Točka.Zate. in predaja štafete

Aktualno > Dogodki | piše: MOL | 22.2.2016
V informacijski točki Zelene prestolnice Evrope Točka.Zate. vstopajo v zadnji teden februarskega programa, ki je posvečen lokalni samooskrbi in ga pripravlja Oddelek za varstvo okolja MU MOL.
Ljubljana (foto: P. Hieng)
Ljubljana (foto: P. Hieng)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
V torek, 23. februarja 2016, pa bo ob 12. uri na OŠ Vič štafeto zelenega ambasadorstva od ČS Šmarna gora prevzela ČS Vič.

Program Točke.Zate. v tednu od 22. do 28. februarja:
• svetovalne urice za meščane, ponedeljek, 22. februar, med 15.30 in 17.30 uro:
Tema tokratne svetovalne urice bo pridelava zelenjave: Ana Ogorelec s Kmetijsko gozdarskega zavoda Ljubljana bo spregovorila o tem, kaj je treba storiti za kakovosten in dober pridelek zelenjave. Gosta bo odgovarjala tudi na vprašanja udeležencev.

• projekcija dokumentarnega filma, sreda, 23. februar, med 17. in 18. uro:
Društvo tabornikov rod Močvirski tulipani v sodelovanju s Četrtno skupnostjo Vič vabi na ogled filma Ohranimo zeleno Ljubljano.

• svetovalne urice za meščane, četrtek, 25. februar, med 16. in 18. uro:
Po predstavitvi različnih pristopov k vzgoji različnih vrst jagodičevja bo Alenka Caf s Kmetijsko gozdarskega zavoda Ljubljana na voljo za vprašanja udeležencev.

• predstavitev projektov, petek, 26. februar, med 10. in 18. uro:
Med 10. in 14. uro vas vabimo na predstavitev projekta Ocvetličimo balkone in okna v Ljubljani, ki je bil posvečen trajnicam in medovitim rastlinam, ki pomagajo k ohranjanju čebel, med 14. in 18. uro pa se bosta predstavili Društvo podeželja Lipoglav ter Sadjarsko in vrtnarsko društvo v Ljubljani.

• delavnica z naslovom Prof. dr. Florjan Umek že zasaja vrtiček, sobota, 27. februar, med 10. in 14. uro:
Delavnica z maskoto otroških programov v Prirodoslovnem muzeju Slovenije, prof. dr. Florjanom Umkom, bo posvečena samooskrbi in transportu živil. Udeleženci bodo sodelovali v nagradni igri in se naučili, kako poteka samooskrba v mestu.

• sobotni tržni dan »Lokalno pridelano, lokalno prodano«, 27. februar, med 10. in 14. uro:
V Mestni občini Ljubljana deluje kar 828 kmetij. Nekatere izmed njih bodo pred Točko.Zate. ponujale svoje pridelke in izdelke in s tem pokazale na pestrost ponudbe, ki jo lahko najdemo le streljaj od mestnega jedra.

• delavnica za otroke in starše Prijatelji čebel, nedelja, 28. februar, med 10. in 12. uro:
Otroci se bodo v okviru delavnice seznanili s čebelarko in njeno opremo, pogledali v virtualni panj s sati in izvedeli, kaj je čebelja hiša.

Točka.Zate. je februarja odprta vsak dan med 10. in 18. uro.

Vabijo vas, da si podrobnejši program Točke.Zate. v februarju ogledate tukaj, vse aktivnosti in dogodke zelenega leta pa lahko spremljate na interaktivni spletni strani www.zelenaljubljana.si.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Janko Kozel (zgodba o presaditvi srca): "Zavedal sem se, da je smrt zelo blizu."

"Bolj ljubim življenje, vsak dan znova, vsak dan je zam...

Pozor! Kako goljufi pridejo do vaše kreditne kartice? Obstaja 5 načinov

Najpogostejši cilj spletnih goljufov je vaša kreditna k...

Astrološka napoved po znamenjih: Kaj vas čaka ta teden (15. - 21. 9. 2025)?

Z energijo Sonca v devici se lahko prebudi strah pred m...

Ideje za kosilo: Pasta al forno – pečene testenine v pečici

Pasta al forno so tipična italijanska jed, pripravljena...

Strokovnjakinja za prehrano razkrila, kako najlažje shujšamo

V prispevku boste našli nasvete strokovnjakinje, ki vam...

Kaj pomeni, če se zbujate med 2. uro in 4. uro ponoči?

Se vam zdi, da se ponoči vedno zbujate ob istih urah in...

Spoznajte babico, ki je snema oglase in obvlada pametne telefone

Upokojitev pogosto pomeni začetek novega poglavja v živ...

Iz Jožičine kuhinje: Recept za najboljšo govejo juho

V prispevku boste našli recept za najboljšo domačo gove...

Segrejte lovor in oljčno olje - tako zdravilno je!

Lovor je dobro poznan kot zdravilna in zelo aromatična ...

Iz Jožičine kuhinje: Najboljši recept za pekovsko domače pecivo

Kifeljčki, makovke, žemlje in ostalo pekvsko pecivo lah...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.