Prihaja Odprta kuhna!

Aktualno > Dogodki | piše: Odprta kuhna | 21.3.2018
V petek, 23. marca, se bo ob 10. uri pričela težko pričakovana 6. sezona najbolj priljubljene kulinarične tržnice pri nas.
Odpnite pasove, ta petek se začne 6. sezona Odprte kuhne. (foto: Odprta kuhna)
Odpnite pasove, ta petek se začne 6. sezona Odprte kuhne. (foto: Odprta kuhna)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Odprta kuhna bo na Pogačarjevem trgu v Ljubljani vsak sončni petek do jeseni širila kulinarična obzorja domačih in tujih obiskovalcev, ki vedo, kje in kdaj se v prestolnici najboljše je in pije.

»Na novo sezono smo se dobro pripravili in zimo posvetili bogatenju že tako izjemno pestre ponudbe. Pridružilo se nam je več kot 15 novih ponudnikov, še več poudarka pa načrtujemo na predstavitvi domače kulinarike. Bogastvo slovenskih gastronomskih regij me vedno znova osupne in navduši, zato ga z ekipo želimo predstaviti najširši javnosti, domači in tuji. A vsega, kar imamo v načrtu na tem področju, še ne moremo izdati, saj bomo to področje razvijali tudi med potekom sezone,« je pred otvoritvijo dejal Lior Kochavy, ustanovitelj in direktor projekta.

Ekipi Odprte kuhne je pred otvoritvijo 6. sezone čestitala tudi mag. Maja Pak, direktorica Slovenske turistične organizacije: »Čestitke celotni ekipi za novo sezono Odprte kuhne in njeno širitev po Sloveniji. Taki projekti pomagajo pri utrjevanju Slovenije na zemljevidu priljubljenih gastronomskih destinacij in pridobivanju nazivov, kot je Evropska gastronomska regija 2021, za katerega si trenutno prizadevamo,« je dejala.

Poleg pristnih domačih dobrot bodo na Odprti kuhni tudi letos na voljo kulinarike z vseh koncev sveta. Uživali bomo lahko ob izvrstnih jedeh, ki so doma pri naših sosedih, in ob tistih, ki dišijo po eksotičnih začimbah in nas vabijo k raziskovanju novih okusov. »Naše osnovno vodilo ostaja kakovost, zato krepimo tudi sodelovanja z najboljšimi slovenskimi chefi,« je poudarila Alma Kochavy, vodja projekta in dodala, da se sama zelo veseli tudi obogatene ponudbe butičnih slaščic in sladoleda. Kreativne grižljaje starih znancev in novih ponudnikov bo seveda spremljala tudi ponudba vrhunskih slovenskih in tujih vin, penin, koktejlov in kraft piva ter drugih zanimivih napitkov, s katerimi bomo lahko ta petek nazdravili pomladi.
Odprta kuhna bo spomladi in jeseni na Pogačarjevem trgu potekala vsak petek ob lepem vremenu od 10. do 21. ure, poleti pa bo okusno druženje trajalo še nekoliko dlje, in sicer do 22. ure. »Ob zaključku vsakega dogodka bomo tudi letos zbrali preostalo hrano in jo s pomočjo Slovenske filantropije podarili ljudem v stiski,« je dodala Alma Kochavy.

Odprta kuhna bo po otvoritvi v Ljubljani že v soboto, 31. marca otvorila tudi sezono gostovanj po Sloveniji in obiskala mestno tržnico v Celju, kjer se bo kulinarična karavana ustavila še 19. maja, 9. junija, 15. septembra in 20. oktobra. Aprila bodo na svoj račun prišli na Primorskem, kjer bo Odprta kuhna gostovala na dveh lokacijah. V Kopru na Carpacciovem trgu se bo odlično jedlo in pilo 21. aprila, 16. junija, 1. septembra in 13. oktobra, na Bevkovem trgu v Novi Gorici pa 25. aprila, 23. maja, 20. junija in 5. septembra. Nova lokacija v letošnjem rednem programu je Ptuj, kamor se Odprta kuhna po lanskem izjemno uspešnem prvem obisku vrača 12. maja, 28. julija in 8. septembra.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Kaj vse mora biti v potovalni lekarni? (odgovarja magister farmacije)

Ko se odpravljamo na dopust, je sestavni del naše prtlj...

Astrološka napoved po znamenjih: Kaj vas čaka ta teden (16. - 22. 6. 2025)?

Skozi teden, ko se bo še prepletala energija Sonca v zn...

Izšla je junijska revija Vzajemnost 2025

Zakon o dolgotrajni oskrbi se postopno uveljavlja - z g...

Kako pripravimo najboljšo francosko solato (+okusni recepti)?

Kako pripravimo najboljšo francosko solato? Francoska s...

Napake, ki jih počnemo pri čiščenju obraza

Zelo pomembno je, da obraz čistimo redno in temeljito. ...

Najboljši nasveti, ki krepijo spomin in možgane

S preprostimi nasveti lahko sami poskrbite, da bodo vaš...

Rožmarinov pripravek proti izpadanju las (preizkušen recept ambasadorke Jožice)

Naša ambasadorka Jožica z nami deli učinkovit recept za...

Kako ohraniti prijetno temperaturo v spalnici tudi v najbolj vročih nočeh

Ko zunaj pritisne poletna vročina, marsikdo težko zaspi...

Moderna babi: "V moji hiši ni rokovanja s telefonom. Vnuki ga ne uporabljajo..."

„Še sama ne vem, od kje toliko volje in idej za ustvarj...

Iz Jožičine kuhinje: Domači puding

Ali veste, da lahko povsem sami pripravite zelo okusen ...

Raziskava dokazuje: To je idealna razlika v letih

Za koliko ste starejši ali mlajši od svojega partnerja?...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.