Sadje je zdravo le, če ga znate jesti prav. Pa ga znate?

Sadje je zelo zdravo za naš organizem, a le, če ga jemo pravilno. V nasprotnem primeru pa si lahko naredite veliko škodo! Ga jeste pravilno?
Sadje jejte na prazen želodec. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Sadje jejte na prazen želodec. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Eno jabolko na dan, odpravi zdravnika stran! Ta pregovor so poznali že nekoč in niso se motili. Sadje je zdravo. Jabolka, na primer, vsebujejo pektin, vitamine, sadni sladkor in antioksidante. Prav tako grozdje, slive, fige, hruške …

A zelo pomembno je, da sadje znate jesti pravilno, saj v nasprotnem primeru postane škodljivo. Sadje je najbolje jesti na prazen želodec, svetujejo strokovnjaki za prehrano. Če ga boste jedli po obroku, boste naredili svojemu črevesju veliko škodo. Izzvali boste fermentacijo, gnitje. Do tega prihaja zato, ker se sadje hitreje razgrajuje v črevesju od ostale, mešane hrane. In če ga jeste na primer v obliki sadne kupe po kosilu, bo v črevesju gnilo, ustvarjali se bodo plini, vetrovi, upočasni se vam lahko prebava in lahko nastanejo težave z napihnjenostjo.

Strokovnjaki pa pravijo, da se izogibajte tudi sadju, ki je pakirano v plastični embalaži. Takšno vsebuje zelo malo zdravilnih snovi. Izbirajte med zdravimi sadeži, berite poreklo in poskušajte najti ekološko pridelano. Če je le mogoče, kupujte sadje od lokalnega pridelovalca.

Tudi razno eksotično sadje ni primerno za našo presnovo. Naše telo je gensko zasnovano tako, da mu najbolj ustreza lokalno pridelana hrana, zato izbirajte med domačimi sadeži, kot so jabolka, slive, hruške in ostalo. Razni eksotični sadeži za naš organizem niso tako zelo zdravi.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Kako pripravimo najboljšo francosko solato (+okusni recepti)?

Kako pripravimo najboljšo francosko solato? Francoska s...

Rožmarinov pripravek proti izpadanju las (preizkušen recept ambasadorke Jožice)

Naša ambasadorka Jožica z nami deli učinkovit recept za...

Iz Jožičine kuhinje: Domači puding

Ali veste, da lahko povsem sami pripravite zelo okusen ...

KUHALNICA: Okusna domača čokolada

Domača čokolada, ni je boljše, narejena točno po našem ...

Trije poletni recepti brez kuhanja – za vroče dni, ko ne želite prižgati štedilnika

Ko poletje pokaže zobe, je zadnja stvar, ki si jo želim...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada Pavlova

Sočna, slastna in hitro pripravljena. Iz Jožičine kuhin...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Polnjene paprike v pečici

Jožica deli recept za polnjene paprike v pečici. Odličn...

RECEPT: Najbolj okusna jabolčna marmelada

Jabolčna marmelada je zares univerzalna, zato jo je dob...

Recept za boranjo - kako pripravimo najboljšo boranjo?

Boranijo ali boranjo lahko pripravimo s poljubnim mesom...

To je hrana, ki je rak ne mara!

Ali ste vedeli, da lahko s pomočjo pravih živil uničuje...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Pohorska omleta

Za vas sem pripravila top recept za pohorsko omleto, ki...

Potopis iz Kitajske: modrost lepote in zdravja skozi oči Jasmine Kandorfer

Jasmina Kandorfer ni le voditeljica in obraz priljublje...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.