Sprva smo menili, da ta živila redijo, povzročajo holesterol, so slaba za naše zdravje. a temu ni tako. Strokovnjaki pa svetujejo, da vsako hrano jemo v zmernih količinah ter da dobro pogledamo, ali je pridelana iz ekološke pridelave.
Maslo
Maslo je bolj zdravo od margarine. Domače maslo pa sploh. Tega sicer ne smemo pregrevati, lahko pa ga jemo v zmernih količinah. Nasičene maščobe, ki nastanejo naravno in jih maslo vsebuje, zelo ugodno delujejo na organizem.
Sir
Pomembno je, kako je narejen. Danes v trgovinah že kar težko najdemo kvaliteten sir. Najbolj zdrav je ovčji ali kozji, če imate možnost, kupujte od lokalnega proizvajalca.
Mleko
O mleku se veliko piše. Je zdravo ali ni? Je, ampak ne homogenizirano. Če imate možnost, kupujte mleko od lokalnega kmeta, kupujte surovega in ga doma sami prekuhajte. V trgovini imate tudi mleko, ki je pasterizirano. Takšno mleko je bolj zdravo od homogeniziranega. Ker ima krajši čas uporabe, pa ga ne morete kupovati na zalogo.
Kava
Zmerno pitje kave je zdravo. Ne samo, da dvigne razpoloženje in nam da energijo, nedavna raziskava je pokazala tudi, da kava ščiti pred sladkorno boleznijo in pred alzheimerjevo. Seveda, pa je zelo pomembno, da jo pijete zmerno, brez raznih dodatkov, kot so mleko in sladkor.
Banane
Sedaj že dolgo vemo, da so banane zelo zdravo živilo. Vsebujejo kalij, antioksidante, vitamin C in vlaknine. Pomagajo uravnavati prebavo, zdravilno delujejo na celo telo.