Spekli so prato

Prejšnji petek so v Medgeneracijskem centru Kranj pripravili kulinarično delavnico. Pekli so prato, po gorenjsko budel.
V Medgeneracijskem centru Kranj so pekli prato. (foto: MCK)
V Medgeneracijskem centru Kranj so pekli prato. (foto: MCK)
V Medgeneracijskem centru Kranj so pekli prato. (foto: MCK) Foto: MCK Foto: MCK Foto: MCK Foto: MCK Foto: MCK
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
V Medgeneracijskem centru Kranj je minuli petek že dišalo po velikonočnih dobrotah. Na kulinarični delavnici so spekli prato ali tako kot pravimo Gorenjci budel. Za prilogo pa naredili pet hrenovih namazov.

»Vsaka kuharica ima svoj recept, mi smo jih združili in tako nam je uspelo pripraviti rahlo, ravno prav začinjeno prato. V času ko se je prata pekla, smo pripravili hren z avokadom, hrenovo smetano, hren z jajci in jabolki, jabolčni hren in hren s smetano in pomarančo. Na pečeno prato smo komaj čakali in jo z užitkom tudi pojedli,« so sporočili iz Medgeneracijskega centra Kranj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Janko Kozel (zgodba o presaditvi srca): "Zavedal sem se, da je smrt zelo blizu."

"Bolj ljubim življenje, vsak dan znova, vsak dan je zam...

Pozor! Kako goljufi pridejo do vaše kreditne kartice? Obstaja 5 načinov

Najpogostejši cilj spletnih goljufov je vaša kreditna k...

Astrološka napoved po znamenjih: Kaj vas čaka ta teden (15. - 21. 9. 2025)?

Z energijo Sonca v devici se lahko prebudi strah pred m...

Ideje za kosilo: Pasta al forno – pečene testenine v pečici

Pasta al forno so tipična italijanska jed, pripravljena...

Strokovnjakinja za prehrano razkrila, kako najlažje shujšamo

V prispevku boste našli nasvete strokovnjakinje, ki vam...

Kaj pomeni, če se zbujate med 2. uro in 4. uro ponoči?

Se vam zdi, da se ponoči vedno zbujate ob istih urah in...

Spoznajte babico, ki je snema oglase in obvlada pametne telefone

Upokojitev pogosto pomeni začetek novega poglavja v živ...

Iz Jožičine kuhinje: Recept za najboljšo govejo juho

V prispevku boste našli recept za najboljšo domačo gove...

Segrejte lovor in oljčno olje - tako zdravilno je!

Lovor je dobro poznan kot zdravilna in zelo aromatična ...

Iz Jožičine kuhinje: Najboljši recept za pekovsko domače pecivo

Kifeljčki, makovke, žemlje in ostalo pekvsko pecivo lah...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.