrov

Vetrovi in napenjanje so pogoste težave, ki lahko vpliv...

Zakaj se po zimi počutimo izčrpane? To so najpogostejši vzroki za pomladno utrujenost

Pomlad prinaša obljubo nove energije in ponovnega prebu...

Naravni načini za premagovanje spomladanske utrujenosti

Pomlad je čas sprememb, ko se narava prebudi, vendar se...

Velikonočna jajca in prebava: Koliko je preveč?

Velika noč brez jajc si je skoraj nemogoče predstavljat...

Kako naravno znižati holesterol v treh korakih

Povišan holesterol je eden glavnih dejavnikov tveganja ...

S temi živili boste ohranili kožo sijočo in prožno tudi v zlatih letih

Lepota se ne začne zgolj pri kremah in serumih, temveč ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.