Prihaja Pregreha brez greha

Aktualno > Dogodki | piše: M. L. | 13.4.2017
Oddajo Pregreha brez greha so gledalci spoznali v začetku letošnjega leta in jo takoj vzljubili, saj se je v izjemno kratkem času uvrstila visoko na lestvico najbolj priljubljenih televizijskih oddaj.
Prihaja Pregreha brez greha (foto: TV Slovenija 1)
Prihaja Pregreha brez greha (foto: TV Slovenija 1)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
V naslednjih dneh oddaja dobiva novo preobleko, saj se začenja nova sezona oddaje.

Priljubljenost med gledalci je za ustvarjalce oddaje izjemno priznanje in dokaz, da so na pravi poti, ko ponujajo odgovore za ljudi, ki iščejo rešitve za bolj kakovostno in bolj zdravo življenje – bodisi pazijo na svoje zdravje in ga želijo ohraniti, bodisi tiste, ki jim je bolezen že ponagajala in so primorani poiskati alternative slabim prehranskim navadam.

Ob snovanju oddaje so avtorji imeli v mislih predvsem dve zelo veliki skupini ljudi – diabetike in alergike, z večjim poudarkom na občutljivost na gluten – število tako enih kot drugih narašča z alarmantno hitrostjo, prav tako pa raste tudi število tistih, ki bolj smotrno razmišljajo, kaj vnašajo v svoja telesa.

Nova sezona prinaša, poleg novih receptov, tudi nekaj sprememb. Največja je vsekakor nova slaščičarska mojstrica, izjemno simpatična in strokovno podkovana Urška Dolinšek, ki je svoje znanje in izkušnje kar 8 let pridobivala in izpopolnjevala v Parizu.

Urška v oddajo prinaša skrivnosti francoske kuhinje, ki jim dodaja slovenski pridih, seveda pa še vedno vse sladice ostajajo brez glutena in brez sladkorja. Gledalci bodo lahko spoznali Urško tudi drugače, saj bo zaupala, kako se je kot ženska v moškem poklicu, kjer je mesto kuharskega chefa večinoma rezervirano za moške, znašla v ostri konkurenci v prestolnici svetovne kulinarike in si pridobila spoštovanje svojih kuharskih kolegov, razkrila pa bo tudi marsikateri zelo uporaben nasvet pri pripravi odličnih sladic. Urška bo namreč skušala nabor sladic za posebne skupine še razširiti, saj se bodo ustvarjalci v novi sezoni večkrat dotaknili tudi tistih, ki se izogibajo jajcem, mleku in drugim sestavinam, ki največkrat sedijo na zatožni klopi, ko je govora o alergijah.

Seveda tudi v drugi sezoni niso pozabili na okoljevarstveno noto. V brezgrešni kuhinji še vedno prevladuje ponovna uporaba, ki je ena prednostnih nalog družbe, saj odpadek prepreči, preden nastane. Kuhinja Pregrehe brez greha je v celoti narejena iz recikliranih materialov, saj želijo ustvarjalci oddaje pokazati, da je mogoče izdelati modno, unikatno in uporabno kuhinjo z minimalni sredstvi in nekaj dobre volje. Ta nasvet je še posebej zanimiv za mlade, ki si modernih in dragih kuhinj ne morejo privoščiti. Ker imamo ljudje do stvari, ki jih izdelamo sami, drugačen, predvsem pa bolj spoštljiv odnos, tudi v drugi sezoni ostaja nepogrešljivi mojster ponovne uporabe Nino, ki je pripravil novih 10 nasvetov, kako iz zavrženih predmetov izdelati uporabne kose, ki bodo še dolgo služili svojemu namenu.

Ponovno nas bo skozi oddaje popeljala voditeljica Maja Nemec, ki bo tudi tokrat delila zanimivosti o brezgrešnih sestavinah in skupaj s prehranskimi strokovnjaki iskala resnice in zmote o hrani in zdravju, z Urško pa bosta skozi klepet podali še marsikatero idejo ali predlog bodisi za lepotno nego ali drugačno uporabo živil, iz katerih bodo nastajale Urškine brezgrešne mojstrovine.

Začenjamo z velikonočno potico brez glutena in brez sladkorja. Prva, izjemo okusna brezgrešna pregreha, prihaja že v soboto 15. aprila, ob 18. uri, na TV Slovenija 1.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Pozor! Kako goljufi pridejo do vaše kreditne kartice? Obstaja 5 načinov

Najpogostejši cilj spletnih goljufov je vaša kreditna k...

Ana Petrič: "Starejši ne vedo, kakšne pravice jim pripadajo."

"Ne načrtujejo na zalogo. Prepozno začnejo prilagajati ...

Prekomerna izpostavljenost soncu je dejavnik tveganja za vse vrste kožnega raka

Bližajo se topli meseci leta. Na NIJZ zato želijo ob Dn...

POZOR: Te hrane ne kombinirajte skupaj!

Ni pomembno samo, kaj in kako jemo, temveč tudi, ali hr...

Pet idej za poletne izlete z vnuki, ki ne vključujejo zaslonov

Ko vnuki pridejo na počitnice, se marsikateri stari sta...

10 korakov do digitalne varnosti: zaščitite svoj telefon, slike in osebne podatke

Pametni telefoni, tablice in pametne televizije so post...

To je recept, ki bo zares pomladil vaš obraz!

Preizkusite ta naravni in učinkovit recept, s katerim b...

Kaj pomeni, če vam trza oko?

Ste se kdaj vprašali, kaj pomeni trzanje očesa? Preveri...

Ta rastlina odganja komarje in lepo uspeva na balkonu

Ko se začnejo poletni večeri, se začnejo tudi – komarji...

100% naravne rešitve za bolj zdrava jetra

Preverite, kakšni so znaki, če so vaša jetra preobremen...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.