Preprečujejo raka, bolezni srca in dihal ...

Ljudje, ki redno uživajo takšno hrano, si s tem podaljšujejo življenje, imajo pa tudi veliko manj možnosti, da bi zboleli za hudimi boleznimi kot so rak, srčne in respiratorne bolezni.
Pekoči čiliji in paprike so zdravi za srce. (foto: freeimages.com)
Pekoči čiliji in paprike so zdravi za srce. (foto: freeimages.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Znanstveniki so dokazali, da je pekoča hrana zdrava. Seveda v mejah normale. Če redno uživate majhno količino pekoče hrane, lahko s tem bistveno izboljšate svoje zdravje.

»Naša raziskava je pokazala, da obstaja povezava med pekočo hrano in daljšim življenjem,« so zapisali britanski strokovnjaki v časopisu British Medical Journal.

Večletna raziskava, ki je zajemala več kot petsto tisoč odraslih, starih med 30 in 70 let, je pokazala, da so tisti, ki so redno uživali pekočo hrano, živeli dlje in bolj zdravo. Redkeje so obolevali za hudimi boleznimi.

Strokovnjaki predvidevajo, da ima glavno vlogo pri pekoči hrani kapsaicin, to je pekoči alkaloid, ki ga najdem v čilijih ali pekočih paprikah. Ta deluje protivnetno, vsebuje številne antioksidante, ki pomagajo v boju proti debelosti in raku.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Kako pripravimo najboljšo francosko solato (+okusni recepti)?

Kako pripravimo najboljšo francosko solato? Francoska s...

Rožmarinov pripravek proti izpadanju las (preizkušen recept ambasadorke Jožice)

Naša ambasadorka Jožica z nami deli učinkovit recept za...

Iz Jožičine kuhinje: Domači puding

Ali veste, da lahko povsem sami pripravite zelo okusen ...

KUHALNICA: Okusna domača čokolada

Domača čokolada, ni je boljše, narejena točno po našem ...

Trije poletni recepti brez kuhanja – za vroče dni, ko ne želite prižgati štedilnika

Ko poletje pokaže zobe, je zadnja stvar, ki si jo želim...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada Pavlova

Sočna, slastna in hitro pripravljena. Iz Jožičine kuhin...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Polnjene paprike v pečici

Jožica deli recept za polnjene paprike v pečici. Odličn...

RECEPT: Najbolj okusna jabolčna marmelada

Jabolčna marmelada je zares univerzalna, zato jo je dob...

Recept za boranjo - kako pripravimo najboljšo boranjo?

Boranijo ali boranjo lahko pripravimo s poljubnim mesom...

To je hrana, ki je rak ne mara!

Ali ste vedeli, da lahko s pomočjo pravih živil uničuje...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Pohorska omleta

Za vas sem pripravila top recept za pohorsko omleto, ki...

Potopis iz Kitajske: modrost lepote in zdravja skozi oči Jasmine Kandorfer

Jasmina Kandorfer ni le voditeljica in obraz priljublje...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.