Slovenski zajtrk za male junake

Moj čas > Dogodki | piše: UKC Maribor | 18.11.2013
Tudi na Kliniki za pediatrijo UKC Maribor so se otroci razveselili tradicionalnega slovenskega zajtrka, ki ga je tudi letos daroval Mercator. Strokovno osebje klinike je pozdravilo priložnost, da so tudi otroci na kliniki udeleženi na tem vseslovenskem projektu, ki spodbuja uživanje zdrave hrane iz lokalnega okolja.
Od leve proti desni: izr. prof. dr. Nataša Marčun Varda, prim. doc. dr. Gregor Pivec in Mojca Avšič. (foto: Dejan Vrtačnik)
Od leve proti desni: izr. prof. dr. Nataša Marčun Varda, prim. doc. dr. Gregor Pivec in Mojca Avšič. (foto: Dejan Vrtačnik)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Tradicionalni slovenski zajtrk poteka v vrtcih in šolah vsak tretji petek v novembru že tretje leto zapored. Na ta dan pripravijo otrokom zajtrk iz kruha, mleka, masla, medu in jabolk. Ključni namen je spodbujati uživanje hrane iz lokalnega okolja, ozaveščati otroke o pomenu zajtrka v okviru prehranjevalnih navad, o pomenu in prednostih lokalno pridelanih živil slovenskega izvora, pomenu kmetijske dejavnosti za okolje širše in pomenu čebelarstva za kmetijsko pridelavo. Ob zaužitju zajtrka se otroci pogovarjajo o zdravem prehranjevanju in lokalni pridelavi.

V jedilnici Klinike za pediatrijo so skupaj z malimi junaki slovenski zajtrk zaužili tudi direktor UKC Maribor, prim. doc. dr. Gregor Pivec, dr. med., predstojnica Klinike za pediatrijo, izr. prof. dr. Nataša Marčun Varda, dr. med., in izvršna direktorica za marketing in razvoj v Mercatorju Mojca Avšič.

Direktor UKC Maribor, prim. doc. dr. Gregor Pivec, dr. med., je ob zajtrku povedal: »Veseli smo, da so tudi letos naši otroci na Kliniki za pediatrijo deležni tradicionalnega slovenskega zajtrka. Vsi se zavedamo, da je lokalno pridelana hrana ključnega pomena za zdrav način prehranjevanja, ki ga na ta način osvojijo otroci v vrtcih in šolah. Ob tem se zahvaljujem Mercatorju za voljo in skrb ob pripravi hrane, ki jo danes uživamo skupaj z otroci na pediatriji.«

Predstojnica Klinike za pediatrijo UKC Maribor, izr. prof. dr. Nataša Marčun Varda, dr. med.: »Na naši kliniki smo vedno zelo veseli takšnih in podobnih pobud iz strani različnih institucij, saj omogočijo bolnim otrokom prijetno popestritev bolnišničnega vsakdana. V našem strokovnem okolju se še posebej zavedamo pomena zdrave in lokalno pridelane prehrane, ki koristi tako otrokom kot tudi odraslim ljudem, zato podpiramo in priporočamo tradicionalni slovenski zajtrk na mizah vseh družin.«

Mojca Avšič, izvršna direktorica za marketing in razvoj v Mercatorju, ki je simbolično predala donacijo, pa je ob tem poudarila: »Spremembe prehranskih navad naroda se pričnejo pri otrocih. Če otroci sprejmejo sporočilo, da so doma pridelane sestavine najboljše, je prihodnost domače prehranske verige svetlejša. Pomembno je, da otrokom pokažemo, da smo pripravljeni v sporočilo o pomenu prehrane in domače pridelave veliko vložiti. Želimo si, da bi otrokom ostal prijeten spomin na ta dan in na zajtrk. Nam bo to, da smo jih obiskali in obdarili, vsekakor dragocen spomin.«

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Janko Kozel (zgodba o presaditvi srca): "Zavedal sem se, da je smrt zelo blizu."

"Bolj ljubim življenje, vsak dan znova, vsak dan je zam...

Pozor! Kako goljufi pridejo do vaše kreditne kartice? Obstaja 5 načinov

Najpogostejši cilj spletnih goljufov je vaša kreditna k...

Kaj pomeni, če se zbujate med 2. uro in 4. uro ponoči?

Se vam zdi, da se ponoči vedno zbujate ob istih urah in...

Spoznajte babico, ki je snema oglase in obvlada pametne telefone

Upokojitev pogosto pomeni začetek novega poglavja v živ...

Iz Jožičine kuhinje: Recept za najboljšo govejo juho

V prispevku boste našli recept za najboljšo domačo gove...

Segrejte lovor in oljčno olje - tako zdravilno je!

Lovor je dobro poznan kot zdravilna in zelo aromatična ...

Iz Jožičine kuhinje: Najboljši recept za pekovsko domače pecivo

Kifeljčki, makovke, žemlje in ostalo pekvsko pecivo lah...

Tibetanski recept mladosti

Preprosto ga lahko naredite sami in si zagotovite zdrav...

Kaj se zgodi, če pomešamo ingver in med?

Ingver je začimba, ki jo na Kitajskem in v Indiji upora...

Izšla je septembrska številka revije Vzajemnost 2025

Odločitev za odvzem opravilne oziroma poslovne sposobno...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.