Preprečuje razvoj raka in krepi zdravje oči

Moje zdravje > Prehrana | piše: Katka Kos | 10.2.2021
Pa ne le to. Ta zelenjava je zares zelo zdravilna. Preberite in jo jejte!
Stebelna zelena je zdrava. (foto: pexels.com)
Stebelna zelena je zdrava. (foto: pexels.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Stebelna zelena spada med super živila, tako zdravilna je. Pa je pogosto na vašem jedilniku? Če ni, le preberite, zakaj jo je dobro uživati.

Uravnava raven holesterola
Če redno jemo surovo ali kuhano zeleno, lahko to pripomore tudi k zniževanju previsokega nevarnega holesterola. Zelena krepi in zdravi srce in ožilje.

Krepi kosti
Z leti, ko naše kosti pričnejo izgubljati na gostoti in so lahko bolj krhke, je zelena odlična izbira. Vsebuje kalcij, fosfor in vitamin K, vse to pa pomaga k boljši gostoti kosti in preprečuje razvoj osteoporoze.

Proti sladkorni bolezni
Stebelna zelena vsebuje tudi kalij in magnezij, ščiti pred boleznijo srca in preprečuje razvoj sladkorne bolezni tipa 2. prav tako pa pomaga uravnavati krvni tlak.

Krepi zdravje oči
Zelena vsebuje karotenoide, ti pa zelo pozitivno vplivajo na zdravje oči in krepijo vid. Prav tako vsebuje tudi zeaksantin in lutein, ki preprečujeta nastanek degeneracije rumene pege.

Ščiti pred rakom
Vsebuje vitamin C in beta karoten, ki pomagata ščititi pred svobodnimi radikali. Zelena je bogata z močnimi antioksidanti, ti pa preprečujejo celo razvoj rakavih obolenj in upočasnjujejo procese staranja.

 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Pripravite se na poletje: 5 lahkih in hranljivih obrokov za pomladno razstrupljanje

Pomlad je idealen čas za nežno razstrupljanje telesa in...

Ko se presežki hrane iz trgovin spremenijo v okusne obroke

Ste se kdaj vprašali, kaj se zgodi s kruhom, sadjem in ...

Prebavne težave po prazničnih pojedinah – kako si pomagati?

Prazniki so čas obilja, druženja in uživanja v hrani. A...

Velikonočne jedi skozi čas: Kaj so jedli naši predniki?

Velika noč danes diši po potici, šunki, jajcih in hrenu...

Velikonočni meni za občutljiv želodec: Kaj jesti, če imate težave s prebavo?

Velikonočni prazniki so čas za druženje in praznične do...

Kaj jesti, ko zabolijo kosti?

Kosti kot mehansko trdni oporniki naše telesne zgradbe ...

Preprosti načini za preprečevanje vetrov

Vetrovi in napenjanje so pogoste težave, ki lahko vpliv...

Zakaj se po zimi počutimo izčrpane? To so najpogostejši vzroki za pomladno utrujenost

Pomlad prinaša obljubo nove energije in ponovnega prebu...

Naravni načini za premagovanje spomladanske utrujenosti

Pomlad je čas sprememb, ko se narava prebudi, vendar se...

Velikonočna jajca in prebava: Koliko je preveč?

Velika noč brez jajc si je skoraj nemogoče predstavljat...

Kako naravno znižati holesterol v treh korakih

Povišan holesterol je eden glavnih dejavnikov tveganja ...

S temi živili boste ohranili kožo sijočo in prožno tudi v zlatih letih

Lepota se ne začne zgolj pri kremah in serumih, temveč ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.