Tako zelo zdrave, a jih ne pripravljamo pravilno!

Ste vedeli, da so kumarice naravni diuretik, da so zelo zdravilne, a jih največkrat ne pripravimo pravilno. V prispevku boste izvedeli, zakaj!
Kumarice so zelo zdravilne. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Kumarice so zelo zdravilne. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Vsi dobro poznamo kumarice, pripravljamo jih v solati, kot prilogo k raznim jedem. To živilo je izredno zdravilno, vsebuje veliko vitaminov in mineralov. Kumarice delujejo na naše telo diuretično, imajo zelo malo kalorij, a so bogate z minerali in zato zelo blagodejno delujejo na srce in na ledvice. Prav tako uspešno in učinkovito očistijo kri in kožo, uravnavajo raven sladkorja v krvi ter preprečujejo nastanek ledvičnih kamnov.

Kumarice pa so tudi odlično zdravilo proti kožnim boleznim, preprečujejo tudi nastajanje starostnih peg. Sok iz kumaric je odlično zdravilo za oči, saj krepi vid.

Semena kumarice so lahko v veliko pomoč pri vnetju mehurja. Posušena in mleta semena za kratek hip namočite v vodi in popijte. Napitek pomaga pri vnetju mehurja, pri urejanju prebave, pri črevesnih težavah in hemoroidih.

Kumarice vsi pripravljamo, a le malokdo ve, da se jih ne sme soliti. Če jih posolite, potem postanejo težko prebavljive in povzročajo napihnjenost. Pripravite jih s kislim mlekom ali smetano, nikar pa ne s kisom. Dodate jim lahko tudi nekaj olja.

Če imate težave s srcem ali ledvicami, potem se prede uporabo kumaric posvetujte s svojim zdravnikom.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Pripravite se na poletje: 5 lahkih in hranljivih obrokov za pomladno razstrupljanje

Pomlad je idealen čas za nežno razstrupljanje telesa in...

Ko se presežki hrane iz trgovin spremenijo v okusne obroke

Ste se kdaj vprašali, kaj se zgodi s kruhom, sadjem in ...

Prebavne težave po prazničnih pojedinah – kako si pomagati?

Prazniki so čas obilja, druženja in uživanja v hrani. A...

Velikonočne jedi skozi čas: Kaj so jedli naši predniki?

Velika noč danes diši po potici, šunki, jajcih in hrenu...

Velikonočni meni za občutljiv želodec: Kaj jesti, če imate težave s prebavo?

Velikonočni prazniki so čas za druženje in praznične do...

Kaj jesti, ko zabolijo kosti?

Kosti kot mehansko trdni oporniki naše telesne zgradbe ...

Preprosti načini za preprečevanje vetrov

Vetrovi in napenjanje so pogoste težave, ki lahko vpliv...

Zakaj se po zimi počutimo izčrpane? To so najpogostejši vzroki za pomladno utrujenost

Pomlad prinaša obljubo nove energije in ponovnega prebu...

Naravni načini za premagovanje spomladanske utrujenosti

Pomlad je čas sprememb, ko se narava prebudi, vendar se...

Velikonočna jajca in prebava: Koliko je preveč?

Velika noč brez jajc si je skoraj nemogoče predstavljat...

Kako naravno znižati holesterol v treh korakih

Povišan holesterol je eden glavnih dejavnikov tveganja ...

S temi živili boste ohranili kožo sijočo in prožno tudi v zlatih letih

Lepota se ne začne zgolj pri kremah in serumih, temveč ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.