Recepti za slastne božične napitke

Moja prehrana in recepti > Recepti | piše: K.M. | 6.12.2024
Cimet, ingver, klinčki, pomaranča, medenjaki … Omamno. Očarajte goste. Pričarajte pravo božično-novoletno vzdušje z edinstvenimi božičnimi napitki. Preverite 3 recepte za slastne napitke.
Slastni božični napitki. (Foto: Freepik.com) SLIKA JE SIMBOLIČNA
Slastni božični napitki. (Foto: Freepik.com) SLIKA JE SIMBOLIČNA
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Božična kava z muškatnim oreščkom in pomarančo

Sestavine:

4 žlice mlete kave
1 majhna cimetova palčka
2 izkoščičena datlja
ščepec mletega muškatnega oreščka
2 nageljnovi žbici
Naribana pomarančna lupina

Priprava:

Mleto kavo, cimetovo palčko in datlje damo v veliko posodo za kavo. Dodamo mlet muškatni orešček, nageljnove žbice in pomarančno lupinico ter prelijemo z 400 ml vrele vode. Premešamo z leseno žlico in pustimo stati 4 minute. Serviramo v skodelicah za espresso.

Ingverjev late

Sestavine:

1½ žličke mletega ingverja, plus dodatek za dekoracijo
½ žličke cimeta
¼ žličke mletega muškatnega oreščka plus dodatek za dekoracijo
2 žlici mehkega rjavega sladkorja
½ žličke vanilijevega ekstrakta
600 ml polnomastnega mleka
2 skodelici vročega espressa (neobvezno)
Stepena smetana in mini medenjaki za serviranje

Priprava:

V skledi zmešamo začimbe, sladkor in vanilijev ekstrakt. V ponvi segrejemo 100 ml mleka z mešanico začimb in sladkorja ter mešamo, dokler se sladkor ne raztopi. Nato vmešamo še preostalo mleko in segrejemo ter odstavimo tik pred vretjem. Postrežemo v kozarcih. Po želji dodamo malo espressa in dolijemo začinjeno mleko. Na vrh dodamo stepeno smetano, začimbe za dekoracijo in postrežemo z medenjaki.

Brezalkoholni božični punč

Sestavine:

2 hruški, narezani
2 limoni (1 narezana, 1 iztisnjen sok)
2 žlici sladkorja v prahu
1 žlička mešanice začimb
400 ml soka iz belega grozdja
100-150 ml belega, temnega ali začinjenega ruma ali uporabite vodko ali gin (neobvezno)
275 ml ingverjevega piva
500 ml gazirane vode
Led (ledene kocke)
Peščica zrn granatnega jabolka
Vejice rožmarina, za serviranje

Priprava:

Rezine hruške in limone, sladkor in mešanico začimb damo v veliko skledo, ali vrč za punč in pustimo na hladnem do 1 ure, da se vse skupaj prepoji. Nato dodamo limonin in grozdni sok ter mešamo toliko časa, da se sladkor raztopi. Dodamo še izbrano žganje (lahko tudi brez) in ingverjevo pivo ter gazirano vodo in nekaj ledenih kock. Potresemo s semeni granatnega jabolka in dodamo nekaj vejic rožmarina.

Vir: https://www.bbcgoodfood.com/

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Božični napitki Božič Božično-novoletni prazniki
Morda te zanima tudi:

Recepti za noč čarovnic: strašne nadevane paprike, mini pice in bučna juha

Pripravite pisane in okusne jedi za noč čarovnic. Poisk...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada orehovo deblo

Iz Jožičine kuhinje prihaja najnovejši recept za rolado...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...

Recept: Bosanski lonec

Bosanski lonac, ali bosanska enolončnica, je tradiciona...

Recept: Zelenjavna mineštra (+skrivnosti priprave dobre mineštre)

Pripravili bomo zelenjavno mineštro z belim fižolom in ...

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...

Recept: Fižolova mineštra s svinjskim mesom pripravljena v pečici

Fižolova mineštra s svinjskim mesom, krompirjem, zelenj...

Recept za najboljšo joto s kislo repo

Jota s kislo repo je okusna jed na žlico, skuhamo jo la...

Germknödel – recept za kvašene cmoke z vaniljevo omako

Germknödel ali kvašeni cmoki so priljubljena sladica (n...

Ideje za kosilo: Grahova kremna juha, goveji file v bučni omaki in ajdovi rezanci

Če nimate prave ideje za današnje kosilo, vam idejo pre...

Ideja za kosilo: Svinjska rebrca v čebulni omaki

Svinjska rebra v čebulni omaki so čudovita jed, postrež...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.